Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawa po poludniu123

ostra biegunka u 10 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość Kawa po poludniu123

Witam, Moja 10 miesieczna coreczka ma ostra biegunke od dzisiaj rano. Co zmienie pieluche to kupa prawie wodnista. Od rana bylo juz chyba z 7 zmian pieluch. Dziecko jest spiace, ciagle placze no i ma odprzenia.Za kazdym razem jak probuje ja umyc to tak placze i cala sie trzesie. Mysle ze bardzo ja to boli i piecze tam na dole. Poniewaz jestem w Anglii i jutro jade do Polski na pewno jutro skontaktuje sie z pediatra. Tylko co do jutro dac coreczce by jakos ten lot zniosla? Czy ktos ma jakies sprawdzone sposoby? Nic nowego do jadlospisu nie wpowadzilam, a dzis dostaje tylko kaszke. Czy jest cos co powstrzyma biegunke?

Gość Kawa po poludniu123
dzieki kurcze, tu nie mam smecty.czy smecta moze byc stosowana u 10 miesiecznego dziecka? bo tu czytam ze od roku czasu

Gość Kawa po poludniu123
dzieki za rade czekowlada? Czy komus sie sprawdzialo? Jutro ten lot i kurcze boje sie o wszystko

Gość dziwne ze czekasz
dzieciak powinien juz dzis byc skonsultowany z pediatrą,nawet prywatnie,odwodni sie i moze byc niewesoło:o podaj smectę!!

Gość o matko matko
Wielka szkoda, żen nie możesz iść do lekarza. Naprawdę nie możesz???? Przydałaby się kroplówka. Jeżeli dzidzia zacznie płakać bez łez to natychmiast jedź do szpitala, silne odwodnienie uszkadza mózg! U tak małego dziecka silna biegunka jest bardzo niebezpieczna ! Smectę można stosować nawet u niemowląt, jedną saszetkę na dobę w 3-4 porcyjkach. Do tego dużo picia, ale broń boże soczki owocowe, one nasilają fermentację w jelitach i nasilają biegunkę! Czy masz tam jakiś preparat typu Gastrolit lub Orsalit czyli roztwór elektrolitów do nawadniania? Do tego flora bakteryjna typu Enterol, Lakcid, lacidofil, Lactoral czy coś. Są tam apteki? Możesz podać marchwiankę, zapobiega odwodnieniu. Pupkę smaruj kremem Clotrimazol, Klotrimazol, Clotrimazolum, błyskawicznie zlikwiduje ból i odparzenie. Dobre są też granulki homeopatyczne z firmy Heel. Diarheel czy jakoś tak.

Gość Kawa po poludniu123
Dzieki za wypowiedzi. Zadzownilam do znajomego pediarty w polsce i poradzil mi to smo. dziecko nie placze tak przez caly czas tylko jak myje jej pupke