Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjlkjljkl

co na bol ucha - jestem w pracy- umieram

Polecane posty

Gość kjlkjljkl

co na bol ucha - jestem w pracy- umieram

Gość kokodzambol
ogrzej sobie ucho lampka, jelsi sie nie wstydzisz, bo moze to troche glupio wygladac:D. po prostu poloz profil na stole i nachyl lampke, powinno chwilowo pomoc.

Gość Alfredo H.
Niech ci koleżanka obciągnie. Zapominisz o wszystkim.

Gość kjlkjljkl
nie mam lampki przy biurku. do lekarza ide dopiero za godz. jak dozyje do tego czasu

Gość wyskocz do apteki i ...
... blagaj o ketonal! to jedyne co pomaga oprocz antybiotyku, wiec wizyty u lekarza tak czy siak nie staraj sie ominac... wiem co mowie...

Gość cytryjka
Moze masz niedaleko aptekę? Mi kiedyś pomógł olejek kamforowy, zanurzyłam w nim wacik i włożyłam do ucha. Rozgrzał je i wszystko przeszło.

Gość kjlkjljkl
a ten ketonal to na recepte. kur... juz mnie boli od wczoraj.kupialam olejek komforowy i myslalam ze pomoze. wcale nie czuje zeby mi ucho rozgrzewal. dzis sie umowilam rano do lekarza ale dopiero na 14. czuje sie strasznie....

Gość kjlkjljkl
chce :-)

Gość kokodzambol
sprobuj z olejkiem, cos co rozgrzewa jak lampka:D

jak amsz jakis olejek do masazu, albo jakikolwiek, to zrób sobie masaż, kolistymi ruchami wymasuj porządnie ucho na zewnątrz i delikatnie małżowinę wewnatrz, aż poczujesz że ejst bardzo ciepłe i czerwone - tzn ze ejst dobrze wymasowane. Tylko po tym lepiej nie wychodzic przez jakiś czas na dwór. Roślina Geranium tez jest dobra, wystarczy zwinąc płatek w kulkę i włożyć ją do ucha, ale tak żeby można ją otem bylo wyciągnąć, za bardzo więc nie wpychaj do śrdoka

Gość niab
kup kilo soli, bo ona podobno trzyma temperature i nagrzej i przyloz przez recznik albo sciereczke jak masz

Gość kjlkjljkl
a ten ketonal to co za lek? mam olejek w pracy. ale w aptece powiedziano mi ze tylko wmasowac go a nie namoczyc. moze zle go stosowalam

Gość lkjh
krople otinum:D

Gość blaszanka
polecam obojetnie jaki lek przeciwbólwy ja brałam polopirynę S bo też umierałam z bólu zanim poszłam do lekarza. Lekarz powiedział że dobrze zrobiłam bo faktycznie mi złagodziło. Ale czym prędzej po pracy musisz iśc do lekarza- samo nie przejdzie na bank. Współczuję CI bo wiem co to za ból ...

Gość wmasowac ...
eee ;/ najlepsze sa oklady, wiec pomysl z wacikiem jest jak najbardziej wskazany :) musisz isc do lekarza ... bez kropli do ucha sie pewnie nie obejdzie ;/

Gość Apap
2-3 tabletki Apapu.

Gość blaszanka
czasami nie wlewaj olekju do ucha!!!!! Mozesz delikatnie nasączyć wacik i płytko wsadzić do ucha i oprocz tego jeszcze koło ucha posmarowac Ale uważaj żeby ci nic nie poleciało do środka...

to bardzo silny lek przeciwbolowy, po nim na bank przejdzie na kilka godzin, ale niestety na recepte... ja mam nawracajace zapalenia ucha... kiedys udalo mi sie wyblagac u kobiety w aptece, a recepte przynioslam po wizycie u lekarza...

Gość kjlkjljkl
namoczylam ten wacik...zobaczymy.kurde szkoda ze ten ketonal na recepte. sluchajcie a lekarz rodzinny moze przepisac mi jakies leki. laryngolog jest na drugim koncu miasta i nie wiem czy dzis zdaze do niego

moze moze... mnie skierowali do laryngologa dopiero za trzecim razem...#

Gość kjlkjljkl
pracuje na wsi w szkole. nie ma tu apteki... mam nadzieje ze ten olejek zadziala zanim pojde do lekarza. kurde nie czuje ciepla w uchu. kiedy to zaczyna dzialac

Gość blaszanka
to zależy od lekarza mnie np od razu skierował do laryngologa nic mi nie przepisując:( Musiałabym wtedy czekac tydzień na wizytę bo nie było miejsc więc musiałam iść prywatnie...:(

Gość kjlkjljkl
kurde no nie strasz mnie... myslisz ze jak powiem o krpolach jakis i o tym ketonalu to mi przepisze. wczoraj to nawet kropli mi nie chciala w aptece sprzedac. jedynie ten olejek. powiedziala : do lekarza!

Gość kjlkjljkl
po tym olejku to jakby mi cos strzelalo w uchu

Gość kjlkjljkl
tez tak mieliscie ?????

Gość Wilk89
Weź Gardan, mi zawsze pomaga na bardzo silne bóle. Jest bardzo mocny, ale możesz go kupić bez recepty.

Gość gość
Heh,myslisz ,ze od dziesieciu lat czeka na poradę :-).Swoją drogą to krople Ototalgin sa dobre na bol uszu .