Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezrana3

solarium

Polecane posty

Gość ciezrana3

witam!!! w listopadzie biore slub a jestem biala jak sciana. czy dozolone jest opalanie na solarium w ciazy? czy to nie szkodzi dziecku? prosze o podpowiedzi

nie wolno sie opalac w ciazy w solarium po 1 ze nie wiesz jaka moc promieni dostanie sie do dziecka moze dojsc do przegrzania a t potem do poronienia po drugie wogole opalanie w ciazy powoduje plamy na twarzy ciele przez zawarte w twoim ciele hormony.tak wiec kup sobie dobry samopalacz

a ja czytalam wypowiedz pediatry w jednym z magazynow dla mam i pani wypowiadala sie, ze w ciazy mozna chodzic do solarium, a nawet jest to wskazane, bo promienie sloneczne, chocby sztuczne, poprawiaja samopoczucie przyszlej mamy, a co za tym idzie i dziecko jest szczesliwe:) na jakas krotka sesje raz w tygodniu poszlabym, ale co dwa dni po 20 minut to juz co innego.

Ja chodzilam na solarium bedac w ciazy, ale opalalam sie na raty :) Tzn. szlam np na 20 minut i w tym 10 opalalam tylko nogi, a drugie 10 buzie, rece i biust, takze brzuszek nie byl narazony na zadne promieniowanie :)

poza tym nie wariujmy, na zdrowy rozum te promienie nie sa jakos specjalnie silniejsze od tych na plazy w upalny dzien, a na plaze chodzimy w ciazy. a juz poza wszystkim - na tyle dni upalnego lata, gdy kobieta w ciazy ubiera cienkie bluzeczki bo inaczej nie sposob funkcjonowac, i dziecko jakos sie nie przegrzewa, wiec i kilkudniowa sesja przed slubem nie powinna zaskodzic.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkju
nie chodzilam na solarium w pierwszych 3 miesiacach, potem lazilam do konca ciazy , dziecko zdrowe .

Gość kkkkkkkkkkkkkkkju
a no i brzych przykryty , wiatraki na maxa , nie wolno sie przegrzewac.

Gość kolejna idiotka w ciąży
i w dodatku egoistka . Co jest wazniejsze dziecko czy twoja blada twarz ??? W ciazy nie wolno chodzic do solarium - nawet taka inforormacja widnieje w kazdym solarium ! Mozesz poronic , promonienie tez maja negatywny wpływ na dziecko - nie wierz tym kretynkom ktore mowia ze nawet promienie słoneczne nie szkodą . W ciązy nie mozna sie opalac ani w solarium ani na słoncu . Wolisz ryzykowac zdrowie dziecka ??????? Jeszcze jedno to ze ktoras chodzila do solarium w ciazy ( gratuluje głupoty ) i piszą ze dziecko urodzilo sie zdrowe to nie znaczy ze ty tez urodzisz zdrowe jak bedziesz opalac . Tak sama twierdzą palaczki - pisza ze urodzily zdrowe dzieci - paliły po kilka fajek dziennie przez cala ciaze - prawda jest taka ze jedna urodzi zdrowe a drugie chore . tak samo jest z alkoholem . Wiec najpierw pomysl czy lepiej miec opalona buzie czy zdrowe dziecko . Mam nadzeje ze rozsadek zwyciezy czego bardzo zycze - bo szkoda mi dziecka