Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa Jagody

Co do picia dla 6 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość mamaa Jagody

Drogie mamy co podawać do picia takiemu maluszkowi, który dopiero zaczyna poznawać nowe smaki?

Gość czesc mamo
ja na poczatku dawalam wode z glukozą, teraz mala ma 6 mies i pije soczki ze sloiczkow od 4 mies wzwyz,herbatke hipp, a najczesciej wrzucam jabłko do sokowirówki z marchewką i podaje jej taki soczek

Gość terenia190
woda lub soczki produkowane dla niemowląt np. BoboFruit. Nie polecam wody z glukozą.

Gość terenia190
no i jeszcze herbatki Hipp

ja dawalam herbatki te granulownane dla dzieci i bobo fruty ale rozcienczalam woda mineralna zeby nie byly takie slodkie

Gość mamaAlusii
Ja córcię karmię piersią i ona wogóle nie chce żadnych soczków i herbatek nie mówiąc już o wodzie, za to daję jej często cycusia:)

Gość szafira
wodę niskozmineralizowaną, np. Gerbera. Po co glukozę? Albo herbatki granulowane z toną cukru?

Hym... Szczerze mówiąc, to Luśka ma rawie 11 miesięcy i mleko z cyca jej do picia wystarcza - teraz, bo w lecie chłeptała soki (upały). Jak jeszcze nic nie dawałaś, to rzeczywiście daj wodę. Ja dawałam BoboFruty i się dziecko przyzwyczaiło. Co prawda staram się dawać te bez cukru (soki, nie nektary), ale wiadomo ;)

Gość Agatmana23
Nie jestem pewna, ale z tego co się orientuję to niektóre z tych https://humana-baby.pl/kategoria/herbatki/ herbatek od Humany są chyba już od 6 miesiąca życia. Na pewno mają one bardzo dobry i bezpieczny skład, więc jeśli tylko nadają się od tego wieku, to bez problemu i stresu możesz podawać je swojemu dziecku!

Gość gość
Wode

Gość gość
Wodę.

Gość gość
Tylko wodę. Po co zapychac dziecko cukrem?

Gość gość
Moja córka ma rok i jak zaczęłam wprowadzać w 6 miesiącu nowe smaki tak do picia daje tylko wode..a soczki to tylko sporadycznie. Po co takie małe dziecko faszerowac cukrami?

Gość gość
dokładnie, tylko woda albo ewentualnie koperek czy inna herbatka ale też nie słodzona

Gość gość
wodę z kranu. Jeśli się boisz, to przegotowaną i przestudzoną, ale można prosto z kranu, bo dziś woda w kranie ma wysoką jakość w wielu miastach. Broń cię Panie Boże dodawać cukier, czy glukozę. Tylko woda, to ma służyć do picia.

Gość mazdanka

Takiemu maluchowi dawaj wodę,  moje tez piły jak były małe a teraz samej wody nie lubia tylko soki 🙂 Z tym, że też zarwacm uwagę na skład, te 100% sok np. kubus , albo przecierowe.