Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydula malgosia

Urzad Pracy szuka mi na sile pracy, jak jej uniknac

Polecane posty

Gość brzydula malgosia

Witam, Zarejestrowalam sie jako bezrobotny z prawem do zasilku wstrzymanym na okres 90 dni (rozwiazanie umowy o prace za porozumieniem stron). Teraz chce spokojnie sobie czekac na kurioniowke ale urzad pracy szuka mi pracy i wysyla do roboty. Bylam ostatnio na spotkaniu i powiedzieli, ze zobaczyli iz mam wyzsze wyksztalcenie to zeby go nie marnowac dadza mi ambitną oferte pracy - listonosz. Mam sie dzis zglosic do pracodawcy. Jak z nim rozmawiac zeby mnie nie przyjal i zeby to nie bylo z mojej winy bo inaczej strace prawo do zasilku. Prosze o wsparcie

Gość ja tak miałam
No ja kłamałam ze mam dziecko- samotnie wychowuje wiec praca zmianowa i w soboty nie wchodiz w gre, innym razem powiedziałam ze studiuje zaocznie, a ogólnie to zrób z siebie nieodpowiedzialną osobe na rozmowie. Zasiłku nie dostaniesz jak sama odmówisz pracy, ale jak pracodawna wpisze że sie nie nadajesz to zasiłek dostaniesz:))

Gość qweqweqweqweqw
Typowe. Jednak spójrz na to ze strony UP. Skoro się zarejestrowałaś to oznacza, ze chcesz pracować a jeśli chcesz pracować to nie miej pretensji do UP, że szukają Ci na siłę pracy. U nich to normalne! Oni nie chcą by ktokolwiek był na zasiłku i dlatego szukają Ci pracę. Nie łudź się, że pozwolą Ci spokojnie czekać 90 dni na kuroniówkę.

Gość dokłądnie
na rozmowie pokaż że sie nie nadajesz, możesz być nawet wyniosła i nie koleżeńska. powiedz ze chciałbyś zarabiać 3000 na rękę i praca w soboty nie wchodzi w grę

Gość oooow
tez bym chciala siedziec na dupie i kase za free dostawac :I do roboty!!

Gość pozwolą
popieram wypowiedzi- na rozmoie pokaz ze nie nadajesz sie do tej pracy, Zrób złe wrażenie. Sam Tak Robiłem .Jestem już na zasiłku 5 miesiac wymigałem sie od 3 prac. Poczekam do konca zasilu i pojde do pracy

Gość ole32324
listonosz to ambitna propozycja pracy buahahahah, nie znam listonasza z wyzszym wykształceniem , powiem szczerze

Gość Kamila Kamila Kamila
Ale jeśli z CV będzie wynikało, ze się nadaje i na dodatek będzie jedyną kandydatką na stanowisko to przyjmą Ją :D

Gość oooow
no ale czy jesli ktos jest np z wyksztalcenia informatykiem to moga mu kazac pracowac jako pomoc biurowa? do pracy sie nada, tyle ze nie po to sie uczyl zeby pracowac na takim stanowisku

UP zazwyczaj szuka pracy zgodnie z wykształceniem bądź ukończonymi kursami :)

Gość oooow
"ZAZWYCZAJ" moja znajoma jest masazystka i powiedzieli jej wprost ze pracy napewno jej nie znajda i musi isc na staz albo ja wyrejestruja. a staz oczywiscie w biurze. czy to jest zgodne z przepisami? czy powinna sie postawic?

Właśnie. Jeśli nie ma etatów zgodnych z wykształceniem to ma prawo powiedzieć NIE. Nie po to się kształciła w tym zawodzie żeby teraz co innego robić. Niech powie, że poczeka aż etat się znajdzie :P