Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_szarlotka_

rozmiar buta...... nasze a angielskie

Polecane posty

moja corka ma rozmiar buta 20, moja siostra chciala jej kupic buciki w anglii tylko tam sa inne numeracje np. 5, 6, 7, wiecie moze jaki rozmiar bedzie dobry dla mojej corki??

Gość anonimowa obserwatorka
20 to4 ale moze byc tez 4 i pol.

Gość anonimowa obserwatorka
najlepiej zmierzyc wkladke, zeby byly tak o 1 cm dluzsze od stopy dziecka.

tylko, ze jak wspomniala dziewczyna wczesniej, niektore firmy, np. clarks, maja te \"polowki\". moja corka miala buciki w rozmiarze 19 - 3, a jak poszlam do clarksa kupic jej inne(w tym samym tygodniu, wiec stopa nie urosla, w clarksie zmierzyli jej stopke i okazalo sie, ze ma rozm. 3,5. jak pozniej w domu zmierzylismy wkladke tych starych 3 i nowych z clarksa 3,5 to sie okazalo, ze dlugosc jest identyczna! tak wiec najlepiej jest zmierzyc dlugosc stopy i dodac do tego 1,5 cm i potem zmierzyc wkladle i taka kupic.

Gość Z tymi rozmiarami roznie bywa
zalezy od firmy, ale na metce zawsze/przewaznie jest podana numeracja i angielska i europejska wiec tym siostra powinna sie kierowac. Synek wyrosl z bucikow nr 4 (europejska 20) wiec kupilam mu numer wieksze i okazalo sie ze nr 5 w przypadku Pumy to odpowiednik europejskiego 22 :O

heh, tez mamy podobnie, corka ma obecnie clarksy 4,5, polskie ccc nr.22 i angielskie start-ride 20 ----wszystkie trzy maja identyczna dlugosc:O tak wiec nie radze kierowac sie rozmiarem z metki, najlepiej mierzyc wkladke i stope dziecka, przy czym do dlugosci stopy nalezy dodac jakies 1,5 cm (tak zaleca ortopeda dzieciecy)