Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

ooooooooooooo jak przyjdzie ciepełko to ja bede sobie rowerykiem jeździła pięknie :):):):) i z menem do lasu na spacerki (bo roweryka nie libi :( ) nad rzeczkę bedziemy jeździć rybki łowic wezmę kocyk grila i cały dzień będę sie wylegiwać :D:D:D:D bedzie pięknie uwielbiam takie wypady mniam mniam mniam

Z testem narazie się wstrzymywałam, bo boję sie rozczarować... Acha, od 3 dni mam jakby bardziej wrazliwą szyjkę macicy. Nie wiem jak to napisać, ale przy badaniu jej odczuwam lekki ból, jakby była nabrzmiała. Chociaż kiedyś raz tez tak miałam i myslałam, że to od owulacji ale teraz juz sama nie wiem. Wykres wydaje mi sie jednak wątpliwy, wklejam tutaj link do niego http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php?interface=0

Jagoda,nie mamy hasla do wykresu... zrob test,i tak predzej czy pozniej bedziesz musiala...wiemy,co czujesz,ale inaczej sie nie da i nie dowiesz sie w inny sposob:( co do wiosenki to moglaby szybciej nadchodzic bo ja tez juz tylko na to czekam zeby wsiasc na rowerek...w tamtym roku codziennie robilam jakies 20-30 km, w tym nie zamierzam sobie odpuscic:)i musze zabrac mojego G na wycieczke rowerkami i chcemy isc do zoo i calowac sie w parku jak nastolatki:)

Gość Moni1794
Pomóżcie zebrać pieniądze na operację serduszka 5-miesięcznego smyka Igorka Jeruzala.Termin operacji to 23 kwietnia,ale pieniążki muszą na początku kwietnia być na koncie kliniki,by lekarze podjęli się jej. Igorka wychowuje sama mama i nie jest w stanie pokryć kosztów,stąd moja prośba. By pomóc Igorkowi - wyślij sms na nr 7138 o treści SERCE (koszt 1.22 z vat).W opdowiedzi tapeta do ściągnięcia na komórkę - przekaż 1% podatku - wpłać na konto Igorka FORTIS BANK SA W Lublinie - rachunek w PLN 86 1600 1101 0003 0502 1175 2150 \"na leczenie Igora Jeruzal\" FORTIS BANK POLSKA SA - rachunek USD 77 1600 1101 0003 0502 1175 2021 \"na leczenie Igora Jeruzal\" Kod swift ppabplpk FORTIS BANK POLSKA SA -rachunek euro 23 1600 1101 0003 0502 1175 2023 \"na leczenie Igora Jeruzal\" Kod swift ppabplpk Więcej informacji o Igorku na stronach http://dlaigorka.pl/ http://podaruj-zycie.com.pl/forum oraz na profilu mamy Igorka p.Karoliny Jeruzal na Naszej Klasie

rowerki wam w glowach taaaaak a jak beda brzuszki to tez wskoczycie na rowerki ??? :P

no jak bedzie brzuszek to wskoczymy na rowerki,ale to tylko tak spacerowo i po lesie i oczywiscie za pozowleniem pani gini:)

acha hmmm no tak za pozwoleniem lekarza rozumiem :) ja tam wole spacer z brzuszkiem :)

Podniesiona temperatura swiadczy o tym, ze owulacja juz byla - temperature podnosi progesteron - hormon wydzielany przez cialko zolte - czyli pozostalosc po peknietym pecherzyku Graffa. Owulacja poprzedza 12-24godz wzrost temperatury. to wyczytałam :) czyli Frecia jak cie w piatek bolał brzuszek a w sobote skoczyla temoka czyli owulacja byla w pieatek z tego co tu rozumiem :) czyli owulka jest chyba przy tym bolu:) czyli mialam ja wczoraj wieczorkiem:)

jak będą brzuszki to kupie mojemu taki wózek do rowerka i zamiast dziecka to ja tam bede sie kokosic a chłop będzie mie powoził :D:D:D:D:D pod górkę :P:P:P:P Jagoda na co ty chcesz jeszzce czekać bo nie rozumiem, przecież najwyższy czas zrobic test a tak zyjesz w niepewności i sie zadreczas, tak nie można :o:o

Ja czytałam gdzies kiedyś, że ból nie oznacza wcale momentu owulacji. Moze ją poprzedzać lub wystepować jeszcze jakis czas po niej.

nie no w 13 dc chyba bol nie mogł oznaczac ze owulka byla bo to raczej nie mozliwe chyba przeciez zaraz po okresie musialabym miec owulke zreszta bylam u gnia w czwartek i dopiero byl pecherzyk 14 mm i moja ginia mowila ze za okolo 3 dni owulka bedzie u mnie to razcej byl bol owulacyjny lub przedowulacyjny:)

no ale u Punki to widac,ze ja boli jak ma owulke,bo do tego mierzy temperaturke i wszystko widac jak na dloni a wiec nam tu dziewczeta urosna troszke wkrotce:) potem wezmiemy laptopy do spzitala i bedziemy z porodowki do siebie pisac:P

i bardzo dobrze Jagódko bedziesz wiedziało juz czy jetses w ciąży czy nie, jak nie to bedziesz mogła jakos zareagowac na te opóźnienia i nieprawidlowości :):):):) mam nadzieję, że wynik bedzie taki o jakim marzysz :):):)

moze np dzis byc owulka ale zyjatka z wczorajszej nocki pewnie jeszcze sa i leca leca haaaaaa a dzis jak sie uda wsadzimy nowe co by była pewnosc i zapas na jutro bo ja nie wiem wkoncu kiedy ta owulka jest :P

Haniu ja nie mierze tempki :( obserwuje tylko śluz no i ten bol dal mi do myslenia a moze sie udało :)

hehe to mi sie cos pomylilo ale wybacz,mam dzis mozgozy mix lekki;) wiecie co,wstapily we mnie nowe sily i nadzijee jak Was tak czytam. ze tym razem trafie prosto w jajeczko:) Jagoda trzymamy kciuki za Twoja kropeczke i jutro czekamy na wyniki z samego rana i musisz szybciutko zrobic tescik bo ja wychodze z domu o 8.30 i nie chce caly dzien zyc w niepewnosci, bo wracam dopiero o 16.30! :D

fretka to pewnie podwórko sprzata :P:P:P:P alez by mi sie przydała taka sprzataczka :D:D:D:D Pumcia ty trafiłaś w 10 z ta owulacją i żołnierzykami :D:D:D

Haniu masz racje kazda z nas cos doradzi i po kolei bedziemy w dolnej tabeli:) Bruska tak myslisz??? hmmm bardzo by mnie to ucieszylo zeby to byla wczoraj owulka bo byly zołnierzyki :)

no wlansie,Pumka az Ci zazdroszcze(tak pozytywnie:)))... a jeszcze w dniu owulki to jest marzenie mojego mena, on chce syna a to dobry sposob na synka podobno;) a mi to wszystko jedno,byle zeby dzidzia zdrowa byla no i zeby byla! no wlasnie i zaloze sie ze kwestia miesiaca a tabelka dolna bedzie taka duza jak teraz jest ta u gory(i jeszcze wieksza) a ta u gory po prostu zniknie:)

jakby byl synek ojoj to by sie dzialo jak juz kiedys pisalam u mnie same babki sie rodza no i mam 2 siostry wiec by byla rewolucja w rodzinie a maz by sie cieszyl na maksa dziadek byłby prawdziwym dziadkiem :) a ja bym chyba zagłaskala mojego synka :)

wy mi nawet nie gadajcie o sprzataniu!!!!! wzielam sie za zabawki dzieci:O Boze co oni tam maja -masakra:O a co do temperatury to ja bylam zawsze przekonana ze jak jest najwieksza czyli pecherzyk peknął i jest owulacja-czyzbym znowu byla zle poinformowana????Ale powiem wam ze leje na to ,co bedzie to bedzie-chodzi mi czy chlopak czy dziewczynka byle cale zrowe i donoszone do konca:) Ale jak patrze na wykres na stronie 28dni.pl to wychodzi ze trafialam na dziewczynke-znaczy sie wiecej % bylo na dziewczynke;) Ha-ciekawe czy jest kropeczka:) Jak sie troche pogimnastykowalam gora dol gora dol to mnie brzusio pobolewal i wcale nie jak na okres,nie umie opisac jak-na ciąże???hahahahahahaha:D:D:D:D:D

ale jak bede w ciazy to liczy sie tylko zdrowie dziecka wiec nie patrze na płec oby zdrowe było i bedzie ok :)

frecia gdzie na tej stronce jest czy dziewczynka czy chlopiec ??? znalazłam te strone ale nie wiem czy trzeba byc zarejstrowanym zeby sprawdzic???

no wlansie,faceci chca synow miec;) moj Grzesiek chce z nim w pilke kopac, uwielbia grac w noge,nawet kiedys gral w klubie za granica;) poza tym chcialabym zeby nasze dziecko bylo do niego podobne ale zeby mialo moj rozum. a najbardziej chce zeby bylo nasze, kochane i zdrowe i moze byc sobie dziewczynka,moze byc trojaczkami nawet :) a Fretka to Ty chyba trafisz w dziolche mala a Pumka w chlopczyka:),no za kilka miesiecy sprawdzimy jaka ze mnie wrozka:D