Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelus

zle cisnienie podczas ciazy

Polecane posty

Gość evelus

Hej Dziewczyny Mam pytanie martwie sie bo mam zle cisnienie przez calo ciaze i zostal mi tydzien do konca terminu boje sie o siebie jak bede rodzila... I tym ze moga mi zrobic cesarkie nie wiem co mam myslec na ten temat prosze pomozcie mi :( i czy moge rodzic z takim cisnieniem a jest one 90/60 albo 90/65 pomocy :(

Przed ciążą miałam 120/80, teraz takie osiągam, jak mierzę z marszu, ale przy odpoczynku mam zwykle 100/70, a nawet 90/60, jak dziecko. Martwić się należy wysokim ciśnieniem, a nam z emocji porodowych na pewno podskoczy do normy.

Niskie ciśnienie nie jest wskazaniem do cesarki.Kiedy napisałaś o złym ciśnieniu myślałam że chodzi o zbyt wysokie. Ja w pierwszej ciąży 10 lat temu miałam bardzo wysokie 180/120 przy porodzie 220/180. po ciąży miało wrócić wszystko do normy ale nie wróciło i leczyłam się całe te 10 lat aż do drugiej ciąży.Bałam się że z powodu nadciśnienia pół ciąży przeleżę w szpitalu a tu się okazało że mam 80/40 lub 90/50. w czasie porodu podniosło się do 120/80 i co najważniejsze tak zostało i już nie muszę brać leków