Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama2 synkow

moj syn ma stwierdzona dysleksje.

Polecane posty

Gość mama2 synkow

mam pytanie moj syn 11 lat ma stwierdzona dysleksje jak bedzie traktowany przez nauczycieli? teraz czyta lekture ale nic z niej nie rozumie :( ja nie mam czasu mu czytac bo mam male dziecko. ktos mial podobny problem?????

Gość babeczka 30
opinię psychologa musisz zanieść do szkoły i tam jest napisane jak nauczyciele muszą pracować z dzieckiem.

Gość MARMOLATKA15
Ja mam 8 latka z dyslekcja :) Kochana dla pocieszenia moge ci powiedziec że z tego mozna wyjsc :) mój małzonek jest tego przykładem :) i jeszcze jedno bardzo dobrze że masz na to papierek bo , syn ma wiecej czasu na egzaminach , klasowkach ,dyktando powinno wygladac tak że pisze tak jak inne dzieci i ma 30 minut wiecej na sprawdzenie , moze tez miec tak że pisze ze słuchu i ten sam tekst przepisuje i jest z tego wyciagana ocena wspólna .zorientuj się bo sa bardzo dobre programy komputerowe pomagające pozbyć sie dyslekcji , a na pewno syn lubi grac na kompi :) pozdrawiam i głowa do góry :) A a jesli chodzi o lektóre mój małzonek kiedys jak czytal to w zeszycie notował odrazu jakies wazne informacje NP. roz. 1. marysia poznala...i kupili.... i po tem jak cos potrzebował to pamietał i łatwo było mu znalesc :)👄

Gość dysleksja
jaka dyslekcja :/ moze dysleksja, tak dokładnie pracowałam w Poradni Psychologicno - Pedagogicznej i dokładnie taopinięktórą dostaniesz w poradni musisz zanieśc do szkoły i nauczycielel powinni traktowac go tak jak jest tam napisane, a jeśli tak go nie beda traktować to zgłoś się do POradni i oni zainterweniują wzkole

Czytanie lektur i tak Twojego dziecka nie ominie, po prostu potrzebuje wiecej czasu na czytanie lektur. W zadnym razie nie czytaj mu książek, musi ćwiczyć. Poza tym: a) nauczyciel czyta głośno polecenia na sprawdzianach b) polonista nie bierze pod uwagę błedów ( poza stylistycznymi) na pracach klasowych, nie dotyczy to prac domowych ( ma pracować ze słownikiem) c) musi dostać więcej czasu na sprawdzianch, etc..... Poza tym samodzielna praca w domu, w szkole powinny też obejmować go zajęcia z terapii pedagogicznej etc, proszę dopytać w szkole na jaki rodzaj zajęć może liczyć

Gość mama2 synkow
dzieki za rady dodam,ze w szkole chodzi na redukacje.