Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdfds

książeczka sanepidu

Polecane posty

Gość dfdfds

mam pytanie: kał zanosi się 3 dni pod rząd, a jak ktoś np. w poniedziałek zaniesie a we wtorek akurat się nie wypróżni to co wtedy? można przetrzymać "to" w jakimś pojemniku na nastepny dzień na wszelki wypadek? gdzieś czytałam że można zanieść 3 próbki na raz, ale czy to prawdA?

Jak robiłam badania na nosicielstwo to tez pytałam pań w sanepidzie jak to jest z tą kupą, bo każdy zawsze mówi, że trzeba 3 dni pod rząd nosić próbki. Prawda jest taka, ze nosisz każdy pojemniczek po kolejnym wypróżnieniu się, czyli jeżeli dziś zaniosłaś pojemniczek, a jutro nie uda Ci sie zrobić kupy to niesiesz ja po kolejnym wypróżnieniu a 3ecią tak samo po 3eciej kupie. To nie o to chodzi, że zanosisz 3 pojemniczki z jednej kupy, bo wynik może wyjść fałszywy.

Ja zaniosłam od razu trzy na raz i babki nic nie mówiły. Wszyscy z roku tak nosili.

Gość fgdfgfg
no i nie wiem co mam zrobić.... ta opcja że nosi się wtedy jak się zrobi jest ok ;p ale wiadomo że wygodniej by.loby ze wszystkim naraz.

nie jest konieczne zanoszenie próbek codziennie, ja opuściłam jeden dzień i nic się nie stało.

Gość dfdfds
ZANIEŚĆ 3 PRÓBKI W 1 DZIEŃ czy nie?

Gość jjjlgff
u mnie nie mozna, po peirwsze dlatego ze na wstepie daje Ci tylko jeden pojemniczek i po tym jak przyniesiesz probke do badania nastepny :)

Gość dfdfds
aha no to zejdzie mi kilka dni ;p tzn sytuacja wygląda tak- mam tą książeczkę i pojemnik, zanoszę pierwsza próbkę- nie trzeba tam wcześniej dzwonić ani nic więcej przynosić? oni to gdzieś zapisują że się było? zaniosę 3 razy, po ilu dostaję wynik i co dalej?

Gość jjjlgff
u mnie to bylo tak, ze przyszlam tam, mowie, ze chce wyrobić.. ona mi dala pojemniczek + kartke do wypisania odnosnie badania.. mialam przed pierwszym badaniem zaplacic 81zl. Po 4 dniach od ostatniej probki, przynajmniej u mnie, sa wyniki. Z nimi idziesz do lekarza medycyny pracy i on Ci wypisuje ksiazeczke lub tez kieruje na badania dodatkowe np krwi

Gość dfdfds
aha czyli najpierw się coś wypełnia... czyli trzeba tam jechaC 5 razy :O