Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjuihyugyuf

noc z niemowlakiem... POMOCY!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość hjuihyugyuf

moja 3 tygodniowa córcia zamieniła sobie noc na dzień. za dnia śpi i budzi się na karmienie a w nocy je i chce żeby ja zabawiać. przysypia na rekach przy piersi podczas karmienia, jak kaczy jeść to próbuje ja odłożyć a w tedy jest ryk i z powrotem na ręce. za dnia ładnie śpi w łóżeczku w nocy nie chce. szczęśliwa jest jak się ją buja i mówi do niej a ja już nie daje rady bo ile bym w dzień nie spała to nie odeśpię tego. nie wiem jak ona się na uczyła takiego czegoś. Wypróbowałam wszystkie "podręcznikowe" metody na uspanie jej ale nic nie działa. Jak sobie poradzić?? Proszę pomocy

Gość zaklej jej buzie tasma

Gość nie znam sie do konca
ale moze faktycznie nie pozwalaj jej spac w dzien wiem ze to trudne ale zaczynaj od popołodnia ją zabawiac budzic i tak ją "zajmowac" czym kolwiek do wieczora a wtedy daj jej spac, i tak stoponiowo az po kilku dniach nie dawaj jej spac przez caly dzien, tylko musisz sie uzbroic w cierpliwosc i robic tak z kilka dni, bo dziecko sie poprostu przyzwyczailo, i musi sie przestawić ps takie ciagle nianczenie bobasa na rekach nie jest dobre bo sie naprawde przyzwyczai na ament, wiem ze to wszytsko brzmi okrutnie jak dla takiego malego dziecka ale nie masz chyba wyjscia jak to nie pomoze to tzreba zapytac jakiegos specjalisty, na noc zostawiaj jej wlaczone swiatlo bo moze sie boi.

Gość alallll
ja niewiem co to wyżej ma znaczyc ,matka chyba niejestes a jak tak współczuje dziecku. Może twoja dzidzia za duzo spi w dzien i jest tak wypoczeta ze na nao chce sie bawic , zajmij ja w dzien czyms ,pobaw przez położeniem spac ,bedzie zmeczona i usmie,a uczysz ją ze wieczorem jest kopiel ,pózniej jedzonka i spanie codzienne rytuały pomagają w uczeniu niemowlak ze wieczorem idziemy spac

Gość alallll
to do zaklej dziecku budzie

Gość hjuihyugyuf
jest światło, były już nawet próby z włanczaniem tv kiedy się budziła. na rękach... no cóż kiedy ją odkładam to naprawde się drze. próbuje to wytrzymać no ale jak robi sie az czerwona to nie ma wyjścia. próby nie dawania jej spać też były. Nie da się. Śpi w trakcie robienia czegoś. jak ją złapie sen to moge ją przebierać, zmieniać pampersy a ona i tak będzie spać. Otworzy lekko oczka co jakiś czas i śpi dalej. ogólnie to ona potrzebuje dużo snu bo ma przecież 3 tyg dopiero ale czemu właśnie w nocy wymaga żeby ciągle się nią zajmować

Gość hjuihyugyuf
Tak kąpie się sama jak ona śpi później ją, w kocyk i do piersi. Pilnuje zeby nie usypiała od razu tylko ciumkała ładnie, mówie do niej, później spacerek po mieszkanku zeby jej sie odbiło i już na spokojnie usypiam. na rękach ona śpi ładnie. sprawdza tylko czy cycuś jest:) jak ją nakarmie na leżąco to i tak pozniej na odbicie podnosze bo płacze jak się jej nie odbije a jak się odbije to spokuj, no i czsto pampersa po karmieniu trzeba zmienić wiec usypianie przy karmieniu zadko sie udaje. tylko na rekach. a jak odloze to gora 10 minut polezy i sie budzi

Gość hjuihyugyuf
a w dzien.. spi duzo jak kazde dziecko. tez jest troche zabawy, jest spacerek no i spanie w lozeczku a w nocy najgorsze jest to ze tylko na rekach. wczoraj siedziałam do 5. caly dzien dzisiaj oczy podkrazone i choc pozniej pospalam to i tak styrana jestem

hallllo !!!!to dziecko ma 3 tyg i nie ma pojecia ze dzien i noc jest rozna. spi wieksza czesc doby . i jakis czas musisz zacisnac zeby bo tak bedzie. po jakims czasie nauczy sie odrozniac dzien/ noc. ale powoli. ale 3 tyg to malenstwo. poza tym nie trzymaj jej na rekach do karmienia tylko poloz sie na boku i ja dostaw do piersi i nie bedziesz musiala jej dryndac w nocy. i sama nauczy sie zasypiac ale stopniowo bo to malenstwo uwielbia byc z toba. powodzenia. \\ do 18 lat szybko zleci czas. taki zarci. pozdrawiam

Gość hjuihyugyuf
pisałam wyżej ze karmie na leżąco ale jak narobi w pampersa to i tak muszę jej go zmienić,albo na odbicie podnieść. Fakt czasami jak uśnie to nie ruszam ale ten sen trwa parę minut, i jest płacz.. Jak ją podnoszę to odbija jej się i jest spokój ale później nie chce dać się położyć, raz jak tatuś pilnował to chciał ją uspokoić bez pilnowania to tak jej się odbiło że ulało jej się noskiem i było jeszcze gorzej. Poza tym nie zawsze daje się nakarmić na leżąco. Wiem że ma 3 tyg dlatego nie chce jej męczyć i jakoś to znoszę ale myślisz że moje rozdrażnienie dobrze wpływa na nią?? Dlatego szukam sposobu żebyśmy obydwie miały dobrą przespaną w miarę noc

Gość gryyyy
nie odzywaj sie do niej w nocy,nie zabawiaj , wszystkie czynnosci rob przy jak najbledszym świetle , albo najlepiej przy calkowicie zgaszonym , zmieniaj pieluche przed karmieniem nie po ( no chyba ze jest kupa) za to w ciagu dnia nie chodz na palcach , wykonuj wszystkie czynnosci jak pranie, odkurzanie .. dziecko musi nauczyc sie odrozniac dzien od nocy

Gość gryyyy
... no i niestety musisz przeżyć ...

Gość hjuihyugyuf
Gdyby kupy nie było to bym nie przewijała:) Moja akurat robi zawsze w trakcie karmienia lub chwile po. W dzień gra tv, robi się obiad, sprząta, a do tego czasami śpi w pokoju u teściów od strony ulicy więc jest normalne natężenie hałasu. Naprawdę gdybym nie sprawdzała tysiąca sposobów to bym tu nie pisała.. Była lampka u nas, było światło w pokoju obok, było duże światło... było karmienie piersią, kamienie butelką ( myśleliśmy że się nie najada), wietrzenie pokoju, otulanie jej, nie otulanie, kołysanie, bujanie, nic nie robienie, muzyka, tv, zabawa, sposoby babci.... spokój jest tylko jak jest na moich rękach i może złapać pierś kiedy chce. Ale codziennie nie przespana noc sprawia że jestem rozdrażniona i nawet nie mam nad ranem chęci jej karmić, a co gorsza później jem prawie na siłe żeby nie stracić pokarmu przypadkiem, wkurzają mnie teście, tatuś małej i ciągle są kłótnie i nerwy. Jestem cierpliwa ale boje się że którejś nocy nie wytrzymam i będę spać pomimo jej płaczu

Gość gryyyy
wiem , niestety znam ten ból :O ale wiedz ze bedzie coraz lepiej , a jak karmiłas butlą to tez musiałas potem podac jej pierś żeby usnęła ?

mialam podobnie. musisz przeczekac i dalej probowac zajmowac mala wiecej w ciagu dnia. Ja nie dawalam spac przez 2-3 godziny przed nocnym spaniem. Np. od 18 do 20.30/21. A jak przysypiala to wybudzalam. A i tak zdarzaly mi sie na poczatku noce, ze mala sie budzila o 3 na jedzenie i nie chciala zasnac do 5 :O Ale trzeba poczekac jeszcze z 3 tygodnie. Bedzie lepiej.

Gość hjuihyugyuf
Głodna po butli już nie była. Trochę pospała ale też nie za długo, później chciała pierś, pociągneła raz czy dwa razy i usneła na jakiś czas

Gość iiiiiii
nie dawaj butli no chyba ze niechcez karmic piersia musisz to przetrzymac tak jak pisze tam ktoras z koleżanek to malenkie dziecko i nie wie co i jak alecierpiliwosc popłac kapiel o tej samej godzinie i lulu duzo dzaje a dawałas dzidzi smoka ,próbowałas moze pomoze.

Gość gość
Ja niestety mam to samo a moja cora ma juz 2 miesiace i tez nic nie pomaga jak lezy przy cycu jest dobrze jak klade do lozeczka placze a nie chce zeby spala z nami nie mam juz sily nie raz nawet nie wstaje poplacze i zasnie ale rzadko to robie wyrzuty sumienia mamm