Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalafala

jak delikatnie zwrócic uwagę komuś, kto

Polecane posty

Gość tralalafala

cały czas mówi "poszłem", "wyszłem" - juz nie moge tego wytrzymać!!!! ale wstyd tak jeszcze mówic w tych czasach!!!!!

Gość tralalafala
dzis nie wytrzymiem tego i jak mu zapierdole boksa i wygarne ze tluk i gadac nie umi. poszlem sobie by tego nie zrobic

Gość drefer
Ale kim ta osoba dla ciebie jest? Jeśli w jakiś sposób jej osoba świadczy o tobie, bo to ktoś z rodziny, partner/ka itp no to najdelikatniej jak się da ale jeśli to ktoś w rodzaju znajomego, koleżanki z pracy to lepiej dać sobie spokój wg mnie. :)

Gość drefer
hahahahaha :D niezły podszyw

Gość tralalafala
ona jest dla mnie wszestkiem

dlaczego partnerowi tzreba jak najdelikatniej sie da. co to pracodawcaa?? ja bym mojemu raczej powiedziala "mowi sie, POSZEDLEM wiesniaku"

szłem łąką, kwiaty pachły, wiater wiał, ona mnie odepchła... więc weszłem do domu, trzasłem drzwiami, pierłem, rzygłem i wyszłem bo chamstwa nie zniese! :P

Gość radosław wspaniały
ja mam kolegę w pracy takiego, no i nic.....śmiesznie jest, ale przez to że tak mówi nikt nie traktuje go poważnie

Gość Sio patałachy
Ja pierd. co za ludzie A niech sobie mówi, znam masę ludzi, którzy wiedzą że to forma niepoprawna a celowo takiej używają, i nie srają z tego pwoodu ani dumą ani wstydem!!! Wielkie mi halo, a wiecie wieśniaki że ta forma niebawem może stać się poprawna. Głupi ludzie, wstyd mi że żyją wśród takich popaprańców, zwracających uwagę często tam gdzie jest zbędna.

a mnie denerwuje jak mówią \"proszę panią\"..do jasnej cholery co to ma znaczyć? mówi się \'proszę pani\".. pierwszy zwrot można kierować np. \"prosze pania na herbatę\'...ale inteligencja.. :o

Gość kilof
a to jak poprawsze powiedzieć -poszłm po zakupy///

Gość Lepiej nie mówić
To bardzo nieładnie zwracać uwagę w ten sposób. Najlepiej nic nie mówić bo błędy językowe przytrafiają się chyba każdemu i nie koniecznie z powodu braku wiedzy ale np z pośpiechu lub emocji.

ja nie trawię: - bynajmniej stosowane jako...przynajmniej dostaję drgawek

Gość bez przesady i zenady
Ja bez zenady poprawiam bledy ale nie czepiam się kiedy ktos mówi poszłem, bo czesto mowi tak celowo Natomiast jak ktos mnie pyta, czy mi pomoż to od razu zwracam uwagę, często w sklepach to slysze i to takich odziezowych typu Simple, Solar :D

Gość mjy ku
trzeba zwracac uwage, w koncu to jezyk ojczysty i robic takich bledow to naprawde nie uchodzi, ja zawsze mowilam wziasc, i matka mi pare lat jak bylam jeszcze dzieckiem oczywiscie po kazdym takim od razu poprawiala "wziac a nie wziasc" i nauczylam sie :P a mnie oprocz poszlem, denerwuje okropnie "kontrol", a nie kontrola biletow, takie to wiesniackie ze az strach