Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodowa grzanka

Czego dodac do rosolu zeby byl smaczny? Piszcie!

Polecane posty

Gość jagodowa grzanka

Robie go na udzie z kurczaka, dalam juz troche pora, seler, pietruszke, marchewke, troche vegety. Co jeszcze??

Gość musztarda
Na udzie, to Ty wywar robisz, trudno to nazwać rosołem.

Gość suszonego grzybka na kolorek

Gość ale cebula musi być przypieczo
na na blasze i do rosołu nie dodaje się vegety i podobnych świństw

Gość jagodowa grzanka
oj tylko troche tej vegety:P wywar nie wywar - nic inego w zamrazarce nie mialam:o dzieki!

Gość możesz dać kawałek
włoskiej kapusty niedużo

ja zamiast pora dałabym cebulę i dużo dużo marchewki, pietruszkę, seler i trochę pieprzu no i sól oczywiście, więcej już chyba nic

Gość kokodzambol
moja mama dodaje oaplonej cebuli. kladzie normalnie obrana cebule na palnik-bez niczego ona sie opala i pozniej do rosolu.

Gość jagodowa grzanka
ok, sprobowalam i jest lepszy z ta cebula;) no i jeszcze listek laurowy i ziele ang;) SMACZNEGO:)

Gość kokodzambol
np:classic_cool:

Gość balbisia
listek laurowy i ziele ang??? Toz to profanacja rosołu!!!!!! Marchwi nie za duzo- bedzie za słodki.

Gość gassdaaa
pod koniec gotowania zawsze łyzeczke cukru , no i duzo selera oraz jakis kawalek chocby najmniejszy wolowiny :) a cebule przypiekam nad gazem tak zeby sie spaliła i taka wrzucam :)

Gość blaszanka
ja również dodaję ziele angielskie i listek laurowy... Dodaję jeszcze kostkę knorr drobiową i wołową sól, pieprz maggi, trochę vegety jak mam zielony seler świeży to też dodaję no i maggi tez zielone jak mam aa i jeszcze zieloną pietruszkę... Czasami robię rosół z połówki kury i pół kurczaka albo 3 porcje rosołwe (zalezy jakie duże) i np dwie ćwiartki - nie zawsze kupuje calego kurczaka na częsci wychodzi taniej (bez piersi oczywiście)

Gość gość
kostki wołowe i z kury ,vegeta ,maggi sama chemia - to ma być rosół!!!!!? blee prawdziwy rosół to sama natura a nie glutaminian sodu itp

Gość gość
fileta z kurczaka dodaj wtedy jest pyszny

Gość gość
Nie dawaj dużo marchewki bo rosół będzie za słodki :(

Gość gość
porcje rosołowe, trochę pora,3 mniejsze marchewki, mała piertuszka magii ja sobie je mrożę no i przyprawy i wsio.

Gość gość
lubczyk

Gość gość
ja robie jak pokazywali w tv udka ,cos z miesa wolowego /obojetnie/. cos z wieprzowego.Zalewam woda jak sie pogotuje 4 minuty wylewam,plucze. Zalewam zimna woda.gotuje na malutkim gazie.Dodaje cebule przesmazona z lupinami,grzybka,lisc pieprz ,ziele.Pozniej jak sie zgotuje sciagam odrobine szumowin,dogaje pod koniec wloszczyzne .troszke kapusty. W Sumie gotuje 6 godzin pryrli tylko. Wlewam do pojemnikow lub butelek i zamrazam.

6 godzin??? pół dnia gotować rosół?? toż to horror jakiś :D ja gotuję 20 minut, w szybkowarze, i lepszego nikt nie zrobi :D 🖐️

Gość gość
a ziemniakami robisz?

Ja wrzucam porcje rosołową i kawał wołowiny, zalewam wodą i gotuję. Później zbieram szumowiny, wrzucam włoszczyznę - marchew, pietruszke, selera, pora, ziele angielksie, pieprz i liść laurowy. Po około 2 godzinach dorzucam przypalona na gazie cebulę i natke pietruszki i gotuję jeszcze z godzinę. Przed wyłączeniem gazu dopiero dodaję trochę soli i na tym kończę gotowanie.