Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..b.b...

Problem - jak ktoś wie ...

Polecane posty

Gość ..b.b...

Mam pytanie - od 2,5 roku mieszkam z rodzina (3 dzieci) w uk... Otrzymuję tax 9jednym słowem siedzę w domu i wychowuję dzieci,płacę podatki...)i dodatek do mieszkania - tak się składa,ze chciałabym do ludzi,mam dość siedzenia w domu - w związku z tym pytanie - czy jeżeli popracuję powiedzmy dorywczo( ale legalnie) kilka dni w miesiącu,ale nie w jednej , a w różnych miejscach i u różnych pracodawców ( powtarzam -legalnie ,mam payslipy nawet za 3 dni..) to czy to za każdym razem mam zgłaszać do consilu i wszędzie tam gdzie pobieram benefity,czy wystarczy,ze zrobię to na koniec roku podatkowego... Nie wyobrażam sobie zamieszania jakie bym wywołała zgłaszajac,że pracuję ,a za tydzień,że nie pracuje.... Czy takie zgłaszanie jest konieczne za każdym razem...? Moze ktoś wie jak to rozwiązać,nie chcę stracić dodatków,ale chcę być uczciwa...

Gość ..b.b...
Czy nikt mi nie odpowie,nie pomoze,nie wierzę,że żadna z was nie była w podobnej sytuacji...

Gość ..b.b...
??????????????????????????????????????????????

Wg. mnie to za każdym razem powinnaś zgłaszać dane pracodawcy, tam masz w pismach z taxów takie info, że w przypadku zmiany sytuacji finansowej masz obowiązek powiadomienia urzędu, zmieniają się wówczas Wasze dochody i kwota benefitów zostaje zmniejszona (jeszcze zależy ile zarobisz), faktycznie w Twoim przypadku sporo z tym zachodu. Chyba Ciebie dobrze zrozumiałam?

Gość Ciężko ci będzie
zgłaszać to do urzędów, bo pewnei angielskiego ani widu ani słuchu. Tylko rodzić dzieci i pobierać taxy, a jaki ty podatek płacisz siedzac w domu? hehe

Gość uczciwie
Tak- musisz zglosic ! Pare godz. na legalu nie oplaca sie w Twojej sytuacji.