Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróżująca matka

Podróż z dzieckiem...

Polecane posty

Gość podróżująca matka

z 4 letnią dziewczynką, podróż pociągiem 15 dni Moskwa - Pekin. Z tym, że warunki nie są jakieś cudowne, dlatego się zastanawiam.

3,5 tysiaca za jedna osobe a ile doplacasz za dziecko?:) Mysle ze troche to dla malej za dlugo..

Gość podróżująca matka
1050 zł dodatkowo za młodą.

Gość podróżująca matka
trochę męcząca podróż, bo najpierw musimy dojechać do Moskwy a później 5 dni w Irkucku, 3 dni Władywostok, 1 dzień Harbin, 3 dni Pekin 3 dni Park Narodowy w Ułan Bator...

Gość podróżująca matka
nie ma ojca, nie mam z kim jej zostawić, dlatego właściwie nie bardzo mam wyjście.

Gość podróżująca matka
no nie bardzo, bo to podróż bardziej służbowa niż dla przyjemności, właściwie mogłybyśmy lecieć do Moskwy a stamtąd bezpośrednio do Pekinu, ale majątek by mnie to kosztowało, dlatego zdecydowałam się na podróż pociągiem.

Gość a dlaczego ma być
męczące? jak się wyjeżdża na 2 tygodnie z dzieckiem na wakacje, to też jest męcząca podróż? Nie jedziesz przecież przez 15 dni pociągiem, są przerwy, więc nie widzę problemu, spokojnie możesz jechać. Ta najlepiej zrezygnować i siedzieć na dupie niańcząc dziecko w domu, a później twierdzić, że dziecko to nie ograniczenie :) zabawne. Jedź z nią spokojnie.

Gość fhasdh
Mysle, ze mozesz z nią jechać, nie jest już malutka. Kłopotem może byc to, że po jakimś czasie zacznie jej się nudzić w pociągu i może byc marudna. Muszisz dobrze pomyśleć jak zorganizować jej czas w podróży (zabawy, gry itp).

Gość podróżująca matka
w pociągu znowusz tak długo siedzieć nie będziemy, mam nadzieję, ze nie będzie się nudziła... dzięki 🖐️

Gość Alexxxxa
Zależy, jakie masz dziecko. Są dzieci, które lubią podróżować i usiedzą spokojnie przez cały dzień. Mój syn po pierwszym dniu rozniósłby pociąg na kawałki i co 5 minut pytał czy jeszcze daleko. Według mnie to zbyt nurząca podróż dla dziecka. Czy po drodze będziecie zwiedzać? jeżeli tak, to również zwiedzanie będzie dla małej męczące. jakie zabytki moga zainteresować czterolatkę? Czy jechalaś kiedyś pociągami w Rosji? Ja jechałam, co prawda 10 lat temu, ale pewnie wiele się tam nie zmieniło. Na cały wagon są dwie ubikacje, gdzie kran z woda trzeba trzymać, aby coś leciało, więc nawet umycie rąk zajmuje mnóstwo czasu. Mojemu synowi nigdy nie zafundowałabym takiej "rozrywki" choć jest o 2 lata starszy.

Gość podróżowałam wraz z synem
wówczas 3 letnim i mężem koleją transsyberyjską, nie było to właściwie tak dawno (2lata), wtedy podróż nie obejmowała Pekinu, sama Rosja i Syberia, 3 klasa, bez wagonowe przedziały, było fantastycznie, wspominamy i wspominać będziemy tę podróż do końca życia. Nie prawdą jest, że dla takiego malucha, to nużąca, monotonna podróż, bo jedzie się praktycznie krótko, później 5 dniowy postój w Irkucku i dalej 5 godzinna podróż i Władywostok 4 dni, więc bez urazy, ale gucio prawda, ze się tylko jedzie. Masa ludzi, młodzież, dorośli, starsi, dzieci, właściwie bardziej martwiłam się, że syn mi w jakąś bezsenność popadnie. Ciągle coś się działo :)

Gość zdechła żaba*
ja z moją córką podróżuję od 10 miesiąca życia, każda podróż jest wyjątkowa i bynajmniej żadna nie trwała mnie niż 3 tygodnie.

o pewnie, najlepiej siedziec w domu a potem wypisywac na forach, ze zwykly las za miastem jest fajnieszy niz pekin. nie jest i nigdy nie bedzie ale zarazmi tu ktos napisze, ze nie doceniam tego co polskie. doceiam, ale lubie tez poznawac swiat troche dalszy niz lasek za miastem pelen smieci i pijaczkow ...