Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angela0909

chce miec dzieck

Polecane posty

Gość angela0909

od jakiegos czasu staram sie z mezem o dziecko tzn od 5msc,jednak nie moge zajsc w ciaze nie wiem czym jest to spowodowane... wyliczma sobie juz dni plodne kochamy sie w ten dzien i nic.... moze to od tego ze akorat jak zdecydowalismy sie miec dziecko przerwalam brac tabletki ze by zajsc... mozze znow zaczac je brac sama juz nie wiem boje sie ze jestem nie polodna albo cos z moim mezem jest cos nie tak... pomocy

Gość jak zaczniesz
znów brać tabletki to jak chcesz zajść w ciążę?? kiedy odstawiłaś tabletki???

dajcie sobie trochę czasu. jeśli po roku starań się nie uda to można zacząć rozmawiać z lekarzami na ten temat. ale do tego czasu luzik mnie sie udało po 7 miesiacach :D

hm...np bo slyszlam ze po tabletkach lepiej jest zajsc bo plemnik jest glodny wtedy jak sie odtawi tab,ale w moim przypadku ton nie zadzialalo

spokojnie. po dostawieniu tabletek organizm potrzebuje troche czasu zanim powroci do stanu "sprzed". nie rozumiem tylko dwoch rzeczy: wyliczam dni plodne i kochamy sie w ten dzien. po pierwsze dni plodne sie obserwuje, wylicz sie ich niesety nie da. poza tym jest to bardzo trudna sztuka nawet dla kobiet ktore od dawna stosuja te metode i wcale nie tak latwo jest trafic dokladnie w ten jeden dzien w miesiacu. dlatego zamiast kochac sie "w ten dzien" moze robcie to az do tego dnia? ja staralam sie z mezem od ustania miesiaczki az do dnia owulacji wlacznie, co jakiec 2 lub 3 dni. zaszlam po 3 miesiacach od odstawienia tabletek. tobie tez zycze powodzenia! trzymam kciuki!

Gość tabletki mogły
ci rozregulować owulację więc możliwe że nie trafiasz na ten dzień. Najlepiej to kup sobie test owulacyjne wtedy na pewno trafisz na ten dzień.

Gość ejbisi
A poza tym trzeba sie kochać kilka dni przed owulacją bo plemniki potrzebują jeszcze trochę czasu by dojrzeć w ciele kobiety a nastepnie dotrzec do jajeczka, a jajeczko jest zdolne do zapłodnienia tylko 24 godziny wiec jak sie kochasz w dniu owulacji to zanim plemnik dotrze do jajeczka to ono juz sie do niczego nie nadaje.

kurde.... to wszystko jest takie skomplikowane.... moja kolezanka nie chcial dziecka a zaszla ja chce i nie moge:(

niestety tak to jest ze ci co niechca maja a ci co chca nie . tak jak pisaly ci dziewczyny mogl ci sie cylk rozregulowac . kup sobie test owulacyjne i kochaj sie co 2-3 dni a nie tylko raz kiedy wydaje ci sie ze to dzis jest ten dzien . zajsc w ciaze wcale tak latwo nie jest....

Gość do angela0909
napewno ci sie uda nie zamartwiaj sie ja tez bardzo chciałam i nie wychodziło połtora roku mineło ja zaszłam i może dlatego bo dałam już na luz i nie myślałam o tym.trzymam kciuki za ciebie

Gość Fidżi
przede wszystkim po zaprzestaniu brania tabletek anty zaleca się rozpoczęcie starań po około 6 miesiącach. A to dlatego, że twój organizm musi wrócic do normalnego, samodzielnego funkcjonowania. A teza, że zaraz po odstawieniu jest najłatwiej jest niesprawdzona i nieudowodniona. U niektórych się udaje a u niektórych nie. W każdym razie nie zaleca się tak szybkich starań, bo w przypadku ewentualnej ciązy, rozchwianie hormanalne może by tak duże, że organizm nie da rady przyjąc na siebie jeszcze zarodka. Może się to skończy źle dla ciebie no i dziecka. Nie straszę, tylko uświdamiam jak odpowiedzialną decyzją jest podjęcie starań o dzidzię. Jesteś już pięc miesięcy po odstawieniu jak rozumiem, nie wiem jak dlugo brałaś tabletki, ale warto po około 6msc sprawdzic czy aby nie ma żadnych pęcherzyków lub torbieli na jajnikach. Tak więc spokojnie i z cierpliwością :) narazie nie masz żadnego powodu do niepokoju

Gość Fidżi
a jeżeli już planujesz to zaopatrz się w kwas foliowy. i bierz go również w ciąży, tak jak zaleci ci to lekarz.

dzieki za pocieszenia :) mam nadziej ze wkocnu sie uda:* choc bardzo bym chcila teraz miec dzidzuisua:)

Gość nataxxxxx
ja staralam sie najpierw 4 miesiace.zaszlam w ciaze ale po 2 miesiacach poronilam. teraz staralam sie 2 miesiace i jestem obecnie w 6 msc ciazy

oj nataxxxx to tez ci wspolczuje :) boo poronic dziecko to naprawde jest cos okropnego :( ja to moze mam cos z soba przez te tabletki :( nie wiem juz co sobie myslec:(