Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SASIADKA MADZIA

PO WIZYCIE U NEUROLOGA JESTEM-PO CO TOMOGRAF KOMPUTEROWY GLOWY?

Polecane posty

Gość SASIADKA MADZIA

Bylam dzis u neurologa. Dal skierowanie na tomografie glowy-po co ,skoro n ie bylo zadnego urazu>??

Gość SASIADKA MADZIA
podnboszee

Gość karolina24_24
nie mam pojęcia,ja skierowania na tomograf nie dostałam choć bardzo mi zależało ale lekarz nie widział podstaw więc zrobiłam prywatnie,wszystko wyszło ok,miejmy nadzieję że z Toba też tak będzie

Gość jijija
może podejrzewa jakis uraz, albo np gruczolaka? z jakiego powodu poszłas do neurologa? od kogo znaczy od jakiego lekarza dostalas skierowanie?

Gość SASIADKA MADZIA
Hmmm ...to dosyc dluga historia:) MIanowicie w maju zaczela mnie bolec glowa.Byl to bol nie do zniesienia. Nie moglam nic robic, zginac sie, kazdy krok odczuwalam jako wielki bol. Poszlam do laryngologa, bo jednoczesnie mialam zawalone zatoki (dusilo mnie) i on mnie skierowal do szpitala,. Bylam tydzien.Dal skierowanie do neurologa (podejrzenie migreny). Dopiero na teraz byl termin!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale od jakiegos czasu czuje tetnienie glowy, z lewej, dolnej strony glowy (jakby polaczenie z szyja) jak mnie doktor uciskala to mnie bolalo. Miesiac temu mialam tez dziwne zdarzenie- mialam pulsu 30, bylam cala mokra od potu, nie mialam sil, przez dlonie przechodzily jakby prady. Niedawno mialam problem z sercem, wlasnie-jakies obnizenia niby wyszly..No i ostatnio-problem ze wzrokiem (nie jest jak kiedys, a mam 25 lat), brak sil itd.

Gość SASIADKA MADZIA
Jejjju, ale ja krwiakow zadnych nie mam przeciez. Po co to?skoro mialam robione RTG zatok i tam nic nie bylo?

Gość SASIADKA MADZIA
Jak bylam w szpitalu, to mialam robione RTG zatok, widac cala glowe.Po co nadaremnie znowu robic cos podwojnie??

Gość karolina24_24
Uwierz mi że rtg i TK to zupełnie inne badania i chyba dobrze że będziesz miała to badanie,przekonasz się czy wszystko jest dobrze

Gość ldlldldld
Ale z ciebie idiotka. A skąd wiesz, że nie masz krwiaka, zagladałaś sobie do mózgu??? Po za tym nie przychodzi ci do tego bolącego łba, że możesz mieć guz mózgu????

Gość ldlldldld
Tomogarafia jest standardową procedurą przy podejrzeniu migreny. Migranę diagnozuje się przez wyklucznenie innych przyczyn bólu jak tętniak albo nowotwór. Trzeba ci aż tak kawę na ławę????

Gość karolina24_24
nie strasz jej,nie wiadomo ile dziewczyna ma lat,skoro tego nie rozumie to pewnie nie za wiele

Gość SASIADKA MADZIA
Dziekuję za wytłumaczenie, bo lekarka śpieszyła się i nie chciała mi wytłumaczyć. Czuła msię jak pies, bo przeciez chce wiedziec co m i dolega, a moje pytania pani doktor potraktowala lekceważąco, jakby były dziecinne.

Gość SASIADKA MADZIA
chcioalam doac, ze z rana jest mi mdlo,. niedobrze, jestem przewrazliwona na zapachy papierochow (rodzice pala)

Gość BozenkaAl.
Ja mialam tez otomograf, mimo ,ze mialam rentgen(ale to mialam ,bo zlecialam ze schodow).

Gość SASIADKA MADZIA
Ale czemu robiony jest tomograf...ja rozumiem ,ze to sa dwie odrebne rzeczy, ale jak RTG nic nie wykazalo, to po co tracic kase ...inni potrzebuja bardziej...(po wypadkach itd)

Gość juhu
ale ty jesteś dziwna, ciesz sie, że dostałaś to skierowanie, bo lekarze nie chcą ich dawać. Przynajmniej bedziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość ja też to robiłam...-
Muszę Ci powiedzieć że ja też dostałam kiedyś od neurologa skierowanie na tomografię. Miewam okropne bóle głowy i jak się później okazało lekarz najpierw mi to kazał zrobić żeby wykluczyć najgorsze czyli jakis guz lub cos w tym rodzaju. Na szczęście nic nie wykazało. Też na początku nie widziałam po co mi to badanie ale przy następnej wizycie gdy już poszłam z tym wynikiem lekarz popatrzył i odetchnął z ulgą i mi wtedy powiedział o tym. Postawił mi diagnozę - migrena:(

Gość ja też to robiłam...-
aha chciałam ci tylko jeszcze powidziec że mnie też zawsze dopada z lewej strony głowy ten okropny ból.

Gość skoro boli Cię głowa
to nie ma innej metody diagnozy tego bólu niż własnie tomograf. Ból głowy moze być wynikiem guza, tętniaka itp. One nie wyjdą na RTG, gdyby to bylo takie proste nie trzeba by było wykonywac tomografii. Moja siostra tomografie ma jutro, też bóle głowy. Kolezanka miała kilka lat temu. Migrena potwierdza się wykluczajac inne przyczyny. Z sercem jest podobnie, EKG wszystkiego nie wykaże, ja miałam robione ekg i lekarz nie wiedział co mi jest, dopiero echo serca pokazało przyczynę

Gość SASIADKA MADZIA
No wlasnie.Ja mialam tez ekg serca robione i niby bylo wszystko ok, (jakies minimalne obnizenia byl6y)ale skierowania na echo serca nie dostalam .

Gość ale jesli ekg wychodzi dobrze
nie ma sensu robić echa, mnie ekg wyszło źle ale nie dalo się to zdiagnozować, więc wtedy echo

Gość lulu.na.moście
ja tez mam ostatnio taki chwilowy miażdżacy ból głowy i wzrok mi sie psuje, mam jakby zamazany obraz lekko,a nigdy nie mialam problemow ze wzrokiem..i co to oznaczac moze?

Gość karolina24_24
no więć to pewnie migrena i ciesz się że trafiłaś na dobrego lekarza który nie oszczędza na badaniach.A kiedy masz ten tomograf?

Gość SASIADKA MADZIA
Juz w ten poniedzialek ,co mnie zdziwilo (a rejestrowalam sie wczoraj)

Gość karolina24_24
no to super,powinnaś się cieszyć.Będzie dobrze zobaczysz.Daj znać jak wyszło ok?

Gość SASIADKA MADZIA
oki:) powiem co i jak hehe.

Gość tak trzeba skierowanie
skierowania nie potrzebuje jedynie ginekolog i dermatolog z tego co wiem ;)

Gość Affrinka
Niestety do prawie każdego specjalisty potrzebujemy skierowania, a by dobrze przygotować się na wizytę u neurologa polecam zapoznać się z kilkoma radami z abcmigrena.pl/jak-przygotowac-sie-na-wizyte-u-neurologa. Mnie się bardzo przydały, bo jestem bardzo roztrzepana, więc pewnie o połowie rzeczy bym zapomniała, które chciałam powiedzieć/zapytać.

Gość fajka23
wizyta u neurologa - jak najbardziej pochwalam. ja ostatnio u swojego też byłam. oczywiście z dzienniczkiem, który robię na podstawie wskazówek ze strony abcmigrena.pl. dzięki temu lekarz wie co mi dolega i kiedy