Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lflgy56776

POMOCY !!!KTO Z WAS JEST ALBO BYł LEKTOREM JęZYKA ANGIELSKIEGO ??ZGłOSCIE SIE..

Polecane posty

Gość elexciss
ale jakiej pomocy potrzebujesz?

Gość lflgy56776
POWIEDZCIE PROSZE CZY TO SIE OPLACA? CZY LEKTROW PRYWATNEJ SZKOLE NA PELEN ETAT ZAROBI CHOCIAż 1000 ZłOTYCH ?

Gość lajjf555
jesli studiujesz i chcesz tam pracować to dostaniesz mniej kasy !!!

Gość ja pracowałam kiedyś
Tam chyba nie ma etatów tylko umowa zlecenie. Za prowadzenie 1 (4lekcje w tygodniu) grupy masz w miesiącu około 500zł. Wszystko zależy od tego ile grup dostaniesz.

Do mnie zawsze dzwonili sami bo mieszkam w małym mieście i brakuje lektorów, więc kończyło się na dostarczeniu cv i dyplomu :). Nie mam pojęcia jak wygląda rozmowa, przypuszczam ze standardowo: jakie ma pani doświadczenie i dlaczego chce dla nas pracować.

ja ze szkolami prywatnymi mam bardzo zle doswiadczenia, wykantowala mnie jedna np. na kase. poza tym jakos mi osobiscie praca w takiej szkle sie nie widzi...zachorowac nie mozna, a jak chorujesz to musisz zastepstwo za siebie sama znalezc (pewnie nie we wszystkich), jest sie bardzo zwiazanym godzinowo i terminowo. najlepsza opcja wg mnie to etacik albo pol w panstwowej (swiadczenia) a po poludniu korki. ja teraz tak robie i wychodze bardzo przyzwoicie

Zdecydowanie też wolę opcję szkoła państwowa + korki. Nie ma takiego stresu i nie martwisz się że cię grupa w ankietach obsmaruje za byle co :) Ze zwolnieniami też jest kiepsko, tak jak mówi Maskopatol, a korki zawsze można odwołać :)

Gość zarobki chyba male tam sa
ale zarobi sie chociaż 1000 zł?

Gość dramatycza chanel
sorki, ze się podepne pod topic studiuję dziennie i zaocznie - mam szanse popracować w jakies prywatnej szkole na um zlecenie???? (oczywiście chodzi o popołudnia, późne popołudnia)

Gość NA ZAROBKI NIE LICZ DOBRE
W SZKOLE PRYWATNEJ NA PEWMO NIE ZAROBISZ Aż TYLE CO W PANśTWOWEJ W TYCH SZKOLACH PRYWAT. LEKTORZY ZARABIAJA NIE ZA WIELE.

Gość NA ZAROBKI NIE LICZ DOBRE
a ile godzin miala ? ja mam 24 godziny i zarabiam 900 zło.

Gość ccc...
maskopatol ale jak sie ma tylko 4 godzinki w tygodniu to ile wolnego oprocz tego i mozna sobie gdzies pojechac cos zalatwic a w panstwowej juz nie masz dnia wolnego i jest wiekszy stres zwlaszcza w gimnazjum gdzie dopiero dzieci smaruja, a w prywatnej male grupki i cisza

Gość o to malo straszliwieeeee

Gość aa...
24 godziny i tylko 900zl? to ja w panstwowej mialam 14 godzin i tyle samo zarabialam:O

maskopatol twa koleżanka to pewno miala 40 godzin skoro tyle zarabiala

Ja uczę w jednej z największych szkół językowych w Polsce już od dwóch lat. Wysłałam cv.Potem rozmowa kwalifikacyjna,następnie 20 godzin obserwacji pracy innych lektorów.Potem sprawdzenie czy się nadaje.Prowadziłam zajęcia,a szefowa obserwowała moją lekcję. Podam najpierw minusy tej pracy: - z tego co wiem,szkoły językowe zatrudniają tylko na umowę zlecienie(studentów),a jeżeli jesteś już po anglistyce,germanistyce itd to działasz na zasadzie własnej firmy,czyli \"współpraca\".I minusem tego jest,że sama odprowadzam Zus i płacę podatki. -zarabia się od godzin.Jeżeli dana grupa,bądź firma odwoła zajęcia,to nie zarabiasz,więc nigdy nie wiesz jaka ostateczna suma wyjdzie za dany miesiąc -jeżeli chorujesz,nie zarabiasz.Proste.Ktoś musi Cię zastąpić i tym sposobem ta osoba zarabia zamiast Ciebie -minusem jest też to,że (przynajmniej u mnie),grafik zmienia się co Plusy: -Jeżeli mam dobrą liczbę godzin,to potrafię mieć nawet 2500 na rękę,ale tak jak pisałam wyżej,zdarza się,że zajęcia są odwoływane,niektóre miesiace są krotsze,dochodza świeta.Mi się to jednak oplaca,bo mam dobre godziny i jestem lubiana.Studenci ciągle pytaja kiedy będą zajęcia za mną (skromna jestem,hehe). -plusem jest też to,że ludzie chętnie się uczą,bo wydają pieniądze,więc odchodzi problem braku dyscypliny,chamstwa itp(jak to bywa w szkole panstwowej) -kontakt z ludzmi,zarty,nowe znajomosci,to kolejny plus. Ja kocham uczyć,więc u mnie zawsze plusy przewyższać będą minusy.Uwierz mi,że jeżeli znajdziesz szkołę z dobrą stawką godzinową,to możesz naprawdę sporo zarobić. gd luck 🖐️ PS pamiętaj,że nie każdy nadaje się do takiej pracy.Jeżeli ludzie Cię nie polubią,powiedzą to szefowi wprost.Najlepiej w takiej pracy sprawdzają się pasjonaci danego języka.

obcielo mi czesc tekstu w minusach :o do minusow: grafik zmienia sie co tydzie,wiec nic nie mozna zaplanowac i pracuje sie wieczorami i popoludniami.Nie kazdemu to pasuje.Ja czasem jestem w domu o 21.30. pozdrawiam

a ile godzin masz najwięcej w tygodniu ?

to pytanie do sykstitajn jak mam 24 godziny w tygodniu to dużo ?? moge zarobic za tydzien za to choc 300 złotych ?

24 godziny to bardzo duzo.Teraz zalezy od stawki,jaka ma dana szkola.Wahają się one od 20-45 zł nawet(zalezy tez od dlugosci lekcji),wiec sobie policz ile powinnas zarobic w miesiacu,majac w tyg 24 godz.

lekcja trwa 45 minut u mnie

Gość a o co pytaja na rozmowie
kwalifikacyjnej ////?? błagam powiedzcie.. musze sie strasznie przygotować ?

Gość allekujaaad
w takiej szkole zarabia sie nie za wiele zrezygnuj!

Gość okolo 1000 złotych dpstaniesz

Gość Zaiteresowana
Czy mogłabym prosić o pomoc i informację w kwestii zarobków lektora języka angielskiego. Dotyczy nauczania dzieci w przedszkolu- stawka za jednostkę lekcyjną. Będę wdzięczna za pomoc.

Moim zdaniem praca w szkole językowej opłaca się i to bardzo pod względem finansowym. W zeszłym roku pracowałam w takiej szkole i przy 10 godzinach tygodniowo (!) zarabiałam 1400 zł.Przy takiej ilości godzin to wakacje, a nie praca. W dodatku plusy szkoły prywatnej to: małe grupy, spokój na lekcjach, uczniowie w większości zmotywowani do nauki, brak papierkowej roboty. Inna sprawą jest to, że dostaje się pieniądze za faktyczna liczbę przepracowanych godzin, a nie stałą pensję bez względu na to czy są wakacje czy ferie. No i nie ma umowy na stałe, więc praca nie wllicza się do emerytury. Obecnie pracuję w szkole państwowej jako stazystka i przy 18 godz tyg dostaje ok 1300 zł.Pod względem komfortu pracy jest o niebo gorzej: trudni uczniowie, problemy z dyscypliną itp. Uważam, że etat w zwykłej szkole jest opłacalny ze względu na ubezpieczenia, emeryturę, dodatki itp, natomiast jeśłi chodzi o komfort pracy i wpływ na zdrowie: szkoła prywatna całkowicie wygrywa. W dodatku daje możliwości dużego zarobku. Pozdrawiam