Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nana23

ulewanie u malucha

Polecane posty

Gość nana23

dziewczyny,moja coreczka masywnie ulewa po kazdym posilku,nawet godzine po karmieniu.Zaczelam stosowac nutriton.Czy ktoras z Was stosowala preparat?mojej malej nie bardzo pomaga.Czy stosowac go przed kazdym przystawieniem do piersi?jakie macie doswiadczenia z ulewaniem u maleństw?ja jako mloda matka jestem bardzo tym przejeta.

Karm malutką na raty to znaczy daj jej trochę possać po czym podnieś do odbicia i ponownie przystaw. Kontroluj często wagę dziecka (raz w tygodniu) Inie martw się na zapas. moja ćórka przestała ulewać około roczku a synek ma pół roczku i nadal to robi ale już dużo mniej niż na początku. W ich przypadku nutriton nie pomógł

Gość to normalne
nie polecam uzywania preparatow, ulewanie jest wynikiem niedojzalego ukladu trawiennego u maluchow i nie nalezy sie tym zbytnio przejmowac ani bac, czesto dziecko ulewa gdy zje za duzo lub gdy z pokarmem pochlonie do organizmu duzo powietrza [nawet przy ssaniu piersi nie tylko butelki], dlatego odradzam preparaty, 3 , lub 4 miesiace i bedzie ok, musisz to przecierpiec, nos po jedzeniu dziecko na ramieniu nawet w nocy zeby sie mu odbilo i troszke ustabilizowal ten pokarm, pozdrawiam