Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golden_eyes

Uciążliwe swędzenie

Polecane posty

Gość golden_eyes

Witam! Mam nurtujący problem.. otóż od pewnego czasu odczuwam okropny świąd na wargach sromowych większych i w okolicy odbytu. Dodatkowo w tych właśnie miejscach zaobserwowałam sporo różowych plamek.. Myślałam, że do załagodzenia tego stanu wystarczy przeciwzapalny płyn do higieny intymnej, ale nic z tego. Sudocrem łagodzi swędzenie w ciągu dnia, ale poza tym nie leczy tych zmian skórnych ani samej przyczyny swędzenia. Dodam, że nie mam żadnych upławów itp, ewentualne uczulenia na proszek bądź podpaski też juz wykluczyłam.. Co to może być?

To moze byc grzybica. Clotrimazoulum sobie kup w aptece za 3 zl na zlagodzenie objawow i szuraj do ginekologa po recepte na globulki. Okropna sprawa ja sie wlasnie z tego wyleczylam. wspolczuje

Gość mam racje tak tak
przy grzybicy raczej nie ma plamek tylko serowate upławy... do ginekologa koniecznie!

Gość mam racje tak tak
a doraznie na swedzenie polecam roztwor kwasu borowego- Borasol, namocz gazik porzadnie i przykladaj

Tu sie nie zgodze. U mnie stwerdzono grzybice przy kompletnym braku uplawow jedynie w sumie na podstawie swedenia i zaczerwienienia... Ale coz ja nie jestem lekarzem, a tylko on moze rozstrzygnac te kwestie.

Gość mam racje tak tak
bo czasem jest tak ze tego nie leci wcale duzo... moze to glupia rada, ale ja u siebie grzybice widze tak - myje dokladnie rece, wkladam palca do pochwy i jak go wyjmuje to widze takie grudki biale, to sa grzybnie... a uplawow wcale nie mam typowych grzybiczych wtedy

Gość mam racje tak tak
bo lekarz tez po tym rozpoznaje grzybice... po grzybniach wq pochwie, w inny sposob nie da sie rozpoznac

Gość mam racje tak tak
niestety wiem cos o tym, znowu mam :o

Gość golden_eyes
dziękuję za rady:) dzisiaj umawiam się do ginekologa. też myślałam, ze to może jakieś grzybiczne dolegliwości, tylko najbardziej mnie zastanowiły te różowe plamki na skórze. no ale nie wiem co innego by to mogło być. Pozdrawiam