Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miliiiiiii

Jak jest na zaocznej pedagogice?

Polecane posty

Gość Miliiiiiii

Dopiero zaczynam i trochę się boję czy sobie poradzę. Będę studiowała w Fili Uniwersytetu JK w Piotrkowie Trybunalskim.

Gość Miliiiiiii
Hej nikt nie studiuje pedagogiki zaocznie????????

Gość ja studiuję ale na innej uczel
ni. Dla mnie te studia są łatwiejsze niż liceum, z niektórych przedmiotó jest czasem trudniej, ale bez przesady. Teraz trzeci rok zacznę, i mam problem jak praktyki odpękać, bo mam małe dziecko i 150 godzin nie mam jak odpracować.

Gość Miliiiiiii
a studiujesz zaocznie? Ja też mam małe dziecko i kilka lat przerwy w nauce dlatego się boję czy dam radę.

spokojnie dasz rade :) znam osobe ktora po 20 latach rozpoczela zaocznie studia na prawie i skonczyla z calkiem dobrymi wynikami, dala rade opiekowac sie dwojka dzieci i dbac o siebie i rodzine. na pedagogice jest latwiej wiec o nic sie nie bój :)

Gość Miliiiiiii
Dzięki za słowa otuchy. Najtrudniej jest się zdecydować i zacząć. Mam nadzieje że jakoś dam radę też mam dwójkę dzieci i mój synek właśnie w tym roku poszedł do zerówki. Tak, że będę się uczyła razem z nim. Mam nadzieję, że studia skończę przed 30 urodzinkami.

Gość Miliiiiiii
Hej jest tu może ktoś studiujący pedagogikę lub ktoś kto ją skończył?

Gość po pedagogice ciezko jest
znalezc prace. mowie to z wlasnego doswiadczenia

Gość Miliiiiiii
Moim zdaniem żaden kierunek nie daje gwarancji na znalezienie pracy a kończenie studiów które nas kompletnie nie interesują jest bez sensu. Myślę że wybierając studia trzeba przede wszystkim brać pod uwagę co się lubi i jakie są nasze predyspozycje. Jeśli po skończeniu pedagogiki nie znajdę pracy w szkole lub w przedszkolu to trudno będę szukać gdzieś indziej ale jeśli skończę np. administrację to na prace nauczycielki nie będę miała szans. Może jest tu ktoś kto ma podobne zdanie bądź uważa inaczej?

Gwarancji nie daje zaden. Jednak w okreslonych branzach jest duzo ofert pracy (np. nowe technologie, finanse) a w innych nie ma wogole. Tak wiec przed wyborem studiow zamiast tych predyspozycji i upodoban bardziej zajalbym przegladaniem ofert pracy ;) Kiedys bedac na licencjacie bardzo duzo osob stanowili ludzie po kier. hum. a nawet fizyce czy jezykach obcych. Studiowalem kier. ekonomiczny. Predyspozycji moz do takiej pracy nie mieli, ale po studiach prace znalezli...