Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homeopatia

homeopatia a operacja, narkoza....

Polecane posty

Gość homeopatia

Mój 1,5 roczny synek za msc ma operację-sprowadzenie jąderka do moszny - w pełnej narkozie. Homeopatka zaleciła nam kurację przed operacją jak i zaraz po. Na moje pytanie czy mówić o tym leczeniu w wywiadzie przed narkozą odpowiedziała, że absolutnie NIE, że jest to żle widziane przez lekarzy i, że nawet mogą odmówić mi operacji. Jestem zaskoczona takim stwierdzeniem; pierwszy raz mam do czynienia i z hompeopatią i z narkozą. Mam wiele wątpliowści-dlaczego mam ukrywać fakt przyjmowania przez synka kuleczek. Czy mogą one mieć jakiś wpływ na przebieg operacji, narkozy? Jaka jest zależność między homeopatią a narkozą? Wiem, że przed narkozą szczegółowo będą mnie pytać o przyjmowane leki i nie chciałabym też podać nieprawdy, by w razie (odpukać)jakiś komplikacji mieć czyste sumienie. Bardzo proszę o odpowiedź doświadczone osoby.

Gość homeopatia
czy są tu mamy które leczą homeopatią?

mimo że jestem farmaceutką to średnio w to wierze że homeopatia pomaga zrob jak uważassz ale co masz leczyc skoro i tak ma miec operacje

sama mam dziecko i nie daje mu nic homopatycznego jak byłam w ciazy to raz spróbowałam osccilococinum i bralm do az przeszło nie wiem zy poimogło czy wyzdrowiałam

i jeszce chcesz zataic prwde :O o zgrozo niby to nie ma wpływu na leki inne ale to twoje dziecko daj spokój z tlumaczeniem taj baby i powiedz że barał to i tamto

Gość lekarz*
musi o wszystkim wiedzieć, nie możesz nic ukrywać.

Należy wszytko lekarzowi powiedzieć przed operacją co podajesz synkowi chyba że uważasz sie za lepiej wykształconą w medycynie niż lekarz... I nie chodzi o to zeby\" w razie co mieć czyste sumienie\" ale zeby miec pewnosc ze nic nie zaszkodzi dziecku. Moze nie chodzi nawet o to ze to zaszkodzi ale np nie wolno nic jesc przed operacją itp. A jak dla mnie homeopatia to efekt placebo, zadziała jak uwierzysz.

Moje dziecko w lipcu też miało tą operację i tak szczerze powiedziawszy nie wiem co homeopatia ma wspólnego z tą przypadłościa.

Gość lekarz*
J_A_N_A ja również z pewnym dystansem podchodzę do tego sposobu leczenia. Poza tym autorko będziesz wypełniała kartę dla anestezjologa w której będzie rubryka dotycząca leków przyjmowanych przez dziecko.

Gość homeopatia
chyba, żle to opisałam, bo widzę, że nie zostałam zrozumiana. Ja nie chcę leczyć dziecka przed operacją... i homeopatia nie ma nic wspólnego z tą przypadłością. Te kuleczki mają jedynie wzmocnić organizm synka, pomóc w rekonwalescencji po zabiegu. Mojemu dziecku i dzieciom znajomym homeopatia bardzo pomogła, nie zgodzę się, że to efekt placebo, bo jak tak małe dziecko może uwierzyć w siłe kuleczek. Dorosły owszem, może sobie wmówić, że podświadomie coś działa... Nie jestem fanatyczną zwolenniczką homeopatii, poprostu one nam pomogły

Gość homeopatia
mam pytanie do Julii- czy możesz w skrócie opisać jak wyglądał ten zabieg, jakie badania robiliscie przed operacją? Jak synek zniósł ten zabieg. Do jakiego momentu mogłaś być z dzieckiem? Obawiam się tej narkozy.... :(

Gość homeopatia
myszka83 napisała "i jeszce chcesz zataic prwde o zgrozo niby to nie ma wpływu na leki inne ale to twoje dziecko daj spokój z tlumaczeniem taj baby i powiedz że barał to i tamto " przecież wyraźnie napisałam, że Mam wiele wątpliowści-dlaczego mam ukrywać fakt przyjmowania przez synka kuleczek.

Mów wszystko . MOżesz byc z dzieckiem do momentu zabrania go na sale operacyjną. Badania to mocz i krew. Zabieg trwa ok 30-40 min. Przed zabiegiem dziecko dostaje głupiego jasia. Po zabiegu będzie pod kroplówka i bedzie troszkę zdezorientowane i niemoże wstawać. po 3 dniach jesteście juz w domku, po tygodniu zdjęcie szwów. Blizny w podbrzuszu i na mosznie. Na mosznie u nas juz nie ma blizny a w podbrzuszu jeszcze troszke została. Nie martw sie będzie ok

Gość homeopatia
dziekuje

Gość homeopatia
nikt więcej nie ma styczności z homeopatią?

Gość m.............

Gość homeopatia
liczę, że jeszcze ktoś się wypowie

Gość nie ma zależnosci wg mnie