Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem- pomóżcie

Gdzie rodzić? Prywatna klinika- Dolny śląsk

Polecane posty

Zna ktos jakas prywatna klinike na dolnym slasku? Jestem w szostym miesiacu i rozgladam sie za dobrym szpitalem, a jeszcze lepiej za klinika prywatna gdzie za oplata bede miec dobre warunki podczas porodu i po. Poza tym z powodu komplikacji podobno bede miec cesarke, ale moze jeszcze sie to zmieni i bede rodzic naturalnie, ale i w tym i w tym przypadku chcialabym miec dobra opieke i dobre warunki.

up up up

Gość ja sie znam
Jeżeli jest ryzyko jakichkolwiek komplikacji lepiej rodzić w szpitalu, w którym jest oddział patologii noworodka, zawsze bezpieczniej. Prywatne kliniki są dobre jak całą ciążę jest wszystko super i ryzyko powikłań małe przy porodzie.

ok, ok, tyle ze w szpitalu gdzie moj lekarz pracuje i gdzie potencjalnie powinnam rodzic nie ma oddzialu patologi niem... Takze doopa i tak trzeba jesli pojdzie cos nie tak zawiezc dziecko do innego, ale oddalonego o 10nmin jazdy wiec niedaleko, natomiast tamtejszy oddzial polozniczy delikatnie mowiac jest nieciekawy- od a do z, takze nie mam jakby ciekawszej opcji. A jesli chodzi o komplikacje to sa one tylko ze mna zwiazane i dzicku nie grozi nic(podobno)

piszac tamtejszy mam na mysli ten szpital do ktorego wiaza dzieci na od patologii jak cos jest nie tak.

Gość aaddeerraaaa
i gdzie rodzilas?? bo ja teraz jestes w podobnej sytuacji.

nie musisz rodzic tam gdzie pracuje twoj lekarz. tak jak ktos napisal njalepiej rodzic tam gdzie jest patologia noworodka i tlumaczenie ze szpital z patologia noworodka jest bezsensu bo kobieto nawet nie zdajesz sobie sprawy ze transport noworodka ktorego zycie jest zagrozone moze byc smiertelny. powinnas myslec o dziecku a nie o swojej wygodzie bo to zycie i zdrowie dziecka jest najwazniejsze

Gość zofka24
jeśli szukasz miejsca na poród, w którym będzie kameralnie, ciepło i życzliwie, polecam Mikulicz w Świebodzicach - rodziłam tam w kwietniu tego roku, początek naturalnie, zakończyło się cesarką (z powodu spadającego tętna Małej), której nie chciałam, a mimo to wspominam ją dobrze, bo personel na bloku był zgrany błyskawiczny i niesamowicie życzliwy; wybrałam ten oddział świadomie, po wcześniejszej wizycie i rozmowie, gdyż oczekiwałam sprzyjającej atmosfery i możliwości aktywnego porodu; nie ma tam przymusu niczego, zaleca się prysznic, masaż brodawek i chodzenie, niczego nie narzuca; po porodzie zostałam ok. 1,5 tyg. z powodu infekcji Małej i mogę powiedzieć, że położne i pielęgniarki od noworodków to świetne babki i robią doskonałą robotę (opieka noworodkowa to podobno rzadkość w szpitalach, a tam jest full serwis, pomoc, rada. itp.); powodzenia wszystkim oczekującym swych pociech :)!

ja również polecam Mikulicz w Świebodzicach: kameralna, mila, rodzinna atmosfera jest ogromnym plusem- położne mają czas na rozmowę, chętnie pomagają i okazują wsparcie:) w każdej sytuacji potrafią działać z korzyścią dla mamy i dziecka:) jestem zadowolona z porodu w tym niewielkim szpitalu. Ha! mało tego: posiadają znieczulenie wziewne, które bardzo mi pomoglo. Uczestniczyłam w zajęciach szkoły rodzenia (one są płatne). Wiem, że kobiety, które należą do przychodni mogą chodzic na zajęcia z edukacji przedporodowej zupełnie za darmo!:) za darmo są też porody rodzinne, a to jest ogromny plus, bo w porównaniu z wielkimi szpitalami osoba towarzysząca nie czuje się jak piąte koło u wozu:) pozdrawiam