Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharka.........

ile byscie dali za domowy obiad?

Polecane posty

Gość kucharka.........

mieszkamy w domu cztery pokoje, jeden pokoj wynajmujemy dobremu koledze.Ja nie pracuje, codziennie gotuje obiady i kolega chce zebym jemu tez gotowala.Sam robi sobie gotowe jakies dania, albo byle co, albo nie zje w ogole, a chodzi do pracy.Nie wiem ile wziasc od niego pieniedzy.Czasem jest to drugie danie, a czasem zupa, wiec naprawde nie wiem. jakie sa wasze zdania, a moze macie doswiadczenia w czyms takim?

Gość a.a.a.a.a.a.a.a
Bierze się za gotowanie ok.200zl miesięcznie, tak biora u nas osoby które gotują starszym ludziom przy okazji zarabiając parę groszy

bierz miesięcznie z 200 zl, tyle ile wydalby na obiady w stolówkach, restauracjach mysle ze to bez sensu zeby plaxcil po kazdym obiedzie ;)

Gość kucharka.........
Zapomnialam dodac ze mieszkamy w Uk..200 zl to by bylo 50 f

Gość kucharka.........
napewno bym brala za m-c, a nie po kazdy obiedzie, albo co tydzien i dlatego nie wiem ile, bo gotowalabym to co dla nas i dla niego... I tak czesto jadl z nami, bo mi go szkoda, tylko ze by z jedenej wyplaty trojke, a on ma jedna wyplate dla jednego, wiec jesli juz ma z nami jesc to moglby sie dorzucac.

Gość jkighuj
jak tylko same obiady to 30 f na tydzien

Gość na tydz
chyba sobie zartujesz.. Jedno danie czasem zupa czasem drugie danie. Tez gotuje w domu. Jak to dobry znajomy to niech sie dorzuca do zakupow. Nie na kazdym trzeba zarabiac.

Gość jkighuj
nie zartuje !!!!dlaczego ma tracic na kasie ona marodzine on jest sam!!! 5 funtow za obiad!!!

Gość kucharka.........
za 5 f to ja zrobie obiad dla calej czworki :)

Moze policz sobie ile by wynioslo gotowanie dla jednej osoby wiecej, a potem zadecyduj czy i ile bys chciala na nim zarobic i cos tam sobie do tego dodaj.

Gość cena obiadu domowego D
My tak rbiliśmy z tym że kolega nie płacił tylko uzupełniał zamrażarkę, lodówkę, zreszta on taką misję miała ze ciągle coś do domu znosił (lubił zakupy) do tego kupował środki czystości i proszek do prania, tzn jak widzieliśmy ze coś sie kończy to kupowaliśmy np zszywkę mleka dal wszyskich 2 razy a on za 3 cim razem (bo nas 2 a on 1) ale jesli nie kupije produktów to może 62Ł liczac 2Łx31 dni i myślę że bedzie ok :)

Gość sx fvedhyrfuj
5 funtow dla 4 osob ? to co wy jadacie ? Ja na samo zarcie wydaje na 4 osoby 120 tygodniowo.

Gość kucharka.........
5f na jeden OBIAD a nie na caly dzien, zawsze jakis madry niedouczony sie znajdzie

Gość mialam 10 kochankow
kurczak, ziemniaki, mizeria - 5 funtow albo mniej a obiad dla 4 jest spokojnie :)

Gość akakakakaka
skoro wydajesz 35 tygodniowo na obiady to wez od niego dyche ja kiedys tez mialam taka sytuacje bralam 20 za tydzien bo tyle wychodzilo mi z rachunkow za produkty ale to byla codziennie zupa i drugie danie

Miałam kiedyś podobnie i brałam 20f tygodniowo, ale codziennie było to śniadanie, obiad z 2 dań i kolacja, więc teraz tak sobie myslę, że i tak brałam za mało :P.

Gość ale ty głupia jesteś
nie dość że tracisz czas na gotowanie dla rodziny to jeszcze kuchte z siebie zrobisz dla kolegi. Kobieto, a po agnielsku potrafisz sie płynnie porozumiewać, czy dopiero zaczynasz kumać pare słówek? A jak idziesz do lekarza to musisz miec tłumacza? Gotuj gotuj garb ci sam wyrośnie, a emeryturę będziesz miała taką, że będziesz musiała puszki zbierać, zeby przezyć. Kumpel chce obiadki to niech nauczy sie gotować, albo znajdzie taką druga głupią co mu jak mamusia ugotuje, a najlepiej mamisynuś niech spie...a do mamusi spowrotem.

Gość popieram post powyżej
pustostan przyjechał do UK, robi za kuchte i jeszcze chce na koledze żerować :D Byczy sie w domu, dupa siedzi i nic nie robi a za te cztery pokoje to mężuś albo jakiś chłopczyk jej musi bulić :D hehe rób tak dalej kochana to cie facet w dupe kopnie i nie odpowiadaj mi tym że ci zazdroszczę, bo być darmozjadem i pijawką to nie jest powód do zazdrości 🖐️

Gość heh hhh
ej no bez przesady.... nie tak ostro.. I tak z doswiadczenia wiem, ze takie wspolne obiady nie przetrwaja za dlugo. Na poczatku jest fajnie, luz, a potem zaczyna wku*wiac wszysstko. A zamiat tych pieniedzy bedziesz wolala troche wolnosci. Jesli juz macie taka umowe, i jest on twoim bliskim to rob, ale nie zdzieraj kasy z niego. to nie fair by bylo. Skoro mowisz ze siedzisz ciagle w domu.. nie widze problemu. Oby ci to przyjemnosc sprawialo.

Gość jholjkpl
3,5 funta dzienie

Co Wy tak na dziewczyne jedziecie, może siedzi w domu bo dziecko wychowuje, nie chce z malucha zrobić znerwicowanego podrzudka i taki wybór jej i jej męza? Ona będzie miała grosz dla siebie i na przyjemności a kolega ciepły posiłek, a jak Wy to widzicie że oni siadają do stołu a kolega z zupką chińską? pewnie Wam by było na rękę gdyby choć jedna osoba miała gorzej niż Wy - ech polonia w UK, nic tylko sie zastrzelić, zero człowieka w człowieku!!!! Ja siedziałam na D i gotowałam obiadki, dla mnie, mojego faceta i naszego kolegi i nic Wam do tego, jakoś mnie facet nie rzucił, wręcz przeciwnie, a czas wykorzystywałam na szkolenie jezyka na kursach - wolno mi? nawet jak bym siedziała z papierosem i kawą cały dzień to chyba nie w temacie tego wątku. Pozdrawaim wścibskich i niedowartościowanych.

Gość uczciwie
5 £ za obiad jest ok. Nie nalezy brac pod uwage tylko koszt zakupu produktow,ale tez koszt przygotowania posilku-praca,gas,woda itd. Tlumaczenie,ze jak gotuje sie dla 3-ki to za darmo wyjdzie dla 4-tego jest smieszne. Gdyby tak bylo,to dlaczego ceny dan w restauracji nie spadaja jak przyjdzie wiecej klientow ? Zawsze musimy wiecej dozucic produktow do garnka,troche dluzej gotowac i wiecej zmywac. .... ale to juz musisz podac 2 dania- zupe i drugie.

Gość kucharka.........
dziekuje wam za wszystkie opinie----te zgruzliwe tez...... dalo mi to jakis obraz na sytuacje.Ja bardzo lubie gotowac i dobrze gotuje, wszystkim zawsze smakuje, a siedze w domu bo mam dziecko, a maz pracuje, bo od tego jest chlop zeby zarabial na rodzine :)ja jestem szczesliwa i moj maz tez, nie sadze zeby chcial mnie zamienic na bisneswomen, ktora pracuje, nie ma czasu na dziecko , sprzatanie gotowanie :)

uczciwie 5 £ za obiad jest ok. Nie nalezy brac pod uwage tylko koszt zakupu produktow,ale tez koszt przygotowania posilku-praca,gas,woda itd. tak masz dużo raci, za prace powinna sobie doliczyć ale pewnie na prad wode i gaz i tak składają sie osobno, więc ten chłopak płaci 1/4 rachunków,

Gość do kucharki
gdybyś była bizneswoman miałabyś od tego ludzi, którzy ci posprzątają, ugotują i przypilnują maleńśtwa, kiedy jesteś w pracy a tak obrastasz tłuszczykiem, jesteś próżna bo tak ci wygodnie i to wcale nie prawda że mąż jest od tego żeby zarabiał na rodzinę - oboje jesteście od tego, nie jesteś nalepką na dropsie tylko darmozjadem który jest kolejną gębą do wykarmienia. No niech ci będzie - wieczorami "płacisz" mężowi cenę za to, ze on jest żywicielem rodziny, oczywiście jeśli cię główka nie boli. Jestem kobietą i nie wyobrażam sobie życia próżni, w letargu, przy pieluchach, garach i zmywaku :O To musi być straszne, że życie leci przez palce darmozjadom i nierobom :O Oczywiście można opiekować się dzieckiem i zrezygnować z pracy na dwa-trzy lata jeśli zachodzi taka potrzeba, ale potem są przedszkola, szkoła i dziecko uczy się życia w społeczeństwie od najmłodszych lat. Miałam koleżankę, która tak jak ty nie pracowała i robiła za kuchtę, mąż idealny po 11 latach rzucił ją dla jakiejś kobiety, zostawił z dwójką dzieci, ona nigdy nie pracowała, miała już prawie 40 lat i żaden pracodawca nawet nie chciał z nią rozmawiać (mimo że była po studiach). Nie miała żadnego doświadzenia zawodowego ani pojęcia o pracy. Dostaje zasiłek 600 zł brutto, alimenty od męża (połowa jej pensji) i z tego się utrzymuje. Dla mnie masakra, nie wyobrażam sobie żeby mężczyzna miał mnie kiedyś tak upodlić zostawiając bez niczego a ja musiałabym żyć z zasiłku. Koszmar :O Rodzina jest bardzo ważna, powinna być najważniejsza w życiu człowieka, ale od dawien dawna człowiek znajduje czas na pracę i dla rodziny. Praca czyni człowieka niezależnym, bogatym wewnętrznie, uczy, bawi, kocham moją pracę i kocham moją rodzinę. Nie wyobrażam sobie życia bez jednego i drugiego. No ale jak ktoś lubi być darmozjadem - bo ty nim własnie jesteś kucharko, nie dokładając ani grosza od siebie pisząc banialuki że "mąż ma zarabiać na rodzinę" haha jesteś śmieszna i żałosna w swojej prostocie ale nie mnie ciebie oceniać - oceni cie życie. Obyś była szczęściarą i miała wyrozumiałego męża - mimo wszystko życzę Ci tego z całego serca. Bo z facetami nigdy nic nie wiadomo, a życie leci. Niestety.

Gość pier**lenie juz
z ta woda gazem przeciez dziewczyna pisze ze z nimi mieszka wiec tez za to placi czemu ma placic razy 2? Trudno by obiad np zupa kosztowala 5f przesada..

Gość kucharka.........
sa ludzie ktorzy nadaja sie do pracy i sa ludzie ktorzy sie nie nadaja, pracowalam zawodowo i kiedys napewno wroce do pracy, ale moj maz nie bedzie z tego zadowolony...jestesmy 15 lat po slubie nie obrastam w tluszcz hi hi i nie jestem darmozjadem, jestesmy szczesliwym malzenstwem juz od tylu lat wszyscy znajomi nam zazdroszcza zwiazku,gdzie w kolo tyle zdrad i nieszczerosci wsrod ludzi .....nie wiem skad u Ciebie tyle jadu ( moze za duzo pracujesz????) A mezczyzna jest od tego zeby zarabial na rodzine i kropka, moj maz jest tego zdania rowniez i czuje sie z tym dobrze i jestem pewna ze mnie nie zostawi, bo bardzo sie kochamy szanujemy, mamy wspolne pasje ( po tylu latach razem) moge byc pewna, a jesli komus to przeszkadza to trudno jego problem nie moj A domowych obiadkow wszyscy mojemu mezowi zazdroszcza , kochanej szczesliwej i zadbanej zony rowniez A wieczorami nie musze za nic placic, bo seks jest w naszym zwiazku bardzo udany, a nie jest obowiazkiem Gotowania sprzatania itp nie traktuje jako obowiazku lecz jako przyjemnosc, wiec moze jestem idiotka ale szczesliwa

Gość dsfedyhhhs
tak tak ,mi tez zazdroscili takiej rodzinki i takiego mezusia i po 16 latach malzenstwa zostalam nawet bez alimentow, a do pracy za stara .Nigdy nie mow nigdy moja droga bo ja sie na tym przejechalam

Moim rodzicom niedawno stuknęło 35 lat małrzeństwa, bardzo udanego małrzeństwa i wszyscy (ja, moja siostra i tata) jesteśmy szczęśliwi że zawsze był w domu obiad, czysciutko a my nie musiałyśmy z kluczem na szyji biegać od przechowalni dla dzieci do przechowalni. Wykształcili nas rodzice ja juz mam szczęsliwa rodzinę, moja siostra kończy studia i tez jest na dobrej drodze do dorosłości. Ja pracuję (mam swój mały interes) ale tylko kilka godzin dziennie i w domu zarabiam poprostu na moje przyjemności bo mój mąż również uwarza że jeśli chcę nie muszę zasówać do fabryki czy pracować zawodowo, moja siostra studiuje i pracuje na niezłym stanowisku jak na PL realia i co da sie? po co tyle jadu w Waszych postach, kobiety nieszczęsliwe zaśpiewajcie sobie "znowu w życiu mi nie wyszło....." Budki Suflera i dajcie innym żyć w szczęściu :D

małżeństwa* (ort)