Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wykwalifikowana guwernantka

Jak załogodzić skurcze?

Polecane posty

Boli mnie brzuch jak przed @, wyraźnie odczuwam skurcze, jak je załagodzić? To wczesna ciąża jeszcze nie potwierdzona, więc muszę uważać, nie mam żadnych apapów ani nospy w domu, a brzuch z każdą chwilą twardnieje i boli, co zrobić? Czy lepsza wizyta teraz u lekarza?

Tak kup no-spe i moze melise to tez wycisza .Ja miałam podobnie jak Ty bedac w pierwszych miesiacach ciazy piłam melise na wyciszenie brzucha a potem to juz brałam realnium i no-spe oczywiscie za wiedza i rada lekarza. A dwa zadzwon do lekarza zapytaj nie lecz sie sama.

Gość nie bierz
zadnych lekow bez wiedzy lekarza . Na ulotce nospy jest wyraznie przeciwskazanie - ciąża . Idz do lekarza to prawdopodobnie przepisze ci fenoterol lek przeciwskurczowy dla kobiet w ciazy

do lekarza ! jak zlekceważy :( to kup nospę i magnez !! niestety nalepiej gdyby lekarz niezlekceważył i podał ci dawkę sam. a jak nie to 3x dziennie po 1 nospie i 3 razy dziennie po 2 magnezy. ale wymuś na lekarzu powazne potraktowanie problemu !!! powodzenia :)

Gość ewwrest
właśnie też zastanawiałam się dlaczego lekarz przepisał mi nospę jeśli na ulotce jest wyraźnie napisane przeciwskazania- ciąża. Tak samo zapisał mi Relanium dlatego bo nie mogłam spać w nocy. Na ulotce też pisze, że ciężarnym i karmiącym podawać gdy występuje korzyść matki nad dzieckiem. Ja nie brałam żadnych z tych leków, poradziłam sobie bez tego. Wolałabym nie mieć później wyrzutów sumienia że dziecku zaszkodziłam. A odnośnie skurczy- jeśli są lekkie to musisz wytrzymać, za kilka tygodni nie będzie po nich śladu. A jeśli są mocne i towarzyszy temu plamienie to zasuwaj szybko do lekarza !!

Gość moja dzidzia
bierz nospe, mozna brac w ciazy.. poza tym cieply prysznic, to pomaga na skurcze, mi polozna kazala polewac pobrzuszku ciepla woda przed porodem, pomagalo