Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hemoglobinka

ataki płaczu po każdym posiłku - co to ????????

Polecane posty

Gość hemoglobinka

mój malutki wczesniak - 7 tyg, 2 dni korygowane - po każdym posiłku (karmiony sztucznie - humana z mct) dostaje atak płaczu i objawów pdobnych do kolki. Czy to tez może być kolka??? czy alergia na mleko ????

Gość byc moze ....
za duzo nałykał sie powietrza po posilku - zbyt szybko jadl . Po kazdym posilku pionizuj dziecko tj wez na rece ( tak zeby dziecko bylo w pionie ) i poczekaj az mu sie odbije . A moze za duzo dajesz mu mleka i po posilku boli go brzuszek ? ile mu dajesz mleczka . Uwolnieniu gazow pomaga tez lezenie na brzuszku . A moze za duza jest dziurka w smoczku przez co szybko je i w dodatku nałyka sie powietrza

Gość hemoglobinka
je butelką antykolkową, po każdym posiłku odbija mu się. Zjada 120ml.

Gość byc moze ....
120 ml to chyba troche za duzo jak na 7 tyg dziecko tymbardziej ze jest wczesniakiem . Moja 3 mc corcia zjada wlasnie tyle. Moze ma problem z przyswajaniem laktozy i stad te bole . A kupki robi jakie ? A od kiedy jest na tym mleku ?

Gość byc moze ....
a jak mu sie odbije tez pozniej płacze . Bo moja czasem tez tak miala jak zjadla mleczko to zaczela popłakiwac ( ale to nie byl jakis bardzo glosny płacz ) a jak wzielam do odbicia odrazu sie uspokajala . teraz takich problemow nie mam .

Gość hemoglobinka
na tym mleku jest od 2 tyg z powodu biegunki po bebilonie comfort. ładnie po nim przybywa, więc lekarka stwierdziła, że jeszcze troszkę na nim pobędzie. Próbowaliśmy dawać mniej jedzonka, to się po godzinie upominał. Staramy się, aby zawsze mu się odbiło. Jedziemy jutro na badania. Zobaczymy. Może to jakaś alergia paskudna?? Dziś noc spokojna..

hym, to nie jest za dużo. Lusia, jak była dokarmiana w szpitalu po narodzinach butelką, bo coś mi się stało z pokarmem, to wypijała setunię lekko. Położna się tym wiele nie dziwiła, mówiła że 100ml dzieci piją około 10 dnia życia (po 10ml na dzień im przybywa, i przy setce zostaje na jakiś czas), ale że różne są apetyciki i nie ma się co przejmować.