Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evelinka22

Peknieta prezerwatywa

Polecane posty

Gość Evelinka22

Witam! Na poczatku zaznacze, iz mam 22 lata, jestem mezatka. Wczoraj kochajac sie z mezem pekla nam prezerwatywa ... Zdarzylo sie to po raz pierwszy. Ostatnio miesiazcke mialam 6-10 sierpnia.Teraz spoznia sie juz o pare ladnych dni, ale ciaza jest wykluczona.Mialam niedawno sporo stresu, infekcje pochway oraz przezebienie, wiec to wszystko wplynelo na opznienie miesiaczki na ktora czekam 8aby byc 100 % pewna, zrobilam trzy zesty ciazowe roznych firm i wyszly negatywnie). No ale wlasnie wczoraj nieszczesna prezerwatywa pekla.Wedlug moich wyliczen, jest to juz 43 dzien cyklu.Moje obserwacje sluzu pochowowego wykazuja, ze mam dni nieplodne.Poza tym maz nie do konca byl we mnie, ale nie mamy oboje pewnosci jak wiele nasienia z tej peknietej prezerwatywy dostalo sie do pochwy.Mam teraz pytanie - jaka jest szansa na ciaze? Zaznacze, ze tej ciazy nie chce, poniewaz nie jestesmy jeszcze na to gotowi ani psychicznie ani materialnie.Rozwazalismy tabletke 'po' ale uznalismy ze bylaby to zbyt duza ingerencja w moj organizm, poza tym nie moge jakos zniesc mysli ze powstrzmalabym zycie ktore sie we mnie chce rozwinac. Bede wdzieczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość gosiak mały ...
nie jestem ginekologiem ale raczej nie.. zreszta zrobić dziecko to nie jest tak siup udrazu my staramy sie 2.5 roku..

Gość musztarda
Jakie życie? O czym Ty mówisz? A szansa jest zawsze, szczególnie, że cykl masz rozregulowany.

Gość malumnecessarium
zdecydowanie nigdy nie wiadomo co jest nam pisane, niby nie jest chop siup ale co z wpadkami? wystarczy raz i kobieta zachodzi w ciążę. poza tym ską można wiedzieć czy się teraz akurat jest w ciąży czy nie? :) są i takie przypadki i inne hehe. pozdrawiam i wierze że wsz będzie po Twojej myśli.

Gość Evelinka22
Musztardo , mowie o tym co jest napisane w ulotce, czyli m.in. : - utrudniani zagnieżdżenie zapłodnionej komórce jajowej (jeśli do zapłodnienia doszło) - działanie poronne. - podany w czasie do 72 godzin po stosunku może mieć działanie wczesnoporonne to jednak zastosowany we wczesnej ciąży (w późnej tym bardziej) nie jest lekiem poronnym. Dziekuje za wypowiedzi.Ja wiem, ze wszystko jest mozliwe ;) Mam niestety sklonnosc do panikowania.Kurcze, zawsze uprawiamy seks z glowa, swiadomi zagrozen, zawsze z zabezpieczeniem.A tu taki psikus ;) Nie jestem gotowa na dziecko, ale gdybym zaszla w ciaze, to musialabym je zaakceptowac.Tabletka 'po' nie przemawia do mnie , niestety.Boje sie tej nazwy 'wczesnoporonna' . Pozdrawiam.

Gość musztarda
Tabletka „po” przyjęta przed owulacją hamuje jej wystąpienie, uniemożliwiając zajście w ciążę. Natomiast jeśli przyjmiesz preparat w późniejszym czasie, po owulacji, utrudnia on plemnikom przeniknięcie przez zagęszczony śluz. Wbrew wszelkim mitom, które wyrosły wokół antykoncepcji doraźnej, pigułka „po” nie ma działania poronnego. Mechanizm jej działania polega na zapobieganiu owulacji (jajeczkowaniu) i zapłodnieniu, a także powodowaniu zmian w błonie śluzowej macicy, nie dopuszczając do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej. Gdy pigułkę przyjmiesz zbyt późno, kiedy dojdzie już do zagnieżdżenia, nie wpłynie ona negatywnie na zarodek, ale podtrzyma rozpoczętą ciążę i stanie się jej sprzymierzeńcem. Dotychczas nie odnotowano na świecie żadnych doniesień o niekorzystnym wpływie antykoncepcji doraźnej na rozwój płodu i narodziny dziecka. Gdyby doszło do zapłodnienia, to tabletka nie usunie ciąży, wręcz ją powstrzyma.

Gość musztarda
Podtrzyma miało być.

Gość musztarda
To nie jest tabletka wczesnoporonna, ile razy można o tym pisać i tłumaczyć. Nie dociera. Ona nie dopuszcza albo do owulacji, albo do przeniknięcia plemników, a nie do poronienia.

Gość Evelinka22
Rozumiem.

Gość **thats me
escapelle to nie jest wczesnoporonna!! ona nie doprowadza do zaplodnienia!! co wy 100 lat za murzynami jestescie? ;| nic nie proonisz kobieto, i Ty masz 22 lata? ;|

Gość Evelinka22
Nie chodzi o Escapelle.A taka wiedza nie byla mi wczesniej potrzebna, dlatego tez w tym temacie slabo sie orientuje.

Gość pechowyanioł
jak pech to pech:/ 13 w piątek w czasie stosunku pękła nam prezerwatywa, dodam iż do wytrysku nie doszło a według moich obliczen były to moje dni niepłodne. 14 powinnam dostać okres a tu ani widu ani słychu, pojawił sie jedynie biały dość gęstawy śluz. JAkie są szanse że jestem w ciąży Z góry dziękuję za odp:)