Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasieczka

co na ciemieniuche??

Polecane posty

skuteczne i sprawdzone sposoby na to paskudztwo u dzidzi... piszcie, potrzebuje porady. Dzieki z gory

po 1 zaczac myc glówke w szamponie dla niemowlaków po 2 plukac glowke nawet z" pierwszego" czystą woda a nie ta z wanienki po 3 po kapaniu oliwka i wyczesywanie ciemieniuchy nie wiem ile ma dziecko i jakie ma wlosy ale trzeba kupic odpowiednia szczotke (grzebien) i dokladnie szczotkowac wloski i skórę glowy. u nas tyle wystarczylo ale mala nie miala tego dużo.

Gość tralalalalabababa
co to ta ciemieniucha?

ciemieniucha to taka zóltawa skorupa ktora sie robi dziecku na glówce.

Gość mamaFilipka
dokładnie jak pisze MaMani. ja kilka godzin przed kąpielą smarowałam dzidzi głowę oliwką i zakładałam czapeczkę a później myłam główkę szamponem. i bardzo ważne jest spłukiwanie główki po szamponie czystą wodą i czesanie miękką szczotką (jeśli chodzi o niemowlę).

plucze czysta woda i wloski czesze taka szczotka z naturalnego wlosia. A wloski to malu ma dosc okazale, a ta ciemieniucha to wystepuje raczej tylko przy czole. To najpierw oliwka przed kapiela, tak?? a ile koszuje ok. ten plyn balneum intensive???

jak przy czole i glownie na brwiach to idz z malym do lekarza bo to nie musi byc ciemieniucha moze byc objaw skazy bialkowej albo innej alergii.

Ja płaciłam 28 zł - 200 ml. Ale stosuję go do mycia całego ciałka - jest bardzo delikatny - nawet dla bardzo wrażliwych dzieciaczków, dodatkowo jest bardzo wydajny. Oliwki nigdy nie stosowałam, moja lek. jest jej przeciwna :o (ale wiadomo co lekarz to opinia)

lekarz powiedzial ze to ciemieniucha, zeby smarowac oliwka.Ale wczesniej tez smarowalam i nie pomagalo. a linomag to krem jakis jak sie orientuje???

ja polecam zwykła parafine ciekłą - natłuszczać przez cały dzien i kilka razy dziennie wyczesywac szczotka , wieczorem umyć główke i znów natłuścic i tak do skutku ... u mnie zadziałalo . kilka dni i po kłopocie

najlepsza, moim zdaniem jest olejuszka z firmy skarb matki( chyba dobrze pamietam) do kupienia w aptece cos kolo 25 zł. , oklady z oliwki i inne czary u mojego synka nie pomogly a po olejuszce po 2 dniach ciemieniucha zeszla

U nas ciemieniucha przeszła sama. Po prostu przestało się to to tworzyć, a to co było wyschło i samo się wyłuszczyło podczas codziennego czesania (nie wyczesywania!). Jedno tylko powiem: oliwka tylko pogarszała sprawę.