Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam Was drodzy-----

partner a grzybica pochwy

Polecane posty

w skrocie:jestem z partnerem ponad rok mieszkamy 100km od siebie widujemy sie co jakis czas...i mam pytanko,zauwazylam ze po stosunku za pare dni zaczyna mi sie nawracac grzybica,swedza mnie miejsca intymne,czy on moze byc czyms zarazony?nawet nie wiedzac o tym?wylecze sie a po kontakcie z nim mam nawrot tego cholerstwa,glupio mi pytac go o jego stan,ja nie mam innego a on?nie mam podejrzen,wiec skad ta grzybica,swedzenie,uplawy?moze sie myle?moze jest inna przyczyna?mial ktos podobna sytuacje?porozmawiac z nim na ten temat?

nikt mi nie doradzi?

moze być zarażony - u mężczyzn grzybica często przechodzi bezobjawowo i zaraża cię powtórnie. powinien smarować członka clotrimazolum albo pimafucortem

Gość tak to jest jak
się na dziwki chodzi

Gość oczywiście że porozmawiać
przy grzbicy pochwy powinniście leczyć się oboje. Jeśli tylko ty bierzesz leki to zaleczasz infekcję a on cię zaraża i tak w kółko! Faceci najczęściej nie mają żadnych objawów i dlatego nawet nie mają pojęcia ,że przenoszą to cholerstwo. Następnym razem gdy będziesz u lekarza weź leki także dla faceta.

wystarczy na basen albo do publicznej toalety - nie trzeba od razu na dziwki pomarańczo :P

czyli to od niego ja zarazam sie?

mogłaś go ty pierwszy raz zarazic a teraz on ciebie non stop zaraża wszystko jest możliwe - grunt, że powinniście sie oboje wyleczyc

nie korzystam z publicznych toalet ,ani nie chodze na basen,sadze ze to od niego sie bierze bo kochamy sie bez zabezpieczenia,a jak ewentualnie u niego powinno wygladac leczenie?czy tyl;ko trzeba smarowac tym kremem?

pogadaj z ginekologiem. czasem wystarczy krem a czasem trzeba przepisac tabletki dla partnera a na basenie mógł sie zarazić on

grzybica u partnera przebiega bezobjawowo?

umiesz czytać? \"u mężczyzn grzybica często przechodzi bezobjawowo\" często to nie znaczy zawsze. czasem pojawiają się czerwone plamki na żołędzi albo serowaty śluz pod napletkiem

Gość Pietrucha na surowo
Mozesz sie zarazac od niego, ale niekoniecznie. Moze sie grzybek uaktywniac popodraznieniu po stosunku i tyle. A jak wyglada leczenie? Najlepiej gdyby dostal dawke Flumyconu i jakas masc, Ty globulki dopochwowe, tez Flumycon i cos na flore. Moze wlasnie profilaktycznie zacznij lykac chociazby Lacibios F.. W ogole jestes dobrze nawilzona podczas stosunku?

Gość Renataaaaaaaaa
Porozmawiaj z nim. Na pewno oboje potrzebujecie leczenia. Miałam podobna sytuację i okazało się, że on mi nie mówił, że się leczył po którymś z nasyzch stosunków. I ja też się wstydziłam mu powiedzieć. W końcu poszliśmy razem do lekarza. Ja dostałm Krem do pochwy Gynazol a on jakieś tabletki do połykania i nam przeszło.

Gość SIWA18
HEJ MAM PYTANKO CZY KOCHAJAC SIE Z FACETEM KTORY JEST ZABEZPIECZONY PREZERWATYWA MOZE SIE ZARAZIC GRZYCICA??????

Gość marii123
Taka informacja grzybica nie koniecznie mozna sie zarazic ja jej dostaje po wszelakich antybiotykach gdyz kiedys bralam penicyline i powiem tak zawsze wyskakuje w tym wypadku ta najgorsza nie wytrzymacie sekundy

Gość gość
W naszym przypadku mąż miał grzybicę i żadnych związanych z nią dolegliwości, natomiast ja po stosunku odczuwałam pieczenie i swędzenie a po kilku dniach pojawiały się serowate upławy. Dopiero jak prze leczyliśmy się razem a ja dodatkowo zrobiłam sobie kurację probiotykiem invag aby wzmocnić mikroflorę problem znikł.

Gość gość
faceci rzadko są nosicielami grzybicy, tak samo rzadko mają w ogóle objawy.mój miał swędzenie, więc lekarz kazał mu smarować się clotrimaozlum przez tydzień... a jak długo trwa taka kuracja invagiem???

Gość SpecDsProbiotyków
Witam, kuracja invagiem powinna trwać conajmniej 7 dni. Za jakiś czas można ją powtórzyć. Jeśli chodzi o leczenie partnera to lekarz ginekolog powinien przeprowadzić wywiad z pacjentką i jeśli jest taka potrzeba-wypisać zaocznie leki dla partnera.Jego obecność w gabinecie nie jest konieczna. Jednak nosicielstwo grzybów u mężczyzn nie jest częstym zjawiskiem. Jeśli objawy pojawiają się szczególnie po stosunku, warto rozważyć stosowanie prezerwtywy, gdyż sperma ma odczyn zasadowy co może sprzyjać rozwojowi infekcji. Można też po stosunku zastosować probiotyk dopochwowy, który zakwasi środowisko pochwy. Po więcej informacji o zdrowiu intymnym zapraszam na stronę invag.pl