Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19latka

ginekolog i tabletki

Polecane posty

Gość 19latka

byłam u ginekologa pierwszy raz. Facet byl sympatyczny smial sie dopoki mnie nie zbadał...spytał sie drugi raz ile mam lat ja na to ze 19 jego mina była nie tega;/ powiedzial ze mam nadzerke i dosyc spora... nadaje sie do leczenia. ja na to a co to takiego? kiedys o tym czytalam ale zapomnialam. fakt faktem ze czasem krwawie lekko...tzn sluz ciemniejszy. On sie spytal czy mam internet:) ale to juz z innej beczki lol... zrobil wymaz i dał na badania cytologiczne i 2 pazdziernika wyniki...boje sie bo te badania sa po to by wykryc komorki rakowe... rodzicow narazie nie chce denerwowac i poczekam z tym az wyniki beda. Pamietam ze u mojej siostry kiedys tez znalazlam tabletki na nadzerke ale on mi zadnych narazie nie przepisal...

Nadżerka, to nie wyrok. To rodaj tkanki, która powinna być w macicy, ale wlazła na wierzch. Dawniej leczono tabletkami. Teraz są skuteczniejsze metody. Zaufaj lekarzowi. Od nadżerki do rak jest tak daleko jak Tobie do Miss Świata. Zastosuj się do jego zaleceń. Moim zdaniem ponad 60% kobiet ma nadżerki i żyje. Umierają tylko te, które przez wiele lat ich nie leczą.

Gość gość
Dokladnie tak.Nie denerwuj się, ciesz sie że wcześnie wykryto;)

Zależne od stopnia nadżerki. Jeśli zaniedbana, rozwija się w komórki rakowe. Zaufaj lekarzowi, gdyby od razu zauważył, że jest tragedia, nie czekałabyś na wynik tak długo. Zabieg może być dostosowany do poziomu, miejsca, stopnia zaawansowania. Najczęściej jest to zamrożenie miejscowe i wycięcie. Jeśli wielkość nadżerki jest duża, mogą być to tygodnie, zanim się zaleczy. Dostaniesz globulki dopochwowe, które zawierają środki antybiotyki. Ale... po co tyle pisać. Poczekaj i nie bój się. Co nie znaczy, że możesz lekceważyć to schorzenie. Piszę serio, zadbaj o wyleczenie, a potem kontroluj. Czasem mówi się, że na nadżerkę działa pozytywnie sperma i ciąża, ale to tylko taki tekst. Trudny do sprawdzenia, prawda? Głowa do góry.

Gość ajlatanka003
słuchajcie mam powazne pytanie dziewczyny... czy jesli biorę diane 35 i dodatkowo uzywam z facetem gumek to czy mogę zajśc w ciażę??? boje sie strasznie i stresuję prosze odpowiedzcie mi czekam!!!!!

Gość mam to samo....
podpisze sie pod tym tematem, wspolzyje nieregularnie z facetem pol roku ostatnio poszlam do ginekologa i powiedzial ze mam nadzerke ale tak sie zastanawiam ze ze wspolzycia to ona sie zrobic nie mogla przeczytalam w internecie ze nadzerka moze powstac rowniez wskutek urazow mechanicznych i za ta teoria jestem.kurcze boje sie troche tego wiem ze istnieje metod wiele ale boje sie tej wypalanki bo chce miec dzieci.

Gość ajlatanka003
kochane niech mi któras odpowie na moje pytanie;( czy z tabletkami diane 35 i gumkami mozna zajśc w ciążę:(((( odpiszcie mi bo sie strasznie denerwuje tym