Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

Poprawiam tabelke:) Chyba już u nas nie ma żadnej starającej się.... Nikt tabelki nie poprawia,tylko ja,wiec zostałam sama? :( STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........39.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .........mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35.............4 styczeń...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 8) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

cześć jesteśmy ze sobą dość długo, bo 7 lat w tym małżeństwem prawie 2. jak już wspomniałam staramy się dopiero 2 miesiące, więc się nie leczymy. Póki co biorę kwas foliowy i olej z wiesiołka. Ale obawy są...

Czesc babki. Ooooooooooo...widze tu nowa kandydatke na mamusie,serdecznie witam🌻.Moze choc ty bedziesz czesciej pisala,bo nam sie tu dziewczyny rozleniwily i na topiku cos cicho. Ja wczoraj bylam u lekarza i mialam robione usg. Moje malenstwo wazy juz 3500g a do porodu jeszcze prawie 4 tygodnie. Najprawdopodobniej bede rodzila 30 grudnia,choc sie jeszcze okaze,bo chyba pojawily sie jakies problemy z cukrem.W przyszlym tygodniu musze isc zrobic test na glukoze i zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje,ze bedzie ok. Fretka a co u ciebie? jeszcze w dwupaku czy juz moze dopisac cie do dolnej tabelki? STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........2...............................................Łódź CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........39.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .........mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 8) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

butterfly* witam jak będzie z kim to popiszę... i przy okazji moje gratulacje muszę przy wolnej chwili poczytac wcześniejsze wpisy co by Was troszkę poznać. mam nadzieję, że dzięki tabelce zacznę szybko kojarzyć, która jest która. też sobie zadawałyście pytanie typu "może w tym miesiącu"...?

Hej dziewczyny :) Witam nowa staraczke :) A ja ciagle w dwupaku :O Buterfly ty chyba predzej zostaniesz mamusia niz ja :D Mam zwiatstuny porodu juz chyba z 2 tygodnie i ciagle NIC!! Wiec jak tak dlaej pojdzie to chyba na swieta urodze :p Ale powiem szczerze ze juz mam dosc tego "toczenia" sie z tym brzusiem... Ale nadzieja w tym ze do 8 grudnia moj maly sie juz urodzi...Jak urodze dam wam znac. A ty buterfly dawaj zaraz znac jak bedziesz wiedziala co z tym cukrem!!! No i jak coskolwiek sie bedzie dzialo to zawsze nam tu naklikaj . Buziaki lasencje :* Jeszcze tabelke wrzuce STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ...........dolnośląskie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........40.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .........mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35.............4 styczeń...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 8) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

Jeszcze raz bo to nie ta tabelka ,Przepraszam nowa staraczke ;) STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........2.......................... .....................Łódź CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........40.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .........mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 8) agunia_87......22.........10...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie

madziaraxx nie martw się ja już może od przyszłego miesiąca dołączę się do tabelki staraczek. Czekam teraz na II okres po zabiegu. Mam nadzieje że będzie wszystko ok . A po okresie może zrobię kilka badań. I Zacznę działania raczej. Dziewczyny jak szybo ta ciąża wam minęła. Trzymam kciuki aby wszytko szczęśliwie się skończyło . Piszcie jak już urodzicie. Witam nową staraczkę . Pozdrawiam

dziękuję za to przywitanie xena64 a co miałaś za zabieg? ja mam dziś doła...mam nadzieję, że szybko przejdzie może zarażę się Waszym optymizmem i czarne myśli pójdą precz pozdrawiam

Cześc dziewczyny! Faktycznie Wam szybko zleciały te miesiące :) U mnie bez zmian, narazie chodzę dalej po lekarzach... szczerze mówiąc nie mam juz tyle optymizmu w sobie. Raczej bardziej sie boje ryzykowac. Nie mam zaufania do lekarzy, trzymajcie się, napisze cos jak sie zmieni na lepsze.

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. Najpierw tabelka: STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12.......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????................ mazowieckie myszka2028....21...........2..............??????????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........2.......................... .....................Łódź CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........40.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .........mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... ......mazowieckie 8) agunia_87......22.........11...............20 czerwiec..........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09................ Justynka..............dolnośląskie A u mnie ciągle mdłości i wymioty. Już bym chciała aby minęły 3 miesiące i żeby to się skończyło. Witamy nową koleżankę. W końcu coś się tutaj u nas ruszyło:) Fretka, do 8-ego jeszcze kilka dni, może się wyrobisz w czasie? Ja mam na 20 czerwca ale na pewno też nie będzie tego dnia. Słyszałam że tylko ok 3% dzieci rodzi się tego dnia co mówi lekarz. Butterfly jak tam twój cukier? To możliwe, że będziesz jeszcze mamusią w tym roku. A mi się dzisiaj śnił mój poród, i że synek się urodził:) Ja nie wiem, ale ja i mąż jak mamy jakieś sny o dzieciach, to zawsze to chłopczyk. Może to jakiś znak? Miałyście dziewczynki takie przypadki? Pozdrawiam

a już myślałam, że po moim wpisie na topiku wszystkie pouciekały... dziewczyny czy zaczęłyście starania robiąc tylko podstawowe badania, czy przebadałyście się od A do Z? Ja mam obawy czy wszystko ok mimo iż badania krwi i moczu nie są niepokojące, no i miałam zrobione usg. Tylko ta cytologia...musiałam zrobić badanie DNA wirusa, bo 2 razy wyszła nie za ciekawie. Na szczęście nie wykazało żadnego onkogennego wirusa. No i nadżerka, którą planowałam wyeliminować po porodzie. Myślicie, że to wszystko może się przyczynić do tego, że będą problemy z zajściem? Powinnam być optymistycznie nastawiona, ale przeraża mnie myśl, że jeszcze może się okazać, że mam endometriozę albo zespół policystycznych jajników. Nie wiem czy wrzucić na luz i starać się, czy może gruntownie się przebadać, żeby się nie okazało, że to były stracone miesiące...

ewe... no ja np. starałam się pare ładnych cykli, potem sie wszystko kiksowało i na koncu odkryłam,ze mam chorobę bardzo poważną tarczycy. I dobrze,ze wyszło, bo mogłam poronic lub urodzic nieodrozwiniete dziecko. A byłam niby zdrowa jak ryba..... ale jesli czujesz sie dobrze i masz ogólnie normalne samopoczucie to po co wymyślasz sobie endometrioze lub PCO??? Wrzuć na luz :)

...linaer - może być Ewelina. sama nie wiem po co te czarne myśli. może przez to, że kuzynka będzie miała in vitro. miałam wątpliwości czy dołączyć do jakiegokolwiek topiku, ale chyba przyda mi się Wasze pozytywne nastawienie.

STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............25.12 ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........2.......................... .....................Łódź CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........40.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........11...............20 czerwiec.........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09...........Justynka...........dolnośląskie ja dziewczynki zaczynam starania na całego od 15 zaczynam brac duphaston a od 28 clostilbegyt i co miesiac na kontrole czy jest owulacja :( nigdy bym nie pomyślała ze bede miała problemy z zajściem w ciąże. dziewczyny zycze wam szczęśliwego i szybkiego rozwiazania :) agunia dasz rade z tymi mdłościami :) a i oczywiście witam nową staraczke.

No i dostałam II okres chyba wszystko wraca do normy bo jest bolesny i już wzięłam ketonal . Jak mi się skończy to idę do swojego gina . Wiecie ze miałam sen ze robiłam test i były dwie czerwone krechy . mam nadzieje że to nie będzie na odwrót. Wiem ze moja dusza się jeszcze nie zagoiła bo jak o tym myślę to jest mi bardzo przykro. Ale mam nadzieje ze dostanę drugą szanse i będę jeszcze szczęśliwie trzymać swoje dziecko w ramionach. myszka mam nadzieje że nam się uda mirellaaaaa mam nadzieje ze i ty niedługo poradzisz sobie z choroba i dołączysz do nas starających. ewelinaer ja niestety miałam zabieg usunięcia martwej ciąży . Bardzo krótko dane mi było cieszyć się tym wyjątkowym stanem. Było to bardzo traumatyczne przeżycie. STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............25.12 ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........2.......................... .....................Łódź xena64 ...........25.........1...............2.01..................mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 1)fretka83.......26..........40.................8.12 . ...................Śląskie 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............5................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........11...............20 czerwiec.........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...............14.11.09...........Justynka... ........dolnośląskie Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i starczki. Dziewczyny piszcie.

myszko mam do Ciebie pytanie:czy Ty kiedykolwiek analizowałaś stosunek FT4 do FT3? nie chodzi mi czy mieszczą się w normie czy nie. Tylko jaki masz poziomk ich wzajemny procentowy. przeliczałaś kiedykolwiek to na procenty??? Jezeli nigdy tego nie sprawdziłas tzn. ze powinnaś. Nie wiem czy Twój lekarz postepuje słusznie odrazu podając Ci bromergon. mam wrażenie,że robi to z czystej rutyny.

Hej laseczki:) Co tam u Was? U mnie jakoś leci.Wynik posiewu już ok. wiec od nowego roku będę podchodzić już do Ins. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę miłego i udanego weekendu🌻 Jeszcze troszkę i święta sie zbliżają i chce Wam dać coś do posłuchania,zrobi sie świątecznie i zimowo....:) WHAM- Last Christmas:) http://www.youtube.com/watch?v=rFpdRWDxkbQ

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. Ewelina ja mogę Ci powiedzieć co było w moim przypadku. Miałam PCOS i nie zauważałam u siebie owulacji. Ponadto mój lekarz( do którego już nie chodzę, tak nawiasem mówiąc) bez żadnych badań powiedział, że jestem bezpłodna. W sierpniu poszłam prywatnie i lekarz powiedział, że będzie ok. tylko mam ograniczyć stosunki. I zaszłam w pierwszym miesiącu. Więc głowa do góry i nie przejmuj się na zapas. Najważniejsze jest pozytywne podejście. Ja się starałam o ciążę 6 miesięcy. I słyszałam że właśnie najczęściej dochodzi do zapłodnienia 6-12 miesięcy. Chociaż były też przypadki, że dziewczyny zachodziły od razu w pierwszym miesiącu. Jeśli się czujesz dobrze, nic konkretnego ci nie dolega to nie warto wynajdywać sobie chorób:) Natura wie co robi, wierz mi:) Madziara, Myszka, Xena trzymam za was kciuki, abyście na jesieni wybierały się na porodówkę:) Zobaczycie wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam

xena 64 bardzo mi przykro z tego powodu i nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić przez co musiałaś przejść. tak na marginesie to też kilka miesięcy temu miałam sen z dwoma kreskami na teście a po niedługim czasie okazało się, że 2 koleżanki i siostra są w ciąży. w każdym razie trzymam kciuki żeby Twój sen okazał się proroczy. agunia_87 po ostatnim usg gin określiła, z którego jajnika będzie owulacja i zaprosiła do siebie jak @ się nie pojawi, więc chyba nie wypatrzyła nic niepokojącego. tyle, że ostatnio najpierw rano pojawiła się @ a dopiero wieczorem zabolało i to z taką siłą, że 3 tabl wzięłam. zakładałam, że starania zajmą trochę czasu, ale i tak pojawia się rozczarowanie gdy się okazuje, że to jeszcze nie teraz. mam nadzieję, że w niedługim czasie znajdziemy się w drugiej tabelce i przyszłoroczne Święta i dla nas będą wyjątkowe. pozdrawiam staraczki, przyszłe i obecne mamusie, które są dowodem na to, że starania owocują.

Dziś cały dzień czuje sie jak zmięta i boli mnie brzuch. Od rana chodzę w piżamie. Nic nie zrobiłam prawie . MAM lenia wielkiego . Mozę jutro będzie lepiej. Piosenka wprowadziła mnie w nastrój świąteczny . Pozdrawiam

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. Ewelina najważniejsze jest optymistyczne podejście i podchodzenie do tego na luzie. Ja starałam się nie myśleć o tym, że na mecie będzie dzidzia. Po prostu się udało:) My z mężem też mieliśmy sny. I to było lato i widzieliśmy pełno bocianów. Więc może to też jakiś znak, teraz bardzo dużo śni nam się chłopców. Więc może będzie chłopiec, albo na przekór i będzie dziewczynka. Jak miałam mieć egzamin na prawko i śniło mi się, że zdałam a tak naprawdę oblałam, więc różnie z tymi snami bywa. Xena ja też mam takie dni, że biegam cały czas w piżamie, mam wolne od pracy i biegam sobie w dreskach:) A szczególnie na początku ciąży jak miałam ciągłe mdłości, na szczęście teraz jest już lepiej, ale dalej jeszcze mam czasami straszne dni. Co tam u was dziewczynki?

nie mówcie, że wszystkie sprzątacie przed Świętami... nie wiem jak to będzie ze staraniami w tym miesiącu, bo M pożyczył playstation. Wracam z pracy a on co? no właśnie... pozdrawiam

Gość agunia_87
ewelina mój też sobie kupił 1.09 i jakoś nam się udało. Jego zdaniem to fajny sposób na rozluźnienie:) Ja dziś byłam na usg prenantalnym. Dzidzia zdrowa, rozwija się dobrze, ruchliwa jest tak, że nie dało się zmierzyć główki:) Ale jeszcze nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka. Co tam u was?

Gość agunia_87
ewelina, postaraj się troszkę i mąż na pewno przestanie grać;) w końcu ile można w jedną gierkę grać? Ja nie wiem ale ci faceci to jak małe dzieci się zachowują:)

6 godzin przy tym siedział!!! wychodząc za mąż chciałam mieć dziecko, ale miałam na myśli ciążę a nie jego przy gierkach. masz rację, trzeba coś z tym zrobić :) agunia_87 w tym wieku i usg prenatalne?

faceci lubia takie zabawki,ja nie mam nic przeciwko ja siedze na kafe a mąz też ma czas na swoje przyjemności czyli np gierki hihi :) lubie patrzeć jak sie odpręża po pracy...no ale oczywiście w granicach rozsądku :)co u was dziewczynki??? ja nie wiem czy mam brać te tabletki troszke sie boje :( co o tym sądzicie

ja to bym nie miała nic przeciwko, gdyby w domu było coś zrobione. z racji tego,ż jest na własnej działalności a siedziba firmy pod adresem zamieszkania to spędza tam większość czasu. A tu przychodzisz z pracy, obiad musisz sama sobie odgrzać, bo mężuś sobie gra. "ale dopiero o 15 włączyłem" wczoraj potraktowałam to śmiechem, zobaczymy jak dziś

cześć dziewczyny.... gry.... skąd ja to znam ? ;) niestety Panowie to takie duze dzieci. Myszko zadałam Ci wcześniej pytanie, cofnij stronkę wcześniej. To tak apropo twoich obaw z braniem tych tabletek. dotarłam do fajnych informacji, mogę sie z Toba nimi podzielić :)