Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona a zarazem silna

Matka narkomanka - już nie mam sił...

Polecane posty

Moja gehenna trwa odkąd pamietam. Kiedyś tylko trawka, głupie chichotanie lufki, bibułki - teraz dziesiątki gramów amfetaminy, garści ecstazy oraz tony marihuany. Moja mama ma 65 lat, na pierwszy rzut oka, w rzeczywistości- 40. Ojca nie znam...może chociaż on dałby coś zaradzić... Rodzina mojej matki to alkoholicy...Jedynie babka jest normalna, lecz u kresu sił i nadzieji tak jak ja. Matka nie chce się leczyć... Nie pomagaja prośby, ani groźby... Święta....smutek...zobojetnienie....Te jej wielkie źrenice i szczękościsk rano, głupie pomysły, jadłowtręt mimo wagi takiej samej jak rzeczywisty wiek....Wieczór- oczy przekrwione, małe i napuchnięte, uśmiech od ucha do ucha i jedzenie wszytskiego co nawinie się pod rękę...Moje oczy? Wiecznie smutne, pozbawione jakiejkolwiek nadzieji oraz zrozumienia....

Gość Rafaello rocznik 1987...
rodziców się nie wybiera. Tak samo jak rodzice często nie potrafią wychować dzieci tak i ty tym bardziej mamy nie wychowasz. Narkomania to uzależnienie. Tobie pozostaje chyba tylko sprawić żebyś sama nie poszła w jej ślady. pozdrawiam :)

Gość luca30
Bardzo ci współczuję:-( Narkotyki to fatalna sprawa. Jak się wciągnie ktoś to kaplica....rzadko kiedy udaje się z tym wygrać.....A rozmawiałaś o tym z mamą?????

Gość luca30
Czasem dobrze robi rozmowa na dobry początek. Dobrze by było powiedzieć mamie o swoich obawach i o tym ,że nie chcesz jej stracić......

Gość luca30
czasem to jedyna szansa,by otworzyć oczy komuś na kim bardzo ci zależy,ale gdy to nie poskutkuje zagroż, że się wyprowadzisz.....może wtedy się obudzi......................

Z tym ze ona cpa juz od dawna... Ponad 10 lat.. od jakiś 6 tak ostro. Nie ma kontaktu z tym światem....Ma zlasowany mózg. Jak jej cos mówie to tylko tępo rozdziawia usta i nawet nie wie o co chodzi. Jedyne co jej wychodzi znakomicie to kręcenie skrętów, nabojanie lufek oraz wciaganie kresek z lusterka....

Gość na szczęście narkomany szybko
umierają, więc długo już się nie pomęczysz. do 50-tki jej serce nie wydoi, więc luzik.

własnie ja nie wiem co ale cos nie pozwala mi jej opuścić i pogodzic sie z tym, ze kiedys (za niedługo niestety) umrze

Gość lobella
kopnij ją w dupe nie pomagaj i nie współczuj wesprzyj babcie

Gość masasssskra

masz pecha, ale nie czuj się za matkę odpowiedzialna. ona nie dała Ci tego, co matka powinna dać dziecku, więc Ty też nie masz wobec niej żadnego długu. jak się wykończy, to będzie tylko jej wina, a Ty powinnaś przede wszystkim ułożyć życie sobie, masz przynajmniej przykład - czego nie powinnaś w życiu robić.

Gość zgłoś na policje
jak ma przy sobie tyle towaru to może mieć przejebaneee ,oskarżą ją za posiadanie i rozprowadzanie ...

Gość zazdrosniczki hehe
Nie wiem, czy jest możliwość taką osobę ubezwłasnowolić prawnie i wysłać na przymusowe leczenie, a pewnie dobrze by było... Zastanawia mnie, skąd ona bierze kasę na naroktyki??? Może odciąć ją od tego? Prostytuować się nie pójdzie przecież, a jeśli zacznie kraść, to ją posadzą i będzie mieć mimochodem odwyk.

Gość zgłoś na policje
wiesz skąd ma kase ? bo pewnie sprzedaje piguły i fuke i z tego ma pieniądze... ja bym ją na policje zgłosiła ...

Gość ona onaaaaaaaaaaaaaaa
złoty - zioło jest chujoweee bo śmierdzi wole se fajke przyjarać:D

ona onaaaaaaaaaaaaaaa złoty - zioło jest ch*joweee bo śmierdzi wole se fajke przyjarać papierosy przejebanie śmierdzą nienawidzę palaczy a zioło bardzo ładnie pachnie tez zależy od rodzaju owszem jak się pali gówno osiedlowe to sam chemia