Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka sukienka na

jaka sukienka na niska i pulchna

Polecane posty

Gość jaka sukienka na

mam 155 cm wzrostu, bardzo duzy biust 110 w obwodzie, brzuszek po ciazy, szczuple nogi, jaka sukienka na wesele bylaby dla mnie dobra?

nie przejmuj się głupimi komentami myślę że napewno z szerszym dołem ale też nie za szerokim byś nie wyglądała jak beza ;) jak masz szczupłe w miarę ładne ramiona to je wyeksponuj - również biust a postaraj się ukryć brzuszek i masywniejsze części jest dużo takich sukni

Gość maluszka4333
i buty na wysokim obcasie to optycznie cie troche wyszczupli

no więc ja mam ten sam problem, Broneczka, a co myślisz o takiej odcinanej pod biustem? takiej bez talii, żeby ukryć brzuch? może być, czy raczej jeszcze pogorszy?

http://www.horm.biz/styl-i-uroda/twoja-suknia/jaki-dekolt-sukni-slubnej.html i jeszcze Wyróżnić można następujące rodzaje sylwetek: Odwrócony trójkąt. Charakteryzuje się rozbudowaną linią ramion oraz wąską linią talii i bioder. Przy tego typu sylwetce najlepiej sprawdzają się dwuczęściowe modele, np. gorset ze spódnicą. Te dwie części powinny różnić pod względem faktury i tkanin. Góra np. może być uszyta z miękkiej, matowej tkaniny, dół zaś może być błyszczący, wzorzysty. Unikać natomiast trzeba wszelkiego rodzaju marszczeń w okolicy ramion, bufek, poduszek krawieckich, długich wąskich rękawów i zbyt głębokich dekoltów. Gruszka Charakteryzuje się wąską górą i zaokrąglonym dołem. Przy tego typu sylwetce również wskazana jest kreacja dwuczęściowa, np. z delikatnej satyny, która powoduje jej wysmuklenie. Warto również skupić się na podkreśleniu wąskiej linii talii, dzięki czemu ramiona wydają się okazalsze. Jabłko Charakteryzuje się rozbudowaną linią ramion, obfitym biustem, brakiem talii i krągłymi biodrami. Przy tego typu sylwetce zrezygnować trzeba z przyciągających wzrok ozdób wyraźnych wzorów, haftów, koralików. Wskazane za to będą proste fasony o pionowych cięciach. Odpowiednie będą proste i luźne suknie. Kreacje można urozmaicić narzutką lub płaszczykiem . Wysmuklą one i wydłużą proporcje przysadzistej sylwetki. Rękawy kreacji powinny być długie i proste, a dekolt wycięty w V lub karo. Sylwetka filigranowa W przypadku filigranowej sylwetki trzeba pamiętać o zachowaniu właściwych proporcji. Warto odkryć dekolt i ramiona, co pozwoli optycznie wydłużyć sylwetkę. Za wszelką cenę należy unikać fasonów falbaniastych, które w rzeczywistości mogą poważnie skrócić sylwetkę. Wysoka talia i pionowe cięcia spowodują wydłużenie nóg. Niska panna młoda może dodać sobie wzrostu przy pomocy pantofli na wysokich obcasach. Prostokąt Charakteryzuje się małym biustem, prostą talią i wąską linią bioder. Kobieta o takim typie sylwetki, jako jedna z nielicznych posiada płaskie - brzuch i pośladki, dobrze będzie się czuła w sukni szytej ze skosu. Odkryte ramiona pozwolą wyeksponować szczupłą linię ramion. Klepsydra Charakteryzująca się ładnym biustem i rozłożystymi biodrami oraz wyraźnie zaznaczoną talię. Kobiece sylwetkę w kształcie klepsydry w dniu ślubu można pięknie podkreślić za pomocą sukni z tzw. rybim ogonem i odkrytymi plecami. Efekt mocnych ramion złagodzą długie, lekko rozszerzające się rękawy uszyte z delikatnej przezroczystej tkaniny. Triki wysmuklające sylwetkę Optycznemu wysmukleniu figury służą: - gładkie, matowe tkaniny - proste fasony - spokojna, łagodna kolorystyka - powłóczysty tren - suknie o równym dole - pionowe cięcia tzw. „francuskie”, rozcięcia, dekoracje - dekolty w kształcie litery V - długie, lekko rozszerzające się rękawy - starannie dobrana bielizna - specjalna bielizna „wyszczuplająca” - „wyszczuplające" rajstopy - pantofle na dużym obcasie Inne triki Jeśli chcesz sprawiać wrażenie wyższej , wybierz suknię z wysoką linia talii, uważaj nie wybrać stroju zbyt krzykliwego lub z wieloma detalami. Jeżeli chcesz sprawić wrażenie niższe j, włóż suknię z opuszczoną talia z szerokim paskiem lub opiętą fałdałami. Kreację bez ramiączek lub z bufiastymi rękawami są również odpowiednie. Jeśli chcesz powiększyć biust , wybierz strój z gorsetem i marszczoną lub plisowaną spódnicą. (albo push up'y ) Jeśli chcesz zmniejszyć biust , wybierz dekolt w kształcie litery V, trapezu lub w kształcie łezki. Unikaj wysokiego stanu i cisnej talii - to akcentuje biust. W wąskiej spódnicy lub sukni w kształcie litery A będziesz wyglądać wspaniale. Jeśli jesteś zbyt szczupła możesz włożyć suknię z cięzkiego materiału jak welwet, satyna czy mora. Wybierz ozdobną górę z zaznaczoną talią i wąskimi rękawami. Jesli jesteś pulchna , nie noś marszonej koronki, bufistych rękawów. Wybierz suknię w kształcie litery A z wysoką talią. Jeśli chcesz ukryć szerokie biodra , wybierz tradycyjny kształt sukni rozszerzanej do dołu lub niec wyższą w kształcie litery A. Zaznacz górną część sylwetki ciekawym gorsetem, tym samym odwracając uwagę od bioder. Jeśli masz krótki tors , wybierz rozszerzany top lub oniżoną talię, to wydłuży Twoją sylwetkę _________________

panna zima --- > jaki masz wzrost i proporcje sylwetki? i jakie cechy chciałabyś ukryć a jakie wyeksponować?

mam 161 cm wzrostu, duży biust i spory brzuch, nogi są ok, tylko że od podstawówki mam rozstępy na udach i ramionach :/ wiem, tragedia, ale co zrobić :)

Gość dla Ciebie Słoneczko
http://www.allegro.pl/item399466621_sliczna_sukienka_dla_pieknej_kobiety_zolta_.html http://www.cogdziezaile.pl/obrazki/++sukienka_Miezko_2.jpg http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_1_5738.jpg osobiscie polecam tunike w orintalne wzory i spodnie do tego obcas koniecznie np taka ale w sklepie indyjskim znajdziesz cos dla siebie http://bi.gazeta.pl/im/0/4142/z4142580X.jpg

dla Ciebie Słoneczko --> też myślałam o tego typu sukienkach, tylko właśnie bałam się że zamiast sobie pomóc, to się jeszcze pogrążę :) dzięki :)

panna zima wydaje mi się, że świetnie wyglądałabyś w dekolcie V i delikatnie dopasowaną troszkę wyżej w pasie a następnie rozszerzaną. Odcinane pod biustem dodają kilogramów i często zamiast maskować brzuszek tylko go uwydatniają

Moon_ --> dzięki za radę, nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale sukienka powinna mieć taki krój w literę A ? bo wiesz, ja chyba jednak będę szyć tą sukienkę, to jakbyś mogła jeszcze coś podpowiedzieć, to będę wdzięczna :)

Gość dekolt w V
narzutka (zakiet) krotka podkreslajaca talie ( wysoka) lub w formie plaszczyka, ( pod spodem raczej ciemna suknia, nie dluga, na wierzchu jasniejsza,dlugie korale,wazki szalik ( ozywiajacy ciemne, wyszvzuplajace kolory sukienki i zaslaniajacy brzuch ) material w podluzne prazki, wysokie obcasy, buty bez lub zlote ( wydluzajace nogi). niezbyt duza torebka. Fryzura niezbyt duza.

dekolt w V, a te kolory to raczej matowe, czy takie połyskliwe? i suknia raczej na ramiączkach, czy inaczej? no i jaka długość? to będzie wesele na jakieś 50 osób, więc raczej długa balowa suknia odpada, no i jeszcze się tylko upewnię, ta sukienka ma mieć taki kształt litery A, tak? sorki, że się tak wypytuję i was zanudzam, ale ja się naprawdę na tym nie znam :/

Gość dekolt w V
wiesz, mam podobna figure, wiec umiem "oszukiwac". To, czy na ramiaczkach zalezy, czy masz w miare szczuple ramiona, jesli nie , to zaslon. Nie mozesz byc opieta na biuscie, bo fatalnie to wyglada. Pamietak o bdb biustonoszu ( ciasny pod biustem a bron boze za ciasne miseczki,kobiety zwykle maja za malyrozmiar a dobry stanik to podstawa). Suknia , ta przy ciele, matowwa, na wierzchu moze byc polysk - np szal. Dluga suknia cie skroci, im krotsza , im wiecej widac nogi tym niska osoba ma lepze proporcje. Ja na ogol biore skromna sukienke ciemna, blisko ciala, a na to jakis efektowny szal czy zakieciknajlepiej w pionowe prązki , takze warto zainwestowac w jakis super ciekawy oryginalny wisior , jako glowny akcent( byle nie za wielki, to juz musisz zmierzyc) Pantofle bez paska, jak najbardziej wyciete( przedluza noge). Strojem mozna dodac 10 cm i odjac 10 kg - spokojnie. Jesli nosisz kolczyki to podluzne wisiorkowate, wtedy pasujacy, nie za duzy naszyjnik, tez najlepiej z jakims wydluzonym fragmentem. Generalnie kolory takie, w jakich ci najladniej ( przynajmniej jesli chodzi o szl czy zakiet. Najgorsze sa prostokatne zakiety z poduszkami , bez wciecia w talii, dosc dlugie, ze sklepow dla puszystych,zawsze sie w nich wyglada jak ciota. Nie bierz ciuchow obcislych, ale raczej blizej ciala, nie za luzne. sukienka A tez moze byc, jesli nasz dobre , szczuple ramiona

dekolt w V --> wielkie dzięki za rady, jutro wybieram się do krawcowej, pogadam z nią jeszcze o materiałach, i powiem, żeby uszyła mi jakiś cienki płaszczyk albo żakiet na sukienkę, ale jakby jeszcze coś przyszło Ci do głowy, to pisz :)

zgadzam się ze wszystkim co radzi Ci dekolt V:) i dodam, że dół sukienki polecam, za kolano, w literę A lub delikatnie przymarszczony a może plisowany?

Witam koleżanki.Nieewiem czy ktoś tu jeszcze zaglada,ale mam pytanko.Bo wybieramy sie z mezem w sierpniu na wesele i niewiem jaka sukienka na mnie by pasowala, i zastanawiam sie czy dac do uszycia zeby mi krawcowa uszyla czy kupic a jak kupic to jaka najlepiej.Mam 156cm wzrostu i pod biustem C90 i 68,5 waze ale moim marzeniem jest schudnac i juz schudlam 7,5kg bo wazylam 75 miesiac temu.Prosze doradzcie cos.Pozdrawiam.

A i jeszcze jedno ja ide w gosci nie jako panna mloda.Czekam na jakies linki jak macie cos.Pozdrowienia

Gość saithain
Masz rację. BUAHAHAHA ma problem z deficytem mózgu, dlatego musi się na kimś wyżyć. Dziewczyny, ja też mam problem. Mam 165, duży biust, dużą pupe. Chciałabym jakąś fajną sukienusie. Poradzicie mi coś?

Gość buahahahaaha
prawda w oczy kole? ja nie musze byc paskudna zeby moc tak pisac. jak sie jest ladnym i zadbanym to zall tak patrzec na takie jak wy grube bo zra tylko wciaz i nic sie nie poruszaja a potem kwicza ze nie ma dla nich sukienki. :/

Gość saithain
No właśnie. Brzuszek też mam odstający. Ale to tylko te rzeczy. Reszta jest w porządku. Mówisz, że gorset, ok. Poszukam czegoś. A coś innego? Żeby móc w lato jakoś wyglądać? Co do BUAHAHA. Przykro mi, że masz ograniczenie umysłowe. Tacy ze sraczką umysłową jak Ty są nie warci nawet samych siebie. Poczytaj trochę o otyłości, jak chcesz być w tej dziedzinie mistrzem, bo jak na razie sie tylko ośmieszasz, mówiąc, że pulchnym się jest od "żarcia". Z resztą pulchna nie oznacza paskudna. Masz kompleksy dziewczyno. Zgłoś się do specjalisty.