Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga28

pęcherzyk na usg - kiedy?

Polecane posty

Gość gaga28

dziewczyny w 36 dniu cyklu zrobiłam betahcg - wyszlo 508 mIU/ml co odpowiada 2-3 tyg ciąży - według ostatniej miesiączki mam teraz 3 dzień 6 tygodnia - ale od owu mineło nie więcej niż 2,5 tygodnia - na usg gin nie widział jeszcze pęcherzyka :( czy tak może byc? kazał przyjsc dopiero za 2 tyg - martwie sie bardzo bo juz straciłam 2 ciąże :(( owu mam poźno po 21 dniu cyklu - czyli dziś mineło by 2 tyg i 3 dni od owulacji...czy naprawde jest mozliwe by nie było nawet pecherzyka w tym czasie?

oczywiście że nie stwierdzi jedyne co może powiedzieć to to że macica jest pogrubiona. jeśli wyszedł ci taki wynik bety to czekaj spokojnie i nie stresuj się;)

Gość gaga28
o macicy tak własnie powiedział -dzieki za pomoc

usg teraz nic nie wykaże, dla pewności możesz powtórzyć betę (wartość powinna rosnąć o 1.6 - 2 co dwa dni) i progesteron. Powodzenia:-)

Gość gaga28
bete robiłam w poniedziałek wiec teraz jak dzis zrobie to o ile powinna byc wyzsza? w pon była 508 dzieki dziewczyny - bardzo sie wystraszyłam, ze nic nie widac tylko macica taka jakby ropulchniona - czy jesli owu miałam po 3 tyg od okresu to jest sens liczyc tygodnie ciazy od ostatniej miesiaczki - bo to bedzie tak, ze dzidzia bedzie o tydzien młodsza - prawda?dobrze to rozumiem?

Lekarz i tak będzie liczył w ten sposób, ale nie ma to znaczenia większego czy urodzisz tydzień wcześniej czy później, wszystko i tak będzie w terminie

a dzisiaj powinna byc min 1087. HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin

u mnie pecherzyk byl widoczny dopiero przy becie 5000, dwa dni wczesniej beta miala 2600, ale pecherzyka nie bylo jeszcze widac

Gość gaga28
dzieki dziewczyny dzis zrobie bete mam nadzieje, ze bedzie powyzej 1000 - przeczytałam gdzies, ze pecherzyk jest widoczny juz przy becie 500 i niezle sie wystraszyłam - wczoraj z nerwow płakałam pół nocy :( ze znowu sie nie uda....no ale widze, ze tu nie jest jak w matematyce i moga byc odstepstwa.

dokładnie, organizm to nie zegarek, Mi jeden lekarz chciał usuwać ciążę bo w 42dc nie było serduszka przy becie powyżej 20000. Naszczęście ordynator dał jeszcze trochę czasu i dwa dni później serduszko już biło.

Gość agnesa1983
gaga28-byłam dokładnie w takiej samej sytuacji jak ty.Przy becie niewiele ponad 500 na usg nie było nic widać.Na moje nieszczęście trafiłam na takiego"specjalistę"który chciał mnie wysłać na oddział pod kontem ciąży pozamacicznej.Zadzwoniłam do innego lekarza który mi oświadczył, że on poniżej 1000 wskaźnika beta hcg nie robi usg. Obecnie jestem w 34 tygodniu ciąży a z maluszkiem wszystko jest ok.Nic się nie martw odczekaj jeszcze tydzień a na pewno zobaczysz swój wymarzony pęcherzyk.A tak w ogóle to moje wielkie gratulacje dla przyszłej mamusi:)

Gość agnesa1983
Zrób sobie jeszcze raz betę i sprawdź czy ci przyrasta jak tak to znaczy że wszystko jest ok.

Gość gaga28
agnesa dzieki za słowa otychy - dzis zrobie jeszcze raz bete i oby przyrastała, u mnie dzis 39 dc ale wiem, ze nie moge sie tym sugerowac - bo owu nie miałam jak u normalnej kobiety w połowie cyklu 28 dniowego - moje cykle zawsze były powyzej 35 dni...wiec mamy opoznienie - oby tak było...moj gin na szczescie tak nie powiedział tylko kazał przujsc za 2 tyg na usg i poczekac cierpliwie.

Gość gaga28
100krocia dzięki za odpisanie faktycznie nie ma zaleznosci wyniku beta i obecnosci pecherzyka - musze byc dobrej mysli

Gość gaga28
powtórzyłam wczoraj beta hcg - wynik to 2311 mIU/ml w poniedziałek było 508

Gość gaga28
100krocia jeszcze nie potrafie sie cieszyc - wczesniej tak było i poronilam w 9 tc:( ale najwazniejsze, ze beta rosnie biore luteine i czekam cierpliwie na wizyte 30 wrzesnia. trzymajcie kcuki dziewczyny by tym razem nam sie udało.

Teraz na pewno będzie dobrze. Ja też mam jedno poronienie za sobą, ale później już się udało.

Gość gaga28
ja juz mam 2 Aniołki :( i dlatego tak bardzo boję się teraz, ale dobrze, ze beta przyrasta - tylko dziwie sie bo nie mam zadnych objawow ciazy - tylko jakos tak jest mi zimno - mimo, ze ciepło sie ubieram...

Gość gaga28
ja juz mam 2 Aniołki :( i dlatego tak bardzo boję się teraz, ale dobrze, ze beta przyrasta - tylko dziwie sie bo nie mam zadnych objawow ciazy - tylko jakos tak jest mi zimno - mimo, ze ciepło sie ubieram...

to jeszcze bardzo wczesna ciąża wiec mozesz nie mieć żadnych objawów. Bierzesz coś na podtrzymanie? Skoro już 2 razy poroniłaś, to lekarz powinien traktować twoją ciążę jako ciążę zagrożoną.

Gość gaga28
tak biore 2 razy dziennie luteine po 2 tabletki no i kwas foliowy

Gość gaga28
a ile tego kwasu foliowego powinno sie brac raz czytam, ze tylko 0,4 mg a raz ze az 5 mg ... to jednak spora roznica??ile go brałas?