Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona111

krwawienie po pierwszym razie

Polecane posty

Gość ona111

zwracam sie z prosba do bardziej doswiadczonych forumowiczek, chodzi mi o to jak jest po straceniu dziewictwa tzn chodzi mi o obfitosc plamien czetsotliwoc dlugosc trwania czy towarzyszy temu bol, bo mam taki malenki problem i koniecznie potrzebuje informacji na ten temat

Gość a o co chodzi
Wszystko zależy od budowy błony dziewiczej. U każdej kobiety może być inaczej. Ja w ogóle nie krwawiłam, a pęknięcia goiły się ok. 2 tygodnie. Napisz konkretniej jaki masz problem.

Gość ona111
chodzi o to ze jak bylam u ginekologa na badaniu jakis tydz temu to jak wsadzil mi tam cos to mnie tak zabolalo a pozniej mialam plamienia z krwia i w sumie to mam do tej pory a bylam w poniedzialek ubiegly. myslalam ze to moze takie plamienia ktore mam czasem w polowie cyklu, ale teraz to zaczynam w to watpic, tym bradziej ze strasznie bolalo a on po tym dopiero mnie zapytal o dziewictwo... czyli co stracilam cnote z ginem?

Gość ona111
a to da sie sprawdzic jakos czy blona zostala zerwana?

Gość coś mi sie wydaje.....
ze pisałaś o tym na forum z zapytaniem czy badanie ginekologiczne boli?! mam racje co nie :) mogło być różnie ...najlepiej jeszcze raz wybierz się do gin...i powiedz mu o wszystkim :)

mogło się tak stać....a sprawdzić czy jest cała czy nie może właśnie on więc chcąc czy nie chcąc i tak powinnaś się wybrać :)

Gość ona111
tak:))) ale co ja mu powiem? panie czy ja mam jeszcze blone? czy o tych krwawieniach....kurde tylko ze on strasznie duzo kasy za wizyte bierze...kazal mi przyjsc na kontrole za 2 miesiace

Gość ona111
"pęknięcia goiły się ok. 2 tygodnie.'" skad o tym wiedzialas? musialas jakos sprawdzic

Gość ensure 123
dziewice bada sie przez odbyt... mi nic nie krwawilo nic sie nie goilo:D

Gość ona111
tylko ze to byla moja 3 wizyta i za kazdym razem bylo badanie przez pochwe... takie dolegliwosci niestety ktorych inaczej nie zbada

zawsze możesz iść z NFZ-tu :) ja ide się umówić na jutro na wizytę..ale prywatnie...dawno sobie badań nie robiłam..cytologia te sprawy :) a temu powinnaś iść i wygarnąć ,że nie dość ,że bierze kase to jeszcze cechuje się taką nieprofeslonalizmem !!!!!!!!!

mam nosa :) kobieca intuicja :)

cechuje takim*

Gość ona111
hmm... a moze to te prochy ktore mi przepisal i galki dopochwowe...lecze jakies uczulenie, drozdzaka czy grzyba cos w tymm stylu

Gość a o co chodzi
No jasne, że sprawdziłam ! Jak tylko chłopak zasnął to poszłam do łazienki, wzięłam lusterko i dokładnie wszystko obejrzałam. Moja błona była dość elastyczna i cienka, takie fałdki dookoła wejścia do pochwy i po "pierwszym razie " była pęknięta, naderwana w trzech miejscach, było widać takie krwisto czerwone pęknięcia, ale nie krwawiły. Nie wiem co ci poradzić. Ginekolog powinien cię zapytać przed badaniem...Niektóre kobiety mają grubszą błonę i dość dobrze ukrwioną, uszkodzona może krwawić . Może weź lusterko, lampkę i obejrzyj sobie? Błona powinna być doskonale widoczna.

Gość ona111
do cos mi sie wydaje ale i co ja powiem pani czy mozna sprawdzic stan blony dziewiczej? :))) na cytologie to i ja sie wybiore i ewentualnie wtedy moze sie cos rozwiaze.

powiedz jak było ...zdarza się .....zawsze można zawlić na wstyd i tamtego gin ;):) powodzenia mała :)

Gość ona111
do cos mi sie wydaje ok ale i co pojde do doktora i zapytam panie czy moze pan sprawdzic stan mojej blony?:))) oj smiac mi sie chce ale to nie fair jak moj przyszly partner ma uwierzyc ze bede dziewica... normalnie paranoja:)))

Gość ona111
od razu mala! poprostu mniej doswiadczona:P

hezuss nie ma się czego wstydzić po prostu trzeba to przełknąć

Gość ona111
dobra bez kitu poogladam sobie ta moja blonke:)))

Gość ona111
dobra dzieki za porady

Gość a o co chodzi
Nie wierzę, że nie oglądałaś sobie sama nigdy narządów płciowych, wejścia do pochwy itp. Np. przy nauce zakładania tamponu. Warto to robić dla własnego zdrowia. Zobacz czy coś się zmieniło. Myślę, że nie straciłaś dziewictwa, a krwawienie jest spowodowane infekcją. Na pewno zauważyłbyś uszkodzenie błony, byłoby widoczne gołym okiem, do tego nie trzeba ginekologa.

Gość ona111
no niby ogladalam ale tak daleko do blony to nie zagladalam, zreszta ja nawet nie wiem na jakiej glebokosci jej szukac

Gość a o co chodzi
na żadnej głębokości :) ona jest "na wierzchu", otacza wejście do pochwy, a w środku jest otwór przez który wypływa krew miesiączkowa, określenie "błona" jest trochę mylące, bo to wcale nie wygląda jak błona tylko takie nie wiadomo co, taka falbanka dookoła

Gość metalchild
Witam. Przedwczoraj przezylam swoj pierwszy raz. Strasznie bolalo zanim mojemu facetowi udalo sie przebic blone. Zreszta do konca stosunku bolalo, ale juz nie az tak bardzo. Pozniej troche krwawilam. Martiwe sie jednak, bo niewielkie(naprawde bardzo niewielkie) brunatne plamienia mam do dzisiaj. Czy powinnam zglosic sie z tym do lekarza czy jeszcze poczekac? Prosze o odpowiedz:)

Gość metalchild

Gość poczekać
chwile się goi oza tym to moze też być po prostu objaw jajeczkowania ;-)

Gość metalchild
Wlasnie o to chodzi ze ja juz jestem po jajeczkowaniu:P lada dzien powinnam dostac okres. Poczekam jeszcze troche, ale po okresie i tak bede musiala sie wybrac do ginekologa. Zna moze ktos dobra i mila kobiete ginekolog we Wrocławiu?