Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaljkaa

Jak powinien wyglądać okres po porodzie, czy powinien być regularny??

Polecane posty

Gość kaljkaa

Dostałam pierwszy po pół roku od tamtej pory minęło 36dni i nadal nic :( zawsze miałam co ok 32dni... od 4 dni czuję bóle jak na okres - podbrzusza i krzyża.

na poczatku wcale nie musi byc regularny. organizm moze potrzebowac nawet kilka miesiecy aby cykle sie uregulowaly i to jest normalne.

Ja miałam od razu regularny (a dostałam 2 miesiące po porodzie, mimo karmienia piersią). Ale wcale nie musi taki być.

Gość kaljkaa
Grudniowa oby w moim przypadku tak właśnie było... boje sie testowac ale chyba trzeba bedzie...

ja pierwszy okres dostalam 10 mcy po porodzie i byl on baaardzo obfity. pozniej znowu byla przerwa chyba ze 40 dni, pozniej to samo, nastepna przerwa jeszcze dluzsza, tez sie balam, ze to moze ciaza, okazalo sie, ze nie. teraz reguluje tabletkami.

Gość kaljkaa
oo to u mnie jak na razie tak samo - pierwszy okres obfity i to bardzo a teraz czekam juz 36 dni.. a powiedz mi tylko jeszcze ile dni trwaja u ciebie bóle przed okresowe?? u mnie bylo to w tym samym dniu a teraz juz 3 dni..

jesli chodzi o bole to nic sie nie zmienilo, mam bole w ten sam dzien, co dostaje okres. na szczescie to jedno moglam uznac za pewniaka jeszcze wtedy gdy nie bralam tabletek;)

Gość kaljkaa
no pieknie tej odpowiedzi sie obawiałam.... coz zostaje mi zrobic test zanim umre ze strachu