Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

dziewczynki byłam dzisiaj u mojej gin i po braniu clostibegytu mam jeden ładny pęcherzyk :) teraz tylko pytanie czy pęknie...dowiem sie w czwartek. trzymajcie kciuki :)

myszka trzymam kciuki . Mam nadzieje że ci się uda . jeniffer to super ze twoja mała taka grzeczna. Pozdrawiam

Gość mama_ 29
STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............25.12 ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........3.......................... .....................Łódź xena64 ...........25.........1..... .28.01.2009.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........20...............6 czerwiec.........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...........14.11.09...........Justynka... ........dolnośląskie 2) Pumka27............21.11.09...........Emilia...............d olnośląskie 3)fretka83............0912.09............Niklas........ ....Śląskie/Szwecja jaki tu spokój....co tam u was dziewczęta, mróz, śnieg i brak prądu miejscami sprzyja przytulankom? spacerom z wózkiem chyba raczej nie koniecznie...ja 24 wybieram się na cytologię. mam nadzieję, że nie będzie gorzej niż było, pozdrawiam

No tak spacerków z Justysia nie ma kiedy uskuteczniać Teraz starsza córka znowu chora więc siedzimy w domku Z jej chorobami to sie ciągnie - tydzień w przedszkolu - tydzień albo i dłużej w domu Za to fajnie pomaga przy małej a Justysia głową za nia kręci aż miło i cieszy się Byłam na 1 szczepieniu w koncu - mała miała 2,5 mca Skutków ubocznych nie miała

Gość agunia_87
Hej dziewczyny. STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...30..(już nie liczę).........ok. 30.12......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............25.12 ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........3.......................... .....................Łódź xena64 ...........25.........1..... .28.01.2009.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........23...............6 czerwiec.........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...........14.11.09...........Justynka... ........dolnośląskie 2) Pumka27............21.11.09...........Emilia...............d olnośląskie 3)fretka83............0912.09............Niklas........ ....Śląskie/Szwecja Co tam słychać u was? Bo u mnie w porządku. Okazało się, że będę mieć chłopczyka, Mikołaja. Już nie możemy się go doczekać. Powoli kupujemy wyprawkę, aby nie obciążać się wszystkimi kosztami w jednym miesiącu. Mały kopie, że aż miło. Dość późno zaczął, bo ok 21 tyg. ale to może dlatego, że to moja pierwsza ciąża, a też jestem dość wysoka i z lekką nadwagą, bądź też ja nie umiałam tych ruchów rozpoznać. Ale teraz już wiem na pewno, że to mój synuś:) Ciekawe jak inne dziewczyny, czy są w ciąży, a inne czy urodziły. Bo ja chyba jak narazie jestem jedyna aktywna w ciąży.

Agunia gratuluje chłopczyka i super że czujesz ruchy Z wyprawką pamietaj ze to bedzie lato choc teraz tyle fajnych wyprzedaży zimowych rzeczy w sklepach Np w coccodrillo ja kupiłam Justynce dresik na 74 jeszcze go nie ubrała a tu przeceny takie... że kupiłam drugi czerwony na teraz w sam raz na 68 Choc bielizna lepsza wieksza ciuchy lepsze na miarę

Gość agunia_87
A dziękować:) No właśnie to będzie lato, a mam nadzieję że będzie ciepłe. Kupiłam małemu kilka takich cieplejszych rzeczy, ale też kilka na upały. I to w różnych rozmiarach. 56-62. Nie wiem dokładnie jaki się urodzi, ale ja jestem wysoka, mój mąż też więc myślę, że te rozmiary będą w sam raz. Przecież na początku też musi być w coś ubrany. A większe rozmiary to pewnie dostanę od rodziny. Bo moja teściowa to kupuje na 6-8 miesięcy na przód:)

Z tymi 56 nie przesadzaj bo to na wyjście ze szpitala na styk bedzie i 1 tydzień góra dwa ;-) a potem 62, 68 Rodzina też na początku pamieta a potem musisz sama zadbać choć u mnie dziadkowie duzo kupują tak na bieżąco Sama też szaleję ;-) Słoneczko moje ma juz dzinsy

ech...dziś cytologia. Aż się boję, bo ostanio skończyło się na teście na HPV. szkoda, że co innego nie jest przyczyną wizyty u gin pozdrawiam wszystkie. te nie zaglądające również

jak nie badania, to wiadomość, że koleżanka z pracy własnie urodziła i do tego imieniny M...co za dzień

Hej Wam kobietki:) Ja od czasu do czasu tu kukne jeszcze,przeczytam,ale się nie odzywam bo nie mam o czym pisać,wiec co będę marudzić. Tylko tyle na pisze ze mam bakterie i biorę cały czas globulki dowcipnie i szczepionke kuracja 3 mies. i jeszcze do INS. nie doszłam,bo najpierw musze wyleczyć bakterie które siedzą we mnie a potem do roboty i w końcu przystąpię mam nadzieje do Ins. nie ze odkładam zabieg na później,tylko nie moge tego paskudztwa wyleczyć,wiec na razie lipa.Lece nie długo do M. na miesiąc a potem jak już wynik będzie dobry biore się za Ins. mam nadzieje ze do lata zdążę chociaż podejść do 2 zabiegów. A i biore CLO. ale na razie brałam tylko raz,kiedy miałam dobry wynik,ale nie zdążyłam już z nim jechać do kliniki bo mi wyszedł a ważny jest tylko 2 mies. a pęcherzyki ładnie rosły,tylko coś w 16dc.miałam endometrium za duże,znacie się może na tym,albo miałyście za duże endometrium. Pozdrawiam Was wszystkie,staraczki,brzuchatki,mamusie i ich dzidzie🌻

madziaraxx chociaż Ty się odezwałaś :), już myślałam, że mi tak zejdzie do 200 strony. sama kilka razy dziennie sprawdzam czy coś się tu dzieje. wróciłam od gin, wyszłam skołowana, bo powiedziała, że ciąży jeszcze nie widzi "ale, może, może...". a pod koniec wizyty dodała "starajcie się Państwo, bo 30 lat na karku". ech...gdyby to tylko ode mnie zależało, to już by jakaś dwójka po podwórku biegała... jedyne pocieszenie, że nie powinno być problemów- przynajmniej z mojej strony, ale jak M nie zmieni podejścia to kilka lat starań przed nami żal mi straconego czasu trzymajta się dziewczęta

madziaraxxx ja też biorę clo i miałam za duże endometrium,ale powiem ci szczerze ze przy clo to nawet lepiej bo ten lek prowadzi do lekkiego zmniejszenia endometrium. ja tez miałam ładny pęcherzyk ale przy PCOS niestety urósł ale nie pękł :( ale nie poddajemy sie :)

Hej kobietki:) ewelinaer:) Co tam u Ciebie jak zdrówko? Jak to ciąży jeszcze nie widzi a jesteś w ciąży? Ale ta gin mądra,myśli ze to tak łatwo zajść w ciąże,nie lubie takich ludzi jak tak głupio gadają.A co z Twoim mężem? Pozdrawiam. Myszka:) Co tam u Ciebie? A co Twój gin mówił na tak duże endometrium? bo mi powiedział ze wszystko dobrze a jak zadzwoniłam do kliniki do swojej prowadzącej,to mi powiedziała ze nie może takie duże być,ale co ma wspólnego z tym,to nie wiem.Pozdrawiam. Pozdrawiam Was wszystkie:)

madziaraxx poszłam na badania, bo w ciąży to chyba nie jestem z tego co powiedziała to wywnioskowałam, że na usg nie widać bym była, ale wolałam nie pytać co znaczy to "może, może..." bo po co robić sobie niepotrzebną nadzieję. Wychodzę z założenia, że lepiej być mile zaskoczoną, niż rozczarowaną. Niektórym to bardzo łatwo przychodzi. Koleżanka zaraz po ślubie (30 lat i pierwsza ciąża). A nasi znajomi "wpadli na legalu" -jak to sami określili. Na dodatek obydwie ok 7 mies po ślubie, gdzie my u progu drugiej rocznicy. Ze mną to było tak, że chciałam spontanicznie - zaraz po zalegalizowaniu związku, ale po 3 mies sielanki jakby piorun trzasnął i omal się nie rozwiedliśmy. Chyba przerosła go myśl o ojcostwie a przy okazji zainteresowała się nim koleżanka z pracy - ze wzajemnością zresztą. Wyszliśmy na prostą, ale na pytanie "kiedy" słyszałam tylko "spox","będzie" i tak na przemian. Czas leciał a ja tylko go odliczałam...może przy okazji rocznicy, jego ur, moich ur, urlopu...Dopiero jak się dowiedział o kolejnej ciąży wśród znajomych to się doczekałam. Ale i tak te starania pozostawiają wiele do życzenia. W ostatnim czasie doszły nas wieści o 5 ciążach, gdzie po ostatniej ciężko było powiedzieć "gratuluję", a gdzie dopiero "cieszę się".Bo tak naprawdę to chciałoby się być na ich miejscu. Dość tych żali, trzeba być dobrej myśli. Starania zaczęły się 2009 i życzę wszystkim by w tym się pomyślnie zakończyły. madziaraxx a czytałaś Piątą Górę? Jest tam fajny fragment na temat dzieci Pozdrawiam Was dziewuszki każdą z osobna

madziaraxxx ja miałam endometrium 15mm i moja gin powiedziała ze za duże ale ze poczekamy n miesiączkę. dziewczynki po raz pierwszy od 4 miesięcy dostałam @ bez zażywania duphastonu ehhh może to znak ze będzie lepiej :)

ewelinaer:) Dobrze Cie rozumiem kochana.... A co do tej książki to nie czytałam a o czym jest ta książka? Pozdrawiam:)

Myszko:) Na pewno będzie dobrze,zobaczysz kochana.My tez się doczekamy naszych maleństw,każda z nas starających się:) To ja endometrium miałam większe.Jak pojadę do kliniki to będę wszystko wiedziała,ale zanosi się dopiero wizyta na maja i mam nadzieje ze wynik będzie dobry.Pozdrawiam:)

POPRAWIAM TABELKE:) STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........3.......................... .....................Łódź xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........23...............6 czerwiec.........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...........14.11.09...........Justynka... ........dolnośląskie 2) Pumka27............21.11.09...........Emilia...............d olnośląskie 3)fretka83............0912.09............Niklas........ ....Śląskie/Szwecja Pozdrawiam Was wszystkie:)

Gość agunia_87
STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........3.......................... .....................Łódź xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE...... MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........25...............6 czerwiec.........pomorskie MAMUSKI 1)Jenefer25...........14.11.09...........Justynka... ........dolnośląskie 2) Pumka27............21.11.09...........Emilia...............d olnośląskie 3)fretka83............0912.09............Niklas........ ....Śląskie/Szwecja Hej dziewczyny. Ja tu regularnie zaglądam, ale dopiero teraz coś się ruszyło. U mnie bez zmian. Czekamy sobie na synka. Mikołaja. Mam nadzieję, że maluch będzie zdrowy. Trzymam za was kciuki dziewczyny i wierzę, że już niedługo wam się uda, i też będziecie w ciąży. U mnie zostało 100 dni do porodu, uff zaczynam się trochę denerwować:) Ale jestem dobrej myśli. My świadomnie odkładaliśmy decyzję o dziecku, bo na początku chcieliśmy troszkę pobyć sami, urządzić się i praca była nie ta. No i ja mówiłam, że jeszcze mamy czas, że jesteśmy jeszcze młodzi. Tzn. praca była, ale ciężko by nam było pogodzić pracę i dziecko. Bo nie miałabym z kim dzidzi zostawiać. A teraz już w sumie nie pracuję. Mąż prowadzi działalność więc ja mogę spokojnie zająć się dzieciaczkiem. A teraz mały się urodzi blisko naszej 3 rocznicy. Termin z @ mam nawet na moją rocznicę na 09.06.10:) A od lekarza na 06.06.10:) Ale zobaczymy czy dzidzia przyjdzie wcześniej. Pozdrawiam was dziewczyny.

Ale ta stronka się ciągnie i nie może się skończyć;) Piszcie coś laseczki,co tam u Was i jak tam dzieciaczki, tęsknimy za Wami,odzywajcie się,bo forum coś ucichło:(