Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia16111988

Grzybica pochwy...po raz kolejny!!!

Polecane posty

Gość andzia16111988

Drogie Panie, oczywiscie jak w temacie chodzi o grzybice pochwy, jednym slowem masakra! Bylam ostatnio o ginekologa przepisal mi fluconazol i globulki dopochwowe clitrimazol. No oczywiscie pomoglo ale czuje ze grzybica znow wrocila. Przestrzegam wszystkiego, higieny itp a mimo to wrocilo, pytanie dlaczego?? ale glowie co mnie interesuje to to, czy isc jeszcze raz do gina zeby przepisal co innego czy moze zastosowac czosnek ktory przez wiele dziewczyn jest zachwalany?? co byscie radzily, bardzo prosze o odpowiedz!!!!!!

Gość andzia16111988
aha, no i jeszcze na dodatek biore od tej pory caly cza lacibios femina no i nie pomoglo:(

Gość ja sie znam
Tez parę razy to miałam, nawet ostatnio miałam wymaz po leczeniu bo coś tam lekarce dalej nie pasowało i wyszło że grzyba nie ma a lactobacillusy na ++, czyli fizjologiczna flora. Obawiam sie nawrotu mimo wszystko, to jest właśnie takie cholerstwo. Z czosnkiem nie probowałam i nie zamierzam.

Gość andzia16111988
a czy ja moge sie wybrac z tym do zwyklej internistki bo wizyte u ginka mialabym dopiero w nastepnym tygodniu, czy ona moze przepisac mi cos sensownego??

Gość kupcie sobie....
saszetki tantum rosa w aptece bez recepty, rozpuście w pól litra cieplej wody i zrobcie irygacje, na mnie dziala zawsze w 100%, jak 1 raz nie zadziala to 2 razy (2 razy wieczorem przed snem), zadne kremy ano globulki na mnie tak nie dzialaja, juz nie pamietam kiedy bylam u gina z powodu grzybicy ...

Gość pomagajcie
tym sie myje?

Gość kupcie sobie....
nie! mycie z zewnatrz nic nie da. Kupujesz sobie taka gruszke do irygacji, napelniasz ja roztworem wkładasz jej koncowke do pochwy i płukasz pochwe w srodku, u mnie sprawdzone i dziala zawsze :)

Gość Blask Słonca
skoro ci grzybica non stop wraca mam pytanie a twój partner seksualny tez sie leczy??? bo u mężczyzn przechodzi to bezobjawowo ......

Gość andzia16111988
wspolzyjemy TYLKO z prezerwatywa wiec raczej nie trzeba go badac. Bylam u ginekologa, przepisal mi pimafucin-3 globulki dopochwowe, fluconazol i powiedzial zebym przez 6 miesiecy- pierwszego dnia miesiaczki brala orungal(rano i na wieczor), tylko chcialabym zapytac WAs-bo moze wiecie(zapomnialam zapytac lekarza:/) czy mozna je brac z tabletka przeciwbolowa, bo mniezawsze pierwszego dnia okresu bardzo brzuch boli.

Gość Oleńka93
Ja miałam grzybice tylko jeden jedyny raz. Rok temu wróciłam z wakacji i zaczęło pieczeć i swędzieć, więc poszłam do ginekologa. Brałam Gynazol i przeszło i do tej pory jestem zdrowa.

Gość andzia16111988
????

Gość tez znow to maammmm
mialam miesiac temu dostalam clotrimazolum (dodam ze bralam tez antybiotyki) no i znow cos mi sie przyplatalo i znow dostalam clotrimazolum ale jak nie pomoze mamprzyjsc po silniejsze leki:(ale nie wiem co robic by tego nie miec???

Gość andzia16111988
ciezka sprawa z ta grzybica, ja juz mam ktoryś raz;/ jak sie tym razem nie wylecze to juz na prawde nie wiem....

Gość kitek8
Oleńka, ja też brałam ten gynazol. Na początku trochę się wkurzyłam na cenę w aptece. Ale teraz wiem za co płacę, bo bardzo szybko przechodzą te okropne objawy. A po drugie nie miałam brudnej bielizny tak jak po innych tego typu lekach. także polecam.

Gość aaaabbbbb
No właśnie... jak to jest z tym wypływaniem kremu?? Rzeczywiście tak mało go wypływa? Bo po globulkach jest strasznie. Co chwile zmieniam wkładki i bieliznę.