Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość time_to_time

Jak dbacie o swoje cialo?

Polecane posty

Gość time_to_time

Witam, Pytanie jak w tytule. Mam tutaj jednak na mysli nie tyko dbanie o skore, ale co robicie, zeby byc w dobrej formie? zeby energi starczalo do konca dnia? obecnie jestem zestresowana, zmienilam prace, popalam papierosy, odzywiam sie byle jak, na szybko. Mam malo energii, jestem przemeczona, mam wrazenie ze zemdleje itp. ~Cera poszarzala, wlosy wypadaja... Podpowiedzcie cos, jakis pomysl na kuracje 'energetyzujaca' cialo.

Gość prosisz i masz
1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne Szczegóły na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość prosisz i masz
dodatkowo do momentu przywrócenia równowagi: Selen+E Koenzym Q10 Żeńszeń. Magnez

Gość time_to_time
jest problem z punktem 1 i 4, bo zupelnie nie mam czasu gotowac i jem co popadnie, z reguly jak juz jestem baaardzo glodna. trudno o pozytywne nastawienie przy nadmiarze obowiazkow zawodowych (musze sie wykazac) i 12h dziennie w pracy. dzieki

Gość do time
ależ bardzo proszę, tylko odpisz czy realizacja pozostałych punktów pomogła i na ile?

Gość do time
jeszcze inne dbanie o ciało: 1.taniec 2.gimnastyka 3.pływanie 4.sport miłosny

zró sobie w domu (lujb pojedz na weekend) dzień spa. kąpiele, maseczki, masaże etc - i ustal sobie, że od tego dnia zmieniasz to co sie dzieje i zaczynasz bardziej dbać o ciało (i ducha) ;) i staraj się realizować te wymienione punkty, nie musisz jakoś "ortodoksyjnie" przecież, ważne żeby w ogóle nie lekceważyć potrzeb organizmu :)

Gość time_to_time
ale nie o to chodzi nie jestem gruba, nie mam nadwagi na pierwszy rzut oka wygladam ok -jezeli nie przygladac sie podkrazonym oczom i zmeczonej cerze-na zadbana mloda kobiete. problem polega na tym ze ja sie CZUJE FATALNIE. jak bym byla zgaszona, przymulona, bez energii. tak jak moje cialo by NIE NADAZALO za moim umyslem. dzieki za pomysly

Gość time_to_time
a dla wyjasnienia nie mam problemu z punktem 2 (hiegiena osobista to dla mnie podstawa) i 3 (niestety wyczolguje sie - doslownie - z klubu fitness okolo 22) i ostatnio zaniedbuje cwiczenia zwyczajnie nie mam sily

Gość do time
no to musisz znaleźć sobie kochanka, bo inaczej zmarniejesz do reszty

Gość do time
Podpowiedzcie cos, jakis pomysl na kuracje 'energetyzujaca' cialo. Podpowiedź: kup sobie CD z treningiem autogennym Mironskiego i medytuj, oraz książkę Czakramy-trening emergetyzujący.

Gość co sadzicie
jem rybe-ryba wpływa na wszystko

Gość owszem....
mięso rybie jest najzdrowsze, ale to za mało!!! Znajdź Piramidę zdrowia na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl a zrozumiesz o co biega w odżywianiu.

Gość owszem....
jak już będziesz na www, to zaglądnij do tematu "Zasady dietetyczne"