Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reneta

jak wygląda wizyta u ginekologa????

Polecane posty

Gość reneta
prosze napiszcze jeszce nogdy nie byla i troche sie boje:P np... jak sie rozebrac????

Gość reneta
bardzo prosze o jakieś poważne wypowiedzi, a nie... niegy jeszcze nie byłam u gina... i jest to dla mnie obce... wiec przed badaniem pewnie trzeba sie rozebrac bo przez ubranie ciezko wiec jak to wygląda???

nie wiesz jak sie masz rozebrac?? litosci :O lekarz przeprowadza najpierw wywiad, kiedy byla pierwsza miesiaczka, czy juz wspolzylas, czy w rodzinie np ktos mial raka... ja jeszcze nigdy nie trafilam na lekarza ktory bada piersi, chociaz powinni!!! wiec nalegaj. pozniej doktor powie ci ze masz sie przygotowac do badania, sciagasz spodnie, majtki i kladziesz sie na fotelu. jelsi zle lezysz to lekar powie ci czy masz sie zsunac jak polozyc nogi itd... mniej wiecje tak to wyglada

no a pozniej bierze wziernik pobiera wymaz do cytologii, wklada palce i uciska brzuch. to nie powinno bolec. sprawdza tym polozenie macicy i jajnikow, czy wszystko w porzadku czy nie masz powiekszonych narzadow.

Gość reneta
a tak bez niczegi sei klade na to krzeslo??? bo na filmach to przykrywają ich...

ale polska to nie film, sciagasz gacie w dol i jazda... ja tez jak pierwszy raz kilka lat temu poszlam do lekarza bardzo sie tym zdziwilam i odmowilam badania... ale teraz juz sie jakos przyzwyczailam, to nie trwa wiecznie, po 15 minutach sie wychodzi zazwyczaj z gabinetu jesli jest wszystko ok. a z racji tego, ze jestem teraz w ciazy to badanie trwa juz troche dluzej ;) ale tutaj chodzi o usg

Gość reneta
to ok, to juz chyba wszystko weim:) dzieki wielkie za odp. wiem ze glupio pytam, ale nie bylam jeszcze u gina i sie troche boje...

normalne pytania, chociaz podejrzewam ze gdybys poszukala to znalazlabys mnostwo takich tematow jak twoj. mozesz ewentualnie zalozyc spodnice wtedy nie bedzie krepacji tylko musi byc szeroka i nie za dluga :)