Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smart231

Sprawdzone, dobre preaparaty na rozstepy spowodowane ciaza.

Polecane posty

Gość smart231

jw. Mozecie jakies polecic?

Gość smart231
nikt niczego nie uzywal?

Ja używam masła ujędrniającego z Ziaji z serii MammaMia. Niby niedrogi preparat, ale miałam multum rozstępów w kolorze sino-bordowym. A teraz część już jest jasno-różowa a reszta taka brązowawa, zdecydowanie się rozjaśniły. Stosuje od 6 tygodni.

Gość smart231
ale od 6 tyg ciazy? czy po ciazy

Gość smart231
sorki teraz doczytalam. Gry=unt to wedlug mnie uzywac juz w czasie ciazy:)

Gość alisja z krainy
mi tylko pomugł palmares dostepny tylko na alegro wkoncu sie pozbyłam tego dziadostwa

oliwka dla dzieci, fissan, mustela itd każda skora jest inna musisz coś dobrac do swojej . to że mnie fissan pomógł nie znaczy, ze tobie pomoze - nie chce za 9 m-cy przeczytac wspisy, ze wprowadziłam cie w bład :O najwazneijsze to smarowac się regularnie codziennie rano i wieczorem !!! a czym to juz chyba mniej istotne :D pod warunkiem, ze będziesz mogła wszytskie zapachy tolerować :D

alisja z krainy - ma pyt. do ciebie ja mam stare na tyłku i od tyg stosuję palmers , czy u ciebie znikneły całkowicie? czy tylko zjaśniały ?

Ja używałam w ciąży specyfików na rozstępy, niestety niewiele to dało. Dużo przytyłam, mam tendencję do rostępów i mimo smarowania zrobiły się. Ale 6 tygodni po porodzie wyglądają już zdecydowanie lepiej :).

Gość smart231
No ok, a ile macie lat i ile przytylyscie , przepraszam za takie pytania, ale jestem ciekawa jak bedzie ze mna. A na zapachy uczulona jestem jak chol...

Gość smart231
No wlasnie to texz pewnie zalezy od przybranych kg , jak skora musi sie pod ich wplywem rosciagac. Zapisze sobie nazwy i zaczne cos uzywac w razie jakby mialo cos powyskakiwac

Ja mam 23 lata, natomiast przytyłam 18 i wszystko prawie poszło w brzuch. Ale zaznaczam, ze mam ogromną tendencję do rostępów. Już w podstawówce zaczęły mi się robić od samego szybkiego wzrostu. Także mam dużo takich pamiatek w różnych częściach ciała. Dla porównania, moja koleżanka 24 lata, przytyła ponad 20 kg ma tylko kilka rozstępów. Moja szwagierka zaszła w ciąże w wieku 26 lat, przytyła też około 20 kg, ani jednego. Na dodatek przybrała tyle w ostatnich 2-3 miesiącach ciąży. Bo przez 6 miesięcy nie było widać prawie, że jest w ciąży. Także wszystko zależy od skóry.

Gość alisja z krainy
celi ja stosuje 3 tyg róznice widze ogromna miałam fioletowe uda posladki od rozstepów ,normalnie rozstepów od groma teraz całkowicie pojasniały sa prawie niewidoczne moze jak bende stosowała dłuzej to znikna całkiem ,zobaczymy narazie jestem happy:D:D:D

przede wszystkim trzeba zapobiegć, bo jak juz się pojawią0 to niestety ale nie wynaleziono jeszcze środka który "sklei" skórę na nowo, można je wtedy jedynie rozjaśnić, ale nie pozbędziecie sie ich już nigdy,

ja przytyłam kg w ciąży teraz ważę zaledwikg, zero rozstępów i dzieki bogu, są oblesne

alisja z krainy ;) mnie wyrażnie się spłyciły z czego jestem bardzo zadowolona- ja jak wspomniałam mam stare i one sa już jasne - ale ich głebokośc przyprawiała mnie o zawrot głowy :O takie rowy na tyłku miałam :( a fee a teraz jest gładko - ale nadal są z tym , ze codziennie mniej zauwazalne :D czyżby cudowny środek ??? :D:D:D zobacze dalej co będzie ;)

ja mam tej samej firmy tylko duzo droższy - ale chyba dlatego ze większy :D:D

Gość alisja z krainy
Celi mam nadzieje ze pomoże bo rozstepy to dla mnie udreka ,narazie jestem baaardzo zadowolona takie efekty po 3 tyg!!!!!!!!!!!!!!! ta ja przez rok niemogłam ich nawet rozjaśnic

Gość smart231
ok wiec poczytam o tym palmersie, moja kolezanka uzywala jakies d rogie kremy vichy na rozstepy a powstaly jej podobno neisamowite

Jestem w 24tc. przytyłam jak dotąd 4 kg ale na udach zrobiły mi się straszne rozstępy. W mojej rodzinie to genetyczne, dlatego smarowałam brzuch różnymi specyfikami odkąd zaczęłam starać się o dziecko. Niestety nóg nie smarowałam ale za to na brzuchu nic mi się nie wytworzyło jak dotąd :-) Mogę polecić preparat Pharmaceris - z firmy Dr.Irena Eris, jest to krem zapobiegający rozstępom, z tej samej firmy jest także krem zwalczający rozstępy i z doświadczenie koleżanek wiem, że tez działa. Super wchłania się także krem z Kolastyny, ale Pharmaceris lepszy. Dodatkowo nie ma intensywnego zapachu i dostosowany jest dla kobiet w ciąży. \" Polecany od II trymestru ciąży. Nie zakłóca badań USG\" :-)

ja kiedys stosowalam palmers\'a ale po nim jeszcze brzydsze mi sie zrobily . teraz stosuje normalny balsam do ciala (nivea lub jonson) ale kilka razy dziennie i sie rozjasniaja...

Gość smart231
O oliwce zwyklej tez slyszalam, szczerze mowiac tw mojej rodzinie u kobiet nie widzialam rozstepow,ale nigdy nie wiadomo ja to bedzie

Gość kurkurkrkrkrk
podnoszeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość kurkurkrkrkrk
do gory:)

Gość mamusia Marzenka
piszcie piszcie o tympalmersie:) samam jestem ciekawa i juz gotowa do kupna:P

Tez uzywalam palames, jest dobry bo zawiera elastin, kolagen i vit E. Stosowalam tez kolagen naturalny 320zł za butelke 200ml i nawet nie ma porownania do palames. Dodatkowo jest niedrogi.