Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo błądze

pytam bo błądze

Polecane posty

Gość pytam bo błądze

Mówi sie ze ciążą donoszona to ta w 38 tygodniu ciąży. Powiedzcie mi jak ma sie 37tydzień i 5 dzień to to jest juz 38 tydzien ciązy??? I nieraz sie mówi: zrób to badanie jak skończysz np 20 tydzień ciąży. Czyli mam iść na badanie w 19tygodniu i 6 dniu czy 20 tygodniu i 6 dniu?

37 t.c i 5 dni to nie jest 38 t.c, ale 37:D jak mówia, ze badania po 20 tygodniu czyli 20 t.c i pare dni lub po prostu 22 t.c:D:D mam nadzieje, ze sie polapalas:D

Gość pytam bo błądze
dzięki:) połapałam sie :)

A ja si ęnie zgodzę z przedmówczynią. 37tyg i 5 dni to juz jest 38 tydzień ciąży. Zobzacz,przecież jak jesteś w 30 dniu ciąży to mówisz że to 5 tydzień a nie 4 tydzień i 2 dni.

Gość pytam bo błądze
no to dalej błądze ;)

Spójrz z tej strony,jeśli masz datę porodu np.na 22 listopada,to znaczy ze 22 listopada przypada ostatni dzień 40-stego tygodnia.I 23 listopada (jeśli przenosisz) zaczynasz 41 tydzień czyli estes w 41 tygodniu ciąży.

Ciąża donoszona to taka, która trwa pełne 38 tyg. Lekarze pisząc 38 tc mają na myśli pełne 38 tyg.Czyli jeśli w karcie ciąży masz wpisane 35 tc - to znaczy, że skończyłaś 35 tyg, a zaczynasz 36

Gość filutkowa
coca cola Tylko że zawsze liczą 40 tyg ciązy.I od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do daty wyznaczonej jako termin jest pełne 40 tygodni

Gość pierwszy rok zycia
to rok od urodzenia do pierwszych urodzin, 38 tydzien to ten, ktory zaczyna sie 37 tygodni i 8 dni od ostatniej miesiaczki czy od kiedy tam lekarz liczy:)

Gość wszystkie jestescie głupie

37 tydzień i 5 dzień to zdecydowanie 38 tydzień! tak samo jak rok 1945 to jest wiek dwudziesty a nie dziewiętnasty ;)

do \"wszystkie jestescie głupie\"... wymyśl coś oryginalniejszego cyna no mnie się też właśnie tak wtdaje

Gość pytam bo błądze
dziękuję Wam bardzo za wypowiedzi