Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozstep

jak podratować skórę brzucha

Polecane posty

Gość rozstep

witam, mam kilka dni do terminu porodu, troche się nudzę bo wszystko gotowe i zostalo mi tylko czekać :) nie przytylam w ciazy duzo bo tylko 5 kg wszystko wlasciwie poszlo w brzuch i mimo ze smarowalam sie od 1 miesiaca kremami przeciw rozstepom nic to nie pomoglo i "czubek" brzucha popekal mi bardzo. Mam takie pytanie, jak po porodzie podratowac ta skóre, wiem ze rozstepy nie znikną, co najwyzej zbledna ale boje sie ze ta skóra nie obkurczy sie tak jak powinna, macie moze jakies rady?

Gość tylko 5 kg przytyłaś i masz
rozstępy??? kurde, jestem w szoku

"tylko 5 kg przytyłaś i masz " a co ma waga do rozstepow?? Liczy się zwiększony obwód - naciągnięta skora, a nie waga.

Gość elle99
rozstepy zaleza glownie od genow. Ja ani razu nie smarowalam brzucha kremem, sporo przytylam i nie mam ani jednego rozstepu. Moja przyjaciolka ciagle cos wklepywala, robila masaze, malo przytyla i je dostala...

Gość rozstep
no niestety mam, wokol pepka z kazdej strony, brzuch mam bardzo duzy, ostatnio jak mierzylam to mial 110 cm:)

Gość o co chodzi w tym
wiesz co moze jestem starej daty ale ja kupilam krem na blizny w aptece i tym smarowalam rozstepy a co do brzucha i piersi to robilam prysznic po dwa razy dziennie na przemian raz ciepla raz zimna woda a po jakimss mc jak bedziesz sie dobrze czula to kup sobie taki pas sciągający nie taki typo ciążowy ale taki wlasnie by grzal cie na brzuchu i sciskal odrazu. I powinno byc dobrze. Zaraz poszukam na internecie o jaki pas mi chodzi i ci podesle.

Gość rozstep
a jaki ten krem? pamietasz moze nazwe?

Gość o co chodzi w tym
wiesz co nie pamietam ale to byl jakis najtanszy z tego co pamietam. Idz do apteki i powiedz pani ze chcesz krem na blizny np operacyjne itd i ona ci da odpowiedni.

Gość abracadabrra
rozstepy zaleza od genow i od poziomu hormonow w organizmie - przede wszystkim kortyzolu. waga nie ma nic do tego. ja przytylam bardzo duzo. na koniec ciazy wazylam juz ponad 80kg przy 170cm. prawie niczym sie nie smarowalam. czasem jak mi sie przypomnialo to oliwka. odpuscilam sobie kremy na rozstepy, gdyz moja mama nigdy nie miala zadnych rozstepow i mialam nadzieje ze u mnie bedzie podobnie. jestem teraz 4tyg po porodzie i nie mam ani jednego rozstepu. mam kolezanke, ktora smarowala sie codziennie i jest cala w rozstepach.

Gość rozstep
dzieki, a skuteczne to bylo? jak dlugo trwa powrot do jako takiego wygladu brzucha?

Gość rozstep
abracadabrra - niekoniecznie po mamie sie dziedziczy takie rzeczy, moja mama tez nie miala nigdy rozstepu :)

Gość o co chodzi w tym
jesli chodzi o krem to skuteczny bo rozstepy szybko zmniejszyly sie i bardzo zbladly wlasnie po to sa te kremy czesto lekarze je przepisują jak np mialas operacje w bardzo widocznym miejscu i zeby zmniejszyc blizne. Pas tez ok u nas wtedy takich nie bylo wiec na poczatku mialam tylko bandaz ale dostalam od kuzynki z niemiec taki pas i faktycznie dzialal, nosilam go calymi dniami. Od rana do wieczora. po jakis 3 mc brzuszek ladny i zgrabny a no i te prysznice one sa po to by zwiekszac elestycznosc skory. Teraz nie narzekam na brzuch i piersi a mam 45 lat :) prysznic stosuje do dzis tak sie przyzwyczilam ze nie moge inaczej :)

Gość olga99
troche poczytałam i mi też przyda się taki krem na blizny. Słyszałam też że kremy z firmy mustela są rewelacyjne .

Gość rozstep
jesli chodzi o kremy przeciw rozstepom to jak sie beda mialy zrobic i tak sie zrobia, i nie pomoze mustela, ja na kremy nie zalowalam kasy a i tak mam:) dobrze ze tylko brzuch mam wielki a cala nie przytylam bo pewnie bym miala wszedzie...

Gość o co chodzi w tym
dziewczyny nie wiem jaka firma wiec nie poradze tutaj bo nie pamietam ale wiem ze nie byl to krem na rozstepy a na blizny pooperacyjne. I taki tylko w aptece kupisz. zadne tam relamy typu tv mango itd. Wiem tez ze na recepte mozna taki kupic i tanszy jest jak macie dobry kontakt z lekarzem ogolnym to poproscie o taką recepte i juz po problemie.

Gość rozstep
ja kiedys na blizne stosowalam cepan i contratubex mysle ze pewnie te moga byc, cepan strasznie smierdzi:) ale jest tani

Gość o co chodzi w tym
no ten moj tez smierdział to pamietam :)

Gość mustela nie jest taka zarabist
uzywalam cala ciaze, a rozstepow mialam mnostwo :/

Gość rozstep
dzieki za linka ale ak jak napisalam, nie chodzi mi o zapobieganie (na to juz zapozno) tylko zeby jakos pozniej to poprawic, rozjasnic itp

Gość rozstep
podnosze

Gość Kaska1978
i jak macie jeszcze jakies rady?

Gość DO 100-krocia
ja przytyłam 20kg, brzuch mi urósł z 60cm do 105cm i nie mam ani jednego rozstępu więc rzeczywiście można być zdziwionym, gdy czyta się, że ktoś przytył tylko 5 kg i ma rozstępy rzeczywiście wszystko zależy od elastyczności skóry współczuję autorko, ale nie bardzo wiem jak pomóc, bo sama uniknęłam szczęśliwie tego problemu natomiast wiem, że skórę należy przede wszystkim NATŁUSZCZAĆ żeby uniknbąć rozstępów więc może kup jakiś dobry olejek?:)

Gość rozstep
ja uzywalam naprawde dobrych kremow, do kapieli sobie wlewalam oliwke, to niestety nic nie dalo ;) teraz juz mi brzuch raczej nie rosnie a za kilka dni pewnie urodze wiec juz na profilaktyke za pozno ;)