Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loplicka

Jakprzezyć tydzień mająć 20zł na jedzenie ?

Polecane posty

Gość loplicka

jw:P

Gość mogę Cię zaprosic na kolacje
ze sniadaniem :classic_cool:

Gość normalnie
makaron 1 zl, szpinak z 1-2 zl, keczup 2 zl

Gość bulii
zupki chinskie, chleb i pasztet smarowac cienko by starczyło na tydzien

zimniaki do tego śmietana- obiad nr 1. - ziemniaczki gotowane ze śmietaną obiad nr 2- placki tarte ze śmietana

Gość ruchacz podhalanski
5 suchych bulek ,pasztet + 3 tanie wina z biedronki jeszcze ci 5 zl na rano zostanie :P

Gość loplicka
te winka to mi nawet odpowiadają :D:D :classic_cool: a tak poważnie ;) to mam do dyspozycji 20jaj , 1/2 paczki musli + paczka kawy + pare pomidorów + te 20zł chyba kupie 1kg mąki ok 1,50zł makaron 1zł 1kg parówek z biedrony za ok 5zeta ok 19 sztuk paczke warzyw mrożonych ok 3zł najtanszą pasztetową 3zł ketchup 2zł litr mleka 2zł bania 5litrowy wody z biedrony za 1,55 :classic_cool: powinnam się w tej kwocie zmieścić :classic_cool:

Gość a co z kolacja
? :o

Gość loplicka
aaa jeszcze chleb ok 1,40 bedę się żywiła omletami z warzywami i ketchupem , smażonymi parówkami , parówkami gotowanymi z ketchupem , płatkami z mlekiem , warzywami na patelnie z smażonymi parówkami , moze nawet zupe warzywna na parówce ugotuję :P zagęszczoną maka i mlekiem .

Gość loplicka
jeszcze jajecznice na parówce moge zrobić i tosty z pasztetową i ketchupem :classic_cool: zyć nie mierać :D a zaoszczędzone 20zł wydam na jakis podkład do 12zł i tusz do rzęs :classic_cool: :D

Gość loplicka
jak dobrze , ze mam patelnie teflonową na oleju oszczędzam , a przy okazji dbam o swój poziom cholesterolu :P tak sobie mysle , że zamiast makaronu kupie lepiej jakieś 2papryki i marchewkę żeby dania były zdrowsze i smaczniejsze

Gość po co ci ta mąka

Gość suczka rządzi nim dalej
Ja robiłam zwykle oral:D i miałam więcej niż 20 zł:D na życie pozdrwaiam Ala B. z Torunia

Gość loplicka
a i jeszcze tocze kulki zlozone z koz z nosa i moczu mojego kota, wkladam do sloika i smaruje nimi kanapki. :classic_cool:

Gość bulii
a jaki chleb koszyje 1,4 bo u nas to zawsze powyzej 2 zł

Gość loplicka
spadaj podszywaczu! no mąka to do omletów i parówek w cieście , zagęszczania zupki

Gość loplicka
w biedronce taki pszenny kosztuje 1,19zł a i tak spiekam zawsze w sandwichu więc mi wszystko jedno jaki to chleb

Gość ja bym się nie wyżywiła
i gdzie wy macie makaron za 1zł?:O Paczka np. Lubelli kosztuje ok. 2,70, a lepsze makarony sa i po 9zół za 500g. I nie jedz parówek i innego ścierwa z biedronki:O To sam łój, papier (tak-PAPIER!!!!), zmielone kości, skóry itp>:O Kurwa, ludzie, takie jedzenie jest rakotwórcze:O Na wszelkich sympozjach ostatnio lekarze się głowią, co zrobić, bo obecnie w czołowce 3 najczęściej dopadających ludzi nowotworów jest rak jelita grubego. Powodują go przetwory mleczne, ponieważ mleko UHT i jego przetwory zawierają bakterie, które zmieniają florę bakteryjną jelit, nie pamiętam, jak się one nazywają. No i żarcie jest pełne chemii i gówna. Kupując pasztety , parówki itp. zrobione z gówna, za 10zł kilogram, kupujesz sobie raka. I to jednego z najgorszych. Nie wiem, czy wiesz, ale kłopoty z jelitami to porażka:O Chcesz potem nosić na brzuchu worek na własne odchody i jeśli w ogóle przeżyjesz mieć kolonoskopie co pół roku do końca życia?:O

Gość loplicka
przesadzasz ;)

Gość rezygnacja z internmetu to glu
glupota, przeciez oszczedza sie na telefonach, na plytach (muzyka/filmy), a poza tym mozna cos robic, latwiej cokollwiek znalezc.

Gość ja bym się nie wyżywiła
Jasne:) Powodzenia🖐️

Gość ja tych parówek nie daję nawet
mojemu psu, bo poprzedni umarł na raka wątroby:(

Gość loplicka
Oczywiście jestem mistrzynią sprzatania i nowoczesnych chwytów seksualnych - z lubością nadziewam się na rurę od odkurzacza wysmarowaną "Ludwikiem" śpiewając przy tym horaly gregoriańskie jednocześnie zlizując z ziemi wszelkie zanieczyszczenia znajdujące się w polu mojego widzenia. :classic_cool:

Gość loplicka
jaja mam wiejskie prosto od kury i pomidory z własnego ogródka więc jakoś tam się to równoważy . Zresztą teraz wszędzie pakują tyle chemii , że głowa mała , a nie jem zup z paczki ani nie piję napojów gazowanych i innych świństw . A net mam za darmo bo wliczony w czynsz beż możliwości płacenia mniej jeżeli nie chcę z niego korzystać , a faktycznie zaoszczędzam na telefonie .

Gość loplicka
no przecież ja nie jest tych parówek na okrągło :P

Gość salamandrrra
poprzedniczko: podaj linka do artykułu mówiącego o tym raku i papierze( sic) w parówach z biedronki Ja bym sobie kupiła 5 kg jabłek ( w oszołomie po 90 gr), kilogram cebuli ( 1,50) oraz zamiast omletów robiła nalesniki - zawsze to mniej jaj idzie. Do tego pół kilo słoniny do przetopienia na smalec ze skwarkami ( 2 zł), paczkę soczewicy ( 3 zł) i paczkę ryżu (3 zł). Soczewica jest bardzo syta i zdrowa, możesz ją jeść z ryżem ( polane tłuszczem ze skwarkami )albo zmielić ze podsmażoną cebulką i wykorzystać jako farsz do naleśników albo pierogów własnej roboty. Zamiast warzyw na patelnię kupiłabym raczej marchwewkę, paprykę, pieczarki i sama zrobiła taki warzywny mix. Przy jesiennych cenach warzyw na pewno wyjdzie taniej

Gość kopytka
z ziemniaków, jaja, mąki - robisz kopytka - pycha! z białego sera (na wagę jest tańszy niż paczkowany), ziemniaków, jaja i mąki - robisz leniwe z białego sera, jaja, mąki - robisz kluski serowe, tylko ubij białko to są delikatniejsze a jak masz czas to z mąki, jaja, sera, cebulki, ziemniaków - robisz pyszne ruskie pierogi mozna wyliczać w nieskończoność

Gość kopytka
pierogi z nadzieniem słodka kapusta+kasza gryczana+pieprz PYCHOTA kasza jaglana na słono i na słodko POLECAM

Gość kopytka
parówek nie polecam już wolę się żywić bezmięsnie a tylko raz za to co na parówki kupić kawałek ryby lub normalnego mięsa surowego