Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loplicka

Jakprzezyć tydzień mająć 20zł na jedzenie ?

Polecane posty

Gość przecież było napisane o
sympozjach:O 13:03 salamandrrra poprzedniczko: podaj linka do artykułu mówiącego o tym raku i papierze( sic) w parówach z biedronki Ja bym sobie kupiła 5 kg jabłek ( w oszołomie po 90 gr), kilogram cebuli ( 1,50) oraz zamiast omletów robiła nalesniki - zawsze to mniej jaj idzie. Do tego pół kilo słoniny do przetopienia na smalec ze skwarkami ( 2 zł), paczkę soczewicy ( 3 zł) i paczkę ryżu (3 zł). Soczewica jest bardzo syta i zdrowa, możesz ją jeść z ryżem ( polane tłuszczem ze skwarkami )albo zmielić ze podsmażoną cebulką i wykorzystać jako farsz do naleśników albo pierogów własnej roboty. Zamiast warzyw na patelnię kupiłabym raczej marchwewkę, paprykę, pieczarki i sama zrobiła taki warzywny mix. Przy jesiennych cenach warzyw na pewno wyjdzie taniej Myślicie, że najważniejsza i najaktualniejsza wiedza naukowa jest upowszechniana w internecie?:O Przecież to jest czyjaś praca i nikt nie umieszcza tego ot tak w necie, gdzie nie zarabia się na swojej pracy naukowej ani nie ma poszanowania praw autorskich. Żadnych wartościowych prac naukowych w internecie nie znajdziesz, bo NIKT ich nie publikuje. Wśród członków mojej rodziny jest 3 lekarzy, dwóch z tytułem doktora, moja ciotka jest profesorem ekonomii, ojciec mojego faceta ma tytuł profesora nauk medycznych, wierz mi, ze nikt z nich nie publikuje żadnych prac w internecie, ich znajomi też tego nie robią. Naprawdę rozśmiesza mnie pokolenie neo:O "Podaj link":O

Gość salamandrrra
owszem, badania nt. raka sama widziałam w internecie. Dodatkowo, przemądrzała panno z BARDZO WYKSZTAŁCONĄ RODZINĄ :P miałam okazję widzieć proces produkcyjny parówek w zakładzie mięsnym. I powiem ci tyle: nikt do parówek nie pakuje papieru ani kości. Fakt, sa to okrawki głównie tłuszczu i skór, a obok mięsa to co najwyżej leżało na półce, ale ty piszesz już wyjątkowe bzdury...

Gość kopytka
racja, a najbardziej rozśmiesz mnie i martwi bezmyślna wiara w Wikipedię, gdzie rzetelna wiedza miesza się z zasłyszanymi i nieprawdziwymi informacjami :-D :-O

Gość kopytka
ty byłas jako gość przy produkcji parówek :-D to co ci mieli pokazać? ja mam sąsiada, który pracował 2 lata w takiej rzeźni i przetwórni - teraz nie je niczego czego wcześniej sam nie widział w stanie surowego mięsa :-D widział wypełniacze parówek coś ala papier toaletowy :-O smacznego

Gość salamandrrra
kopytka: nikt dla mnie nie zmienił procesu produkcji,bądź pewna. Też widziałam tę obrzydliwą masę z której powstaje parówka i też nie jem od tej pory parówek :D. Ale wkurzają mnie bzdury typu: papier w parówkach. Nie jem też paprykarzu ( też widziałam proces produkcji) ani nie pijam herbatek owocowych - z tego samego powodu.

Gość Pani Bovary
a ja przeczytałam: jak przytyć w tydzień mająć 20 zł na jedzenie? :D

Gość akaokaoa
salamandra a czemu herbat owocowych?? jak sie je robi? a paprykaz?

Gość salamandrrra
wybacz, ale nie będę opisywać, bo producenci mogliby mnie podać do sądu za naruszenie dobrego imienia. natomiast jak ruszysz wyobraźnię, to na pewno jesteś w stanie wymyślić w jakim stanie może być owoc służący do produkcji takiej herbatki albo rybka do produkcji paprykarzu :O

Gość akoakoa
przeciez jestes tu anoninowa..w jaki sposob kltos mialby cie zaskarzyc.. hmm no ale te herbatki takie sproszkowane.. wiem ze marmolady sa robione z najgorszych, przygnilych owocow.. ehh

Gość salamandrrra
jestem tu anonimowa, ale jeśli np. bym napisała, że widziałam proces produkcji paprykarzu w czasie gdy wysiadła w zakładzie chłodnia, to bardzo łatwo dojść kiedy to było i kto obcy był wówczas na terenie zakładu. Jesteś bystrą dziewczynką, sama się domyślisz :D

Gość trutka dla ludzi
to o odpadach w parowkach to prawda. wypelniaczem wedlin mielonych jwst tzw mom. mom to w skrocie - mielone odpady miesne. w ich sklad wchodzi np.- mielone kosci drobiowe, skory,tluszcz, lapy etc. natomiast jesli chodzi o przetwory mleczne, to niedawno byl na ten temat program w tv. jogurt nie zawiera mleka tylko skrobie ziemniaczana, barwnik, chemiczne bakterie i konserwuje sie go perchydrolem, zeby nie plesnial. zaden z producentow jogurtu nigdy nie kupilby go w sklepie. polepszaczem chleba natomiast sa zmielona siersc zwierzeca i gips. czy wy naprawde o tym nie wiecie? we francji wiekszosc z tych rzeczy- mom i polepszacze etc od dawna jest zakazanych, u nas nie.tak wyglada kapitalizm. w interesie kZDEGO PANSTWA jest to, aby jego obywatele nie dozyli emerytur, bo one obciazaja budzet. wykancza sie ludzi takim jedzeniem. to tyle

Gość tak wygląda kapitalizm
:-O

Gość T.gsm
Ja to tobie współczuję. Wiem jak to jest i jak ciężko wtedy dać sobie radę. Mam podobnie. Ze względu na alimenty i poważna chorobę mam bardzo mało na jedzenie. Tylko trochę więcej niż te 20. Miałbym więcej gdybym oddał psa. Ale ta suczka jest ze mną już ponad cztery lata i chyba tylko dzięki niej jakoś się trzymam.