Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeeee

pomozecie?? pyt. o karmienie niemowlaka

Polecane posty

Gość eeeeeee

mam pytanko. czy jesli karmie 2 miesieczna corke piersia i chcialabym ja przzucic na butle, powiedzmy za 2 miesiace, to czy musze to konsultowac z pedriatra?? czy moge na wlasna reke cos wybrac? zaznaczam ze nie ma ona alergii ani nic takiego

a skąd wiesz że nie ma alergii? Zrobiłaś testy? Musisz poinformować lekarza o takiej zmianie bo może mieć wpływ na ilość podawanych witamin

Gość mamaFilipka
Ja przy przejściu na mleko modyfikowane rozmawiałam o tym z pediatrą. Tak na wszelki wypadek :) Lekarka poleciła nam Nan Active albo Enfamil.

Gość eeeeeee
puki co nie miala zadnej wysypki, skazy bialkowej ani nic. wiec mysle ze nie ma alergii, ale to sie jeszcze moze okazac w ciagu tych dwoch miesiecy. czyli rozumiem ze lepiej popytac lekarza, tak???

Gość malaala
zawsze lepiej skonsultowac z pediatrą, ale jesli ni ema alergii to mozesz sama spróbowac, tylko proponuję wprowadzac powoli butelke tzn. n apoczatku dawać np. tylko jedna lub nawet pół porcji dziennie mleka sztucznego, jesli nie bedzie niepokojących objawów, stopniowo zwiększac porcje

Robienie testów alergicznych u dziecka do 3 lat mija się z celem. Nie są wiarygodne. Każdy lekarz to powie. Przed zmianą karmienia doradziłabym się pediatry, choć pewnie nie będzie żadnego problemu. Jeżeli Ty jadłaś normalnie i maluchowi nic nie było (żadnych zmian na skórze, gorszego samopoczucia...) - pewnie wszystko i tak będzie ok 🌼