Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcie bo nie wiemco kupic

loreal pure zone czy garnier czysta skora?co lepsze?

Polecane posty

ktore z tych serii jest lepsza_? mam cere problemowa tzn tlusta z wypryskami co polecacie? buzka

Gość yjtkuykyhtg
wiadomo ze loreal troche lepsza marka, ja mialam to i to i z obu bylam zadowlonona

miałam jedna i drugą serię, obie tak samo fatalne dla skóry. polecam kostkę Sebamed (nie wiem jak reszta tej serii, ale kosta super). też cera problematyczna

Gość csnkbfoe
ja po garnierze mam non stop tlustą skóre, nie dla mnie, co do lloreala to nie używalam

moja cera jest do bani,nie wiem juz jaki zel do mycia twarzy kupic i potrzebowalabym jakiegos dobrego kremu matujacegp doradzcie cos buzka

może Ty masz to, co ja - nie tłustą/mieszaną cee tylko tak przesuszoną kosmetykami, że się skrajnie przetłuszcza.. ogólnie nie kupuj NIC z tych drogeryjnych kosmetyków, lepiej zapłacić więcej i kupić w aptece coś porządniejszego (poczytaj na wizażu, zapytaj farmaceutkę etc) - akurat ta kostka sebamed jest do kupienia w rosmanie, ale wyjątkowo naprawdę jest dobra, nie podrażnia, dobrze myje i moja skóra naprawdę lepiej wygląda. poza tym radzę wybrać się do dermatologa.. kosmetyki typu loreal, garnier zawierają tylko składników nieodpowiednich dla młodej skóry, ze szok. w moim przypadku dopiero mycie delikatnym mydełem o odpowiednum ph i porządne nawilżanie przyniosło jakieś niewielkie efekty..

samanta .ja mam 24lata...i nie uzywam zadnych wysuszajacych kosmet.wiec nie mam przesuszonej..do tej pory uzywalam ives rocher(zel rumiankowy do mycia twarzy)i kremu yalia na noc ale widze ze skora mi sie cos"chrzani",jest tlusta ,.mam wypryski i musze dzialac!nie wiem co robic ,co kupic buzka

co do sebamedu--mozna zmywac tym mydelkiem takze makijaz? widzialam te serie w dm i rossmannie ,musze sie temu dokladniej przyjrzec

ja mam 22 ;) i myślałam, że mieszana cera to mój koszmar i zawsze muszę się swiecić.. dopiero teraz odkryłam mniej więcej, co jest przyczyną tego świecenia itd. miałam robione takie powierzchowne badanie skóry i z niego wyszło, że mam właśnie b. suchą skórę i stąd przetłuszczanie - może u Ciebie jakiś kosmetyk zaczął powodować problemy, zapychać etc? od bardzo dawna tego używasz? na pewno nie przestawiaj się na żadne garniery i loreale, to naprawdę jest sama chemia i szok dla skóry..

nie wiem czy można makijaż, ja zmywam najpierw makijaż dwufazową Ziają a potem przemywam jeszcze mydełekiem, na koniec nawilżanie kremem (emolientem) Humektan (nie ma czym zapychać więc dla mnie zbawienny), albo raz na jakiś czas Zajowy kremik oliwka czy takie coś - zielone opakowanie. z toników etc sporadycznie bardzo używam Iwostinu do suchej skóry, ale naprawdę rzadko..

samsta--ja nie mam niestety dostepu do ziajki bo mieszkam w niemczech... wlasnie dzis wybieram sie do drogerii i nie wiem co kupic.. ja ten zek i kremik stosuja tak od roku ,teraz musze zmienic bo mi cos nie odpowiada,, a znasz moze serie AOK? poczekaj zaraz wstawie link,musze poszukac w necie buziak

nigdy nie miałam nic z tej serii niestety, nie kojarzę jej nawet zupełnie pewnie coś zaczęło Cię zapychać z tych kosmetyków, które stosowałaś.. (a nie zaczęłaś/zmieniłaś antytabsów brać, nie używasz nowego podkłądu etc..?) poczytaj na wizażu (ale nie wiem gdzie dokładnie, ja jak wlezę na wizaż to siedzę pół dnia szukając i zapisując.. heh ) o składach kosmetyków i zapychaczach - ja doszłam w ten sposób własnie do kremu Humektan i jak na razie jestem bardzo zadowolona. ograniczyłam też ilość kosmetyków myjących w ogóle, do twarzy tylko regularny piling i ta kostka do codziennego użytku

samanta,odezwe sie pozniej,musze zmykac dzis na rzie nic nie kupie,poczytam jeszcze na wizazu dzis wieczorem biore valette(czyli jeanine)od ponad 3 lat... podkladu nie uzywam,tylko puder i bronzing jaki podklad polecasz? do pozniej buzka

jeszcze nie znalazłam podkładu idealnego, na razie znalazłam taki PUDER :D puder transparntny KRYOLAN Anti-Shine - naprawdę matuje! na kilka godzin, co wcześniej nie było możliwe w moim przypadku..

Gość witch hazel
tez mialam sporoe klopoty z cera, nic nie pomagalo... kupilam tzw. witch hazel, czyli wyciag z oczaru wirginskiego i... SUPER!!! pierwszy raz od paru LAT mam super skore! sprobuj... ja mieszkam w USA i za swoj zaplacilam niecale 2$. Stosuje go jak tonik rano i wieczorem i na to krem clean and clrea dual moisture - najlepszy krem do twarzy jaki mialam :) do wszystkich znajacy angielski polecam stronke http://makeupalley.com/product , zawsze tu czytam recencje kosmetykow i w ten wlasnie sposob odkrylam to o czym pisalam wyzej :) polecam naprawde OCZAR

Gość do samanty
a jakiego peelingu uzywasz? :) Mi cera sie pogorszyła ostatnio :( chyba wlasnie przez te glupie toniki :/ wczesniej nie uzywalam prawie nic.. i bylo si, a teraz? :|

Gość mini miś
Jak mieszkasz W Niemczech, to kup sobie Vichy Normaderm, na dzień i noc (koszt - ok. 13 Euro szt.), a do przemywania wodę termalną. Pryszcze i "tłustość" przejdą ci jak ręką odjął. Wiem, bo sama stosuję tę metodę... Mam 26 lat i cerę "jak świeże winogrona";) a w wieku 23 lat myślałam, że mnie po prostu cholera weźmie, bo nagle mi się znikąd pojawiły takie pryszcole, że hej... Na szczęscie to przeszłość:)

Gość mini miś
Za polskie Vichy nie ręczę, czytałam - nawet tu, na Kafe, że dziewczyny nie są zadowolone... Ale dla mnie - nie ma lepszych kremów.

Gość sibi
ja używam hydrolatu oczarowego jest doskonały jako tonik przy cerze z rosszerzonymi porami i przetłuszczającej się,a skóre oczyściłam mydłem alep premium i do tej pory nie uzywam nic zapychajacego i jest czysta,bo skóra dobrze jest oczyszczona i odżywiona ,bo stosuję oleje zamiast kremu i jest super

Gość witch hazel
hej sibi znow sie spotykamy ;) 🖐️ oczar i tylko oczar! :D

Gość SZALONA-AGUSKA666
MIAŁAM OBIE SERIE,L'OREALA CHOCIAŻ LUBIĘ TO TA SERIA PURE ZONE-JAK DLA MNIE KOMPLETNY NIEWYPAŁ,PODRAŻNIAŁ MI SKÓRĘ,W DODATKU ZROBIŁY MI SIĘ ZASKÓRNIKI JAK GO UŻYWAŁAM,GARNIER CZYSTA SKÓRA BYŁ OD NIEGO LEPSZY ALE TEŻ ŻADNA REWELACJA,NIE POLECAM ŻADNEGO.DLA MNIE SUPER BYŁ ŻEL I KREM VICHY NORMADERM,PO IWOSTINIE ŻELU TEŻ ROBIŁY SIĘ SYFY

pilingu używam raczej mechanicznego, niż enzymatycznego, na razie testuję enzymatyczny i wolę jednak mechaniczny, z dużymi drobinkami najlepiej - Joanna ma takie fajne, w małych buteleczkach pomarańczowe, truskawkowe, kiwi etc - te bardzo lubię do twarzy. ja z Vichy też nie byłam zadowolona, ze 3 lata walał mi się w łazience Normaderm czy coś takiego, dla mnie nie działał wcale. Elinka - może i to samo, jednak po serii pure zone loreala miałam bardziej podrażnioną skórę niżp o garnierze (w ogóle, kiedy myła buźkę żelem loreala i wycierałam potem ręcznikiem to się robiły trwałe odbarwienia koloru w tych miejscach gdzie dotykałam twarzy po myciu tym zelem - musiał być nieźle \"żrący\" ;) )

hi laski super ze robilo sie nas wiecej! wczoraj juz nie bylam na necie wiec dopiero teraz widze wasze wpisy! poszlam jednak wczoraj do tej drogerii...stoje i stoje przed tymi cholernymi polkami i nie wiem ktory kupic..ogladam je dokladnie,sklad itd przejrzalam sklad wlasnie tych kremow AOk-chemia loreal-chemia garnier-chemia,parafina,oleje,perfum swinstwo! juz po paru minutacj zrobilo mi sie zle... po drugiej stronie znalazlam wspomniana juz przez samante serie sebamed... nie zastanawilam sie dlugo i kupilam mydlo i krem z 2%witaminy e dzis zamierzam dokupc jeszcze zel myjacy do twarzy,mydlo jest troche dziwne-nie pieni sie jak na razie widze mala poprawemna rezultaty trzeba pewnie dluzej poczekac... dam znac ps.co do nermadermu to trzeba by wyprobowac buzka i do pozniej

bo ogólnie tych kostek jest kilka - zielona, taka jakaś dziwna o nieokreślonym kolorze, biała.. ja mam tę białą - pieni się, może faktycznie słabiej niż zwykłe mydło, ale ona nie zawiera mydła więc pewnie dlatego ;)

Gość aaaaddka
najlepiej do cery trądzikowej wybierac kosmetyki o pH około 5; 5,5

Gość Daniooooo
Chcialam was uswiadomic ze l'oral i garnier to jedna firma !!!

Gość Daniooooo
Chcialam was uswiadomic ze l'oreal i garnier to jedna firma !!!