Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana868686

czy nadzerka może obnizać...

Polecane posty

czy nadzerka może obnizać poped seksualny? czy po usunieciu moze zmienic sie satysfakcja z wspołzycia? i czy brak orgazmow pochwowych moze byc tego powodem? wczoraj byłam na badaniach (usg), lekarz powiedział, że na jajnikach mam pęcherzyki (obu) stwierdził, że to nic złego, że takie "po prostu" są... i nic nie trzeba z tym robic (jak to powiedzial: nie widzi tu zadnych patologii) czy ktoras spotkała się / lub czy ma takie jajniki? wykrył tez duzą nadzerkę, napomnial, że mam ją taką jak kobiety juz po ciąży, pobrał mi wymaz do cytologi, kiedy bedzie miał wyniki bedzie mogl mi ja usunąć... boje się że dzieje się coś złego mam 22 l. pierwszy raz miałam dokładne badania, 2 lata temu pierwszy i ost. raz byłam i ginekologa (innego) juz wtedy powiedział że moge miec nadzerke, ale narazie nie trzeba z tym nic robić... wiem od razu powinnam się za to zabrac.... tak bardzo sie boje

nadżerka nie ma wpływu na popęd seksualny co do pęcherzyków to ja zawsze miałam na wynikach usg - liczne drobne pęcherzyki :) i jakoś jest ok

Od strony biologicznej nie ma powodu by nadżerka obniżała popęd seksualny. Jednak kobieta ją mająca może podświadomie mieć opory przed seksem wynikające z obawy o pogorszenie się stanu tego wrazliwego na wszeklie urazy miejsca jakim jest szyjka macicy. Drobne pęcherzyki widoczne na USG - o ile nie towarzyszą temu inne objawy (bóle jajników, nieregularne @) nie stanowia powodu do niepokoju. Pozdrawiam i zycze dużo zdrowia! 🖐️ :)

dziekuje bardzo za odpowiedzi miesiaczki mam regularne, ale ukucia jajnikow mi towarzysza jednakze nie nazwałabym tego bolem, moze jestem przewrazliwiona ostatnio na ich puncie dlatego je "czuję"