Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ita77

Kto zaczyna starania w 2009 ?

Polecane posty

Gość agunia_87
STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie ewelinaer........29..........3.......................... .....................Łódź xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE.... .. MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........29...............9 czerwiec.........pomorskie

Gość agunia_87
Hej:) Ja dziś zaczynam 29 tyd. Jej jak pomyślę, że jeszcze 10 tyg. i maleństwo się urodzi to już się nie mogę doczekać:) Dziwne, bo te pierwsze 10 tyg. ciąży minęło mi szybko, a tu jeszcze tyle trzeba czekać:) Ewelinaer, jak się czujesz? Masz jakieś objawy? Wydaje mi się, że będziesz chyba na listopada:) Jak podałaś datę ostatniej @ na 29 stycznia to już jest ok 7-8 tyd. czyli serduszko bije:)

właśnie wróciłam z urlopu :) byłam u rodziców na wsi, a że nie mają neta to nie pisałam. agunia_87 ostatnio to co bym nie zjadła to czuję jak mi "leży" na żołądku a tak poza tym ok. powiedziałam mamie a siostra wymarała feminatal i zaczęła dociekać. No i co miałam zrobić - powiedziałam. Sama jest w 6 mies z drugim, to wyposażyła mnie w materiały edukacyjne. Objawy? Biustonosze coraz mniejsze a bluzki z guzikami rozchodzą się w biuście. Ciekawe co założę latem do pracy jak tak dalej pójdzie. Poza tym wstaję rano i nic mi się nie chce, po godzinie mogłabym się znów położyć. Już pomijam to, że chodzę spać 20-21. Jeszcze 10 dni i wizyta. No a jutro...o pracy...ech....

Gość agunia_87
Ewelinaer, już ci mówię co możesz nosić. Piękne, ciążowe ubrania:) Ja zaczęłam nosić swoje w grudniu, bo już się nie mieściłam w jeansy i było mi ciasno. A teraz mam wszystko na gumki i nie muszę się martwić:)

Hej kobietki Znów lipa z podejściem w maju do Ins. znów bakterie,chociaż coraz lepiej,bo tylko jedna bakteria została do wywalenia,ale na razie daje sobie odpocząć od tego wszystkiego,i tak już za długo zajęło mi leczenie tych wstrętnych bakteri(bo już od tamtego roku) a tu mrozaczki czekają. Za tydzień lecę do męża,na 2miesiace. A co tam u Was? Pozdrawiam Was wszystkie,staraczki🌻 brzuchatki🌻 mamuśki i dzieciaczki🌻

Gość agunia_87
Hej:) Madziara to ty jesteś w Polsce, czy we Włoszech? U nas już 29 tyd. nawet nie wiem, kiedy to minęło. Dziś byłam na kontroli u dentysty. I okazało się, że mam 2 ząbki do leczenia. Ale teraz za bardzo nie mam czasu jeździć do dentysty, ani też nie uśmiecha mi się wydawać teraz, jak mam tyle wydatków pieniędzy na stomatologa. Pójdę jak już urodzę i skończę karmić. Małego zostawię u mamy, albo tatuś weźmie synka na spacerek. Bo teraz mam tyle rzeczy do kupienia dla małego, że szok. Już trochę mam, ale jeszcze pościel, kosmetyki, kocyki, przewijak, wanienka. No i wózek. Ale wózek planujemy kupować w maju. Więc w kwietniu chcemy kupić wszystko co potrzebuje oprócz wózka. W maju, już będę się szykować do porodu. Trzeba spakować torbę, no i mieć gotowe już wszystko, bo jak się mały urodzi wcześniej, to żeby było ok.

Hej Wam:) Agunia🌻 Jestem jeszcze pare dni w PL. i lece do m. do IT. na gora 2mies. Ciesze sie ze u Ciebie i dzidzi w brzuszku wszystko ok. no musisz sie wybrac do dentysty,zabki tez wazne:) Jak ten czas przelecial u Ciebie:) Zycze zdrowka i glaskanko dla brzusia🌻 Pozdrawiam:) Pozdrawiam Was wszystkie,staraczki,brzuchatki,mamuski i dzieci:)

STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE.... .. MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........29...............9 czerwiec.........pomorskie ewelinaer........29..........8..................6 listopad..................Łódź

Gość agunia_87
Ewelinaer gratuluję ci z całego serca:) I widzisz jednak się udało:) STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE.... .. MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........30...............9 czerwiec.........pomorskie ewelinaer........29..........8..................6 listopad..................Łódź

agunia_87 dziękuję :) serduszko bije, dzidzia zdrowa, tylko muszę zrobić dokładniejsze usg, bo gin dostrzegła "coś" jeszcze lecz nie było tętna. pytanie czy miało być drugie, czy będzie drugie. normalnie, aż mnie zatkało....siostra ma bliźniaczki i nie przypuszczałam, że i mnie się mogą trafić. jedno maleństwo jest na pewno, co do drugiego - się okaże. najważniejsze, żeby było zdrowe, obojętnie ile. M swym zachowaniem mnie też zaskoczył, bo jak mu powiedziałam o teście to przyjął to - można powiedzieć - obojętnie. nie spodziewałam się, że będzie skakał z radości, ale spytał tylko czy ja się cieszę. Za to w środę skończył z miską przy łóżku i powtarzał "ale byłbym dumny,jakby była dwójka", cieszył się i wogóle :) Sam też stwierdził, że gdyby się okazało, że będzie jednak jedno to zaraz staramy się o kolejne. A wcześniej tak obstawał przy jednym - jak to się człowiek zmienia :) teraz seria badań itd... pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt i by kolejne każda ze starających spędzała już w powiększonym gronie rodzinnym

Gość agunia_87
Ewelinaer, no to super, że mogą być bliźnięta. Ja od początku wolałam mieć jedno dziecko. Z dwójką ciężko sobie poradzić. Ale jakby było dwoje, to jakoś trzeba by sobie dać radę. A co do męża, to chyba musiał dojść do siebie po tej rewelacji. Kiedy masz następne usg? Ja idę 13 kwietnia do lekarza i od razu na usg. Mam też spotkanie z położną i sprawdzę ile przytyłam

Gość agunia_87
STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE.... .. MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........31...............9 czerwiec.........pomorskie ewelinaer........29..........8..................6 listopad..................Łódź

pewnie byłoby ciężko. sama jeździłam swego czasu siostrze pomagać przy jej dziewczynkach. znam przypadek gdzie dziewczyna rozpaczała z powodu bliźniaków, ze nie chce i wogóle i po urodzeniu jedno zmarło. dlatego też myślę, że nie ważne ile, byleby zdrowe. łatwiej byłoby miec dwójkę np rok po roku, ale jeśli będzie od razu to trzeba będzie sobie dać jakoś radę. jutro mam wejśc do mojej gin między pacjentkami na usg, być może się okaze co z drugim tętnem. poza tym muszę się zgłosić na jakies lepsze 22-04. najgorsze w tym wszystkim jest to, że przez ten kryzys ekonomiczny zamiast umowy na czas nieokreslony mogą mi dać kolejną na okreslony. ale jestem zła. tym bardziej, że się dowiedziałam, że dziewczyna która pracuje rok ma pensję w mojej wysokości, na która ja pracowałam 4 lata. zawsze pod górkę... jutro napiszę co pokazało usg

Gość agunia_87
Ewelinaer, a jaką masz pracę? Jakąś męczącą? Ja od lutego już mało co pracuję. Pracowałam z mężem, prowadziliśmy wspólnie działalność. Teraz, już praktycznie niewiele tam robię. Staram się oszczędzać ile się da. Ja też słyszałam różne takie historie. Ja teraz tak mówię, że dobrze że jest tylko jedno dziecko. A pewnie jakbym była w ciąży z dwójką to bym się cieszyła.

w biurze, nie jest zbyt męcząca, ale cały czas przy komputerze. zobaczymy jak to będzie... mam zamiar podpisać umowę obojętnie jaka będzie, poinformuję o ciąży i podejmę temat wynagrodzenia mojego i koleżanki.jestem otwarta na propozycje i nie omieszkam spytać co firma ma do zaoferowania w związku z powyższym. poczekam do końca czerwca i w zależności od sytuacji pójdę na zwolnienie albo od lipca albo od września (po sezonie urlopowym). może to nie do końca w porządku, ale też trudno powiedzieć by firma była ok odnośnie mojej osoby. ponadto wynagrodzenie wypłacają w dwóch częsciach: I - podstawa a II jako premia, której pewnie mnie pozbawią. wiesz...zastanawiam się dlaczego tego drugiego tętna nie słychać skoro to 8 tydz. czy było coś nie tak? czy to życie nawet nie zdążyło się rozwinąć a już go nie ma? z drugiej strony gdyby nawet to chyba natura wie co robi...a może jutro już będzie... pozostaje czekać...

Gość agunia_87
ewelinaer nie znam się za bardzo na tym. W 8 tyg. już powinny być wyraźne tętna, nawet jeśli są 2. Ale może jakoś nachodzą na siebie, i ciężko je rozróżnić? Nie wiem, bo to moja pierwsza ciąża, a jak wiesz jest pojedyncza. Jak było u lekarza? Wiesz już coś więcej? Pewnie, jak masz spokojną pracę to możesz sobie spokojnie pracować, no i co do wynagrodzenia też możesz się troszkę potargować

jednak jedno, tylko w zamiarach miała być dwójka. tak więc o drugie będzie trzeba się postarać później. jak do tej pory wszystko ok, maleńswo dobrze się rozwija.minął tydzień a jest większe o 1 cm. zobaczymy co mi w pracy zaproponują i się okaże jak im zależy na zastępstwie podczas urlopów. STARAJĄCE SIĘ małpka73.........35..........0...........??????........ ............Dolny Śląsk anna.s.1..........31..........4.............?????...... .......................uk mirellaaaa........30..........8.............??????...... ...............wielkop madziaraxx...31..(już nie liczę).........??????......................Italia natanielka ... 25 .... .....8 ...............???????...................... lubelskie Jagoda_27..................11..............???????...... .. ...........Warszawa asiulka 1981......27........2..............?????????............... mazowieckie myszka2028....21...........3..............?????? ...................Łódzkie kasiulak..........28..........3................????????. ............dolnośląskie xena64 ...........25.........1..... .????????.............. mazowieckie CIĘŻARÓWKI NICK...........WIEK.....TYDZ.CIĄ.......ROZWIĄZANIE.... .. MIEJSCOWOŚĆ 2)arcia132.......25...........29................11.12... . .......mazowieckie 3)Pumka27....................29............14 grudzień. .................Lubin 4)Korin..........29............24..............styczeń ............wielkopolska 5)butterfly*.....28............35...........30 grudnia...................śląskie 6)Jolitka84......25............33................23luty .............wielkopolska 7)zonadamiana....24..........9.............10marzec..... .....mazowieckie 8) agunia_87......22.........31...............9 czerwiec.........pomorskie 9)ewelinaer........29..........9..................6 listopad..................Łódź

napisałam się a wpisu nie ma... jednak będzie jedno. maleństwo dobrze się rozwija i oby tak dalej zobaczymy do firma mi zaproponuje, ja jestem otwarta na propozycje pozdrawiam

zmiana planów jutro idę na rozmowę z pracodawcą dziś zakrwawiłam i dostałam zwolnienie + duphaston. na szczęście łożysko się nie oddziela.

Gość agunia_87
Ewelinaer, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Mocno krwawiłaś? Mam nadzieję, że nic dzidzi się nie dzieje. Niedobrze jak się krwawi w pierwszym trymestrze. Trzymaj się i daj znać jak rozmowa z szefem. Musisz na siebie uważać i się nie przemęczać. Dzidzia jest teraz najważniejsza.

Ewelinar trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo Termin masz podobny jak ja miałam My na etapie ząbkowania Uuuuuuuu Biedne dzieciątko pakuje wszystko do buzi i trze ile sił Daje te żele, teraz też nurofen bo nie zasnęłaby Jak wyjdzie pierwszy zębolek dam znać Mamy też katar

MAMUSKI 1)Jenefer25...........14.11.09...........Justynka... ........dolnośląskie 2) Pumka27............21.11.09...........Emilia...............d olnośląskie 3)fretka83............0912.09............Niklas........ ....Śląskie/Szwecja

jak dla mnie to mocno (podobnie jak przy okresie) na izbie przyjęć dostałam zastrzyk a teraz biorę duphaston. gin mnie uspokajała, że nie jest tak źle jak to wyglądało, bo łozysko się nie oddziela. podejrzewamy z M, że mógłby być to skutek uboczny globulek (pierwszą wzięłam wieczorem, a rano krwawienie). niby były przeciw poronne, ale jakimś dziwnym zbiegiem okliczności...sama nie wiem o co tym myśleć. czuję się ok, tylko apetytu brak. rozmowa z szefem ok, zamiast zwolnienia poprosiłam o urlop. pogratulował i powiedział, że cieszy taka wiadomość. co dopracy to wszystko zależy od tego, czy ciąża na nią pozwoli. jeżeli tak to jest to mile widziane w firmie i pójdą mi na rękę. w innym przypadku zapewne przedłużą mi umowę do listopada. no i najlepiej jakbym po macierzyńskim wróciła zaraz do pracy. tak więc teraz leniuchuję i mam nadzieję, że to nic poważnego i 22 wrócę do pracy Jenefer25 katar ząbki, troche tego dużo dla takiego maleństwa. oby szybko przeszło i długo się nie męczyła pozdrawiam

Gość agunia_87
oj jenefer współczuję ci. Nie dość że malutka ma ząbkowanie to jeszcze katar. Czekamy na informację kiedy w końcu wyjdzie ten zębolek:) A stosujesz takie żelowe gryzaki do dziąseł? Podobno pomagają. Ewelinaer, to super że szef jest taki miły i idzie ci na rękę. A miałabyś z kim zostawić maleństwo jak już urodzisz i wrócisz po macierzyńskim do pracy? U nas już powoli przygotowania do porodu. Kupowanie wyprawki i pakowanie torby:) Narazie zbieram potrzebne rzeczy, ale chcę już w maju mieć wszystko gotowe na godzinę zero, aby nie szukać wszystkiego w biegu. Wiem, że porody przynajmniej te pierwsze trwają dosyć długo, ale jednak wolę być gotowa kilka tygodni przed.

agunia_87 zamierzam wrócić (o ile będę jeszcze pracować) no a maleństwo z teściową zostanie (moi rodzice 160 km od Łodzi). no i M dużo przebywa w domu, więc się pewnie zajmie - z tym, że jakoś go nie widzę zmieniającego pieluchy :)

Gość agunia_87
Jenefer, a dziwne że pierwsze ząbki pojawiły się z tyłu. Bo zazwyczaj pojawiają się z przodu. Ewelinaer, nie bój się, nauczy się zmieniać pieluszki. Przecież będzie musiał ci pomagać, więc pewnie szybko się w tym wprawi. My dziś kupiliśmy wózek. Zachodu z tym było strasznie dużo, ale w końcu się udało. Mamy już te najdroższe rzeczy czyli wózek i łóżeczko, no i ciuszki wszystkie potrzebne na 2-3 miesiące, więc nie jest źle. Zostało nam do kupienia jeszcze parę rzeczy, ale to może pod koniec miesiąca, albo na początku maja.