Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sophidion

sposoby na przewijanie ruchliwego uparciucha

Polecane posty

pytanie do mam małych ruchliwców: jak radzicie sobie z przewijaniem swych pociech? od kilku dni przewijanie/przebieranie 9mies córki przypomina wrestling lub zabawę w kotka i myszkę- położona natychmiast przekręca się na brzuch i zwiewa lub siada, wszelkie próby przytrzymania jej owocują histerią. Próbuję odwracać jej uwagę ale z reguły nie zanim zdążę założyć jej czystą pieluszkę znudzi się i oczywiście ucieka,, najgorzej gdy trzeba ją umyć po kupie, a tu leżenie na plecach urąga jej godności... może są jakieś sposoby na takie wiercipięty?

Gość bjjjjjjjjjjjjjjjj
No coz, albo ty jestes gora albo corka, musisz poprostu byc zdecydowana i nie bawic sie w kotka i myszke, po kupie sprobuj myc mala w zlewie, nie musi lezec a jak dojdziesz do wprawy to umycie jej zajmie ci tylko chwile.

Gość moncia19871
witam hmm ja mam ten sam problem moj maly brzdac ma 10 miesiecy a na sama mysl o jego przewijaniu to mnie pot oblewa , ale mam sposob ktory sie z reguły sprawdza daje mu do reki krem na odparzenia mam taki z nivei (jest on w tubce i otwiera sie tylko góre on sobie go cycka i przewaznie zdarze go przewinac) chociaz czasem to wyciera dupa caly dywan za to po kapieli lezy grzecznie ale bawi sie wszystkim czym nie powinniem sie bawic.czyli kremy patyczki do uszu i tym podobne rzeczy z chlopcami jest gorzej troche bo trzeba dobrze ulozyc fiutka , bo inaczej sie obsika a po kapieli trzeba go odciagac pozdrawiam

teraz sie udalo zapomnialam o jednej cyfrze dawno mnie juz tu nie bylo to chyba dlatego SOPHIDION napisz jak ci poszla zmiana kolejnej pieluchy. myślałam ze moj maluch jest tylko taki zywy

Gość smierdzi i smierdzi
chyba wszystkie dzieci na tym etapie wiekowym tak mają nic tylko przebierac w locie :)

nie wiem czy wszystkie moja szwagierka ma o 5 tyg mladsza corke od mojego syna.czyli ona ma 9 miesciecy a ta mala jest taka powolna tylko siedzi ani nie raczkuje ani nic ta to ma raj nie wie co to jest zywe dziecko moj raczkuje zaczyna juz chodzic oczy mam na okolo glowy

Gość Mała .............
Dziewczyny to minie. Tez sie niezle umeczylam z przewijaniem corki wlasnie w tym okresie jak miala ok. 9 - 10 miesiaca. Zazwyczaj jej dawalam do raczek moj telefon, albo cos co wiem ze ja bardzo interesuje i ze ja na moment zajmie. W koncu jak juz to nie pomagalo to zaczelam kupowac pampersy-majtki:) Szybka i prosta obsluga. Ale na szczescie ten etap minal i ponownie moge ja spokojnie przewijac na lezaco - ma teraz 1,5 roku. Zreszta uzywam na zmiane zwyklych pampersow i p-majtek.

moj synek ma 6 miesiecy oi tez uprawiam z nim zapasy. odwraca sie na brzuszek.. wioec stawiam go tak na czworakach i ubieram pieluche w takiej pozycji.. coz zrobic :) nie ma innego sposobu a jesli chodzi o mycie to biore \"pod pache\" i tylek pod kran, wtedy jest spokojny bo lubi jak mu ciepla woda myje tylek :)

Ja to mam takie historie z Luśką od 4. miesiąca życia. Jedyne co skutkuje to dać jej coś do ręki interesującego i w tym czasie zmienić pieluchę ;)

Pampki majtki (easy up, up&go), mycie pupy pod kranem i cos ciekawego do raczki jak musze posmarowac pupe na lezaco.

Ja też mojemu małemu (skończył 10mc) daje coś interesującego do rączki, albo na stojąco przy kanapie. On stoi, trzyma się kanapy, a ja zmieniam pieluszkę:D

dzięki za odzew, chyba rzeczywiście przy grubszej sprawie będę myć pod kranem a tak to w locie, ciekawostki do rączki skutkują tylko gdy jest wyspana w dobrym humorze i i tak muszę się wtedy streszczać, po prostu dzieć nabrał awersji do leżenia na plecach.

MONCIA198712 dostała do rączki linomag z prikazem nauczenia się składu i nie zdążyłam tylko z lewym rzepem :D

ja myje w wannie mała stoi i sciska zabawki do kapieli wiec spokojnie moge podąrznie wyszorować. później układam na przewijaku na pralce daję do łapki kremy itd nad przewijakiem mam szafkę i ja uchwytach co kika dni zmieniam zawieszkę - raz sa to płatki bawełniane - mała się z nimi siłuje i oczywiscie drzwiczkami nie raz w głowe dostałam, lub jakiez troczki łańcuszki do przypinania smoczków coś co mała lubi gryźć . do tego zawsze robię jej idzie raczek nieboraczek - lub kominarz - dzieci lubią rymowanki, jak ma zły humor to jje spiewam puszka okruszka . ba nawet w ten sposób udaje mi się ją chwilke przewietrzyć ma 9 miesięcy i jest strasznym wiercipiętą :( bunt przewijaka miała w wieku coś po 6 miesiącu :( koszmar !! ale po tyg. poddała sie :D:D:D:D